میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسآلرت، مطالعات جدید نشان داد که بدن ما به طرز شگفتآوری در مقایسه با نخستیسانان میزان مایعات کمتری در روز مصرف و دفع میکند.
محققان دریافتند به طور متوسط انسانها روزانه سه لیتر یا ۱۲ لیوان آب مصرف و دفع میکنند در حالی که شامپانزهها، بونوبوها و گوریلها تقریبا دو برابر این میزان مصرف میکنند.
این نتایج غیرمنتظره بود زیرا انسانها ۱۰ برابر بیشتر از شامپانزهها غدد ترشح کننده عرق دارند و از تمامی میمونسانان فعالترند بنابراین انتظار میرود آب بیشتری از دست بدهند نه کمتر.
حتی هنگامی که دمای هوای بیرون از خانه، اندازهی بدن و سطح فعالیت در نظر گرفته شد انسانها همچنان میزان آب کمتری برای حفظ سلامتی نیاز داشتند.
نویسندگان این مقاله میگویند: انسانها در مقایسه با سایر میمونسانان گردش آب و مصرف آب کمتری داشتند. این موضوع نشان میدهد که انسانتباران اولیه به گونهای راهی برای حفظ مایعات بدنشان پیدا کردند تا بتوانند از جنگلهای بارانی به مکانهای خشکتر بروند اما اینکه چگونه این کار را انجام دادند هنوز مشخص نیست.
هرمان پونتزر(Herman Pontzer) نوسندهی ارشد مقاله و انسانشناس تکاملی از دانشگاه دوک توضیح میدهد:توانایی زندگی بدون آب حتی به میزان کم برای انسانهای اولیه مزیت بود زیرا آنها به سمت مکانهای خشک برای زندگی میرفتند.
در این تحقیقات محققان میزان گردش آب روزانهی ۷۲ میمونسان را به وسیلهی "آب دو بار نشاندار شده"(doubly labelled water) حاوی هیدروژن سنگین و اکسیژن-۱۸ در باغوحشها و جنگلهای استوایی بررسی کردند. این روش به محققین کمک میکرد تا متوجه شوند چه میزان آب از نوشیدن و خوردن جذب شده و چه میزان توسط دفع و عرق خارج شده است. آنها نتایج را با ۳۰۹ انسان که همان نوع آب نوشیده بودند مقایسه کردند این گروه از انسانها سبکهای زندگی گوناگونی داشتند و برای مثال کشاورز، شکارچی و کارمند بودند.
میزان آب مصرفی به انرژی حتی در افراد ساکن در اکوادور که میزان قابل توجهی آب به دلایل فرهنگی مینوشند با سایر افراد یکی است و در حدود ۱.۵ میلیلیتر برای هر کالری مصرفی.
چنین یافتههایی نشان میدهد که در برههای از زمان پاسخ بدن انسان به تشنگی تنظیم شده تا میزان کمتری آب برای هر کالری مصرف شود.
میمونسانان جنگلهای استوایی بیشتر آب دریافتی خود را از غذاهای گیاهی به دست میآورند و میتوانند روزها و هفتهها بدون نوشیدن آب زندگی کنند اما انسانها تنها سه روز بدون نوشیدن آب زنده میمانند. شاید علت آن کم آب بودن غذاهای مصرفی باشد. این موضوع اهمیت مصرف آب توسط ما را بیشتر میکند.
علت دیگری نیز میتواند وجود داشته باشد و آن بینی انسانهاست که به نظر میرسد باعث کاهش از دست رفتن آب در هنگام تنفس میشود. وجود حفرههای بیشتر در بینی باعث میشود آب فرصت بیشتری برای خنک شدن پیدا کرده و به جای آن که توسط بازدم خارج شود در بینی بماند.
پونزر میگوید: هنوز معماهای زیادی برای حل وجود دارد اما چیزی که مشخص است این است که بدن انسان به وضوح در حال صرفه جویی در مصرف آب است. فهمیدن آنکه بدن چگونه این کار را انجام میدهد قدم بعدی است.
این مقاله در مجلهی Current Biology به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند