میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، نشست دوره ای دانشگاه ها و پژوهشگاه های متولی هماهنگی و پیگیری همکاری های علمی بین المللی با حضور مدیران بین الملل دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و مدیران و معاونان وزارت علوم برگزار شد.
در این نشست، اعضا با بیان چالش ها و سیاست های حاکم برهمکاری و فعالیت های کارگروه بر لزوم هماهنگی و تبادل اطلاعات تاکید کردند.
معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها با بیان دیدگاه ها و تجارب خود، بر ظرفیت موجود در مراجع ملی در اجرای پروژه های کلان ملی تاکید کردند.
همچنین بازنگری مسئولیت و نقش آنها در شرایط حساس کنونی، سیاست های تشویقی دانشگاه ها برای جذب دانشجوی خارجی، تاکید بر وجود نگاه ملی به موضوع همکاری های علمی در کارگروه های متولی، تاکید بر نقش دانشجویان به عنوان مهم ترین عناصر تعاملات بین المللی، برخورداری از انسجام در تعهدات و مسئولیت ها، تاکید بر نقش کمیسیون های مشترک بین دول و ارتباط کارگروه ها با روسای کمیسیونها و بهره مندی از فرصتهای اعطایی بر اساس سیاستهای چند جانبه آنها، تخصیص اعتبار مستقل، تشویق اعضای هیات علمی فعال به صورت مادی و معنوی از جمله مباحثی بود که در این نشست مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه مباحث رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در خصوص چالش های سیاست توسعه تعاملات علمی بین المللی از طریق مراجع ملی منتخب و راهکارهای پیشنهادی را ارائه کردند.
در این بخش بر تغییر پارادایم همکاری ها و نیاز به تفکر علمی، ساختار سازی و نظام نوآوری در سیاستهای علمی دانشگاهها و مراکز پژوهشی، برون رفت از درون گرایی به برون گرایی، دیپلماسی علمی در دانشگاه ها، لزوم فرا تحلیل در بازنگری چالش های پیش روی همکاری و لزوم تنوع بخشی در ایجاد مراجع ملی تخصصی نیز تاکید شد.
استفاده از ظرفیت های موجود در دانشگاهها نتیجه تدوین نظام مرتبط و تعیین حوزه اختیارات و اولویت های لازم، اعلام مواضع به مراجع علمی بر اساس شاخص های تعیین شده و تثبیت موقعیت و جایگاه دانشگاه های متولی خواهد بود.
همچنین حسین سالارآملی، با بیان ارزشمند دانستن برخورد فکری موجود در جلسه، حرکت بالنده دانشگاهها را محصول بین المللی سازی دانشگاهها معرفی کرد.
قائم مقام وزیر در امور بین الملل، حرکت ارتباطات دانشگاهی به سمت و سوی شبکه جهانی دانایی را کلیدی نامید و ظهور و بروز و امکان دفاع از منافع ملی را منوط به تبعیت از این هنجار بین المللی در شبکه جهانی دانایی دانست.
وی همچنین بر ضرورت اتخاذ استراتژی مشخص در مقابله با شرایط حساس منطقه ای و جهانی، نظم در مناسبت بین المللی، تغییر پارادایم و تجزیه و تحلیلهای مویرگی، تخصیص اعتبار مستقل ملی علاوه بر بودجه بین الملل دانشگاهها، مفاهیم، رویکردها و روشهای نگاشت نهادی به مراجع ملی و برپایی نظام نوآور یادگیری و انتقال دانش و بر حضور مدیران بین الملل دانشگاهها به عنوان بازوهای بین المللی سازی دانشگاه ها تاکید کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم