میرنیوز

چرخ مخابرات نمی‌چرخد/ «بیت استریم» ۳ سال متوقف مانده بود

چرخ مخابرات نمی‌چرخد/ «بیت استریم» ۳ سال متوقف مانده بود 2021-03-07T11:49:20+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مخابرات، مجید سلطانی در گفتگویی درباره وضعیت فعلی شرکت مخابرات گفت: همه ما به نوعی با شرکت مخابرات درگیر هستیم؛ چه در بخش تلفن ثابت و چه در بخش همراه و استفاده از اینترنت. اخیراً محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد که مخابرات زیانده است و نباید زیان خود را از جیب مردم بپردازد. بعد هم اعلام کرده طلب کارکنان مخابرات باید توسط این شرکت انجام شود اما در عین حال مسئولان شرکت مخابرات می‌گویند برخی سیاست‌های مجلس و دولت باعث زیان بیشتر شرکت مخابرات شده‌است؛ شرکت مخابراتی که ۱۲ سال پیش به بخش خصوصی واگذار و بورسی شد و بررسی صورت‌های مالی این شرکت نشان می‌دهد امسال وضعیت خوبی در بازار سرمایه نداشته‌است. این‌که شرکت مخابرات با چه وضعیتی قرار است به حیات خود ادامه دهد و چه شرایطی در بازار سرمایه خواهد داشت سؤالاتی است که جام‌جم از مجید سلطانی، مدیرعامل مخابرات ایران پرسیده‌است.

وی افزود: در افواه عمومی بیشتر شرکت‌مخابرات‌ایران به ارائه خدمات تلفن ثابت شناخته می‌شود اما در واقع شرکت‌مخابرات‌ایران غیر از ۲۸ میلیون مشترک تلفن ثابت با سهامداری ۹۰ درصدی اپراتور همراه‌اول که بیش از ۴۷ میلیون مشترک دارد و ارائه خدمات پهن باند به بیش از پنج میلیون مشترک در خدمت مردم عزیز کشورمان است. همچنین بخش عمده‌ای از خدمات سایر اپراتورهای ثابت و سیار بر بسترهای زیرساختی مخابرات استوار است.

مدیرعامل مخابرات گفت: اکنون بیش از ۱۲ سال است که شرکت‌مخابرات‌ایران در یک فرآیند قانونی طبق سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده‌است. البته برخی در آن زمان شبهه‌هایی در این خصوص مطرح کردند اما با تأیید نهادهای قانونی ناظر این پرونده بسته شد. در شرایط جدید سهامداری مخابرات، بیش از ۴۰ درصد سهام مخابرات در قالب ۲۰ درصد سهام عدالت و ۲۰ درصد به‌طور مستقیم متعلق به دولت است. حدود ۱۰ درصد سهام نیز در اختیار سهامداران خرد در بازار سرمایه است.

وی افزود: البته با توجه به این‌که صنایع مخابراتی از مهم‌ترین صنایع پیشرو در دنیا به حساب می‌آیند در اغلب کشورها این بخش مورد توجه دولت‌ها بوده و به صورت ویژه - چه در قالب‌های سهامداری و چه با روش‌های دیگر - تحت حمایت و توجه قرار دارد.

وی اظهار داشت: صنعت مخابرات گستره وسیعی از صنایع و موضوعات دانش‌بنیان را شامل می‌شود از این‌رو یکی از شاخص‌های پیشرفت در دنیای کنونی میزان توسعه کشورها در این صنعت است که متأسفانه چند سالی است در کشور ما توجهات بیشتر به حوزه مصرف معطوف شده و اصل صنعت و رونق اقتصادی آن حمایت نمی‌شود.

چرخ مخابرات نمی‌چرخد/ «بیت استریم» ۳ سال متوقف مانده بود

سلطانی افزود: رونق اقتصادی یک صنعت وابستگی مستقیم با میزان سرمایه‌پذیری آن دارد که متأسفانه با توجه به دستوری شدن نرخ تعرفه‌ها و سیاستگذاری‌های غلط به‌ویژه در حوزه ارتباطات ثابت، سرمایه‌گذاری توجیه اقتصادی نداشته‌است.

وی گفت: دولت به‌جز حدود هشت میلیارد دلاری که در جریان فروش ۵۰ درصدی سهام از سهامداران جدید مخابرات گرفت طی این ۱۲ سال بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد ریال تحت عناوین مختلف از شرکت‌مخابرات‌ایران درآمد داشته‌است که این رقم نشان از جایگاه ویژه این شرکت در اقتصاد کشور دارد.

مدیرعامل مخابرات گفت: مخابرات همچنین در سال‌های پس از خصوصی‌سازی بیش از ۵۰۰ هزارمیلیارد ریال در بخش‌های ثابت و سیار سرمایه‌گذاری کرده که این میزان سرمایه‌گذاری با توجه به شرایط اقتصادی شرکت‌های این حوزه توجیه‌اقتصادی نداشته و عمدتاً با هدف توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز کشور و از جیب سهامداران صورت پذیرفته‌است.

وی افزود: اگر حمایت‌های سهامداران و بهره‌برداری از سرمایه‌های در اختیار شرکت مخابرات در جهت توسعه زیرساخت‌ها نبود شاهد شکوفایی امروز در این صنعت و خدماتی که اپراتورهای همراه و حتی اپراتورهای ثابت رقیب مخابرات ارائه می‌دهند نبودیم.

وی تأکید کرد: مخابرات در هیچ زمینه‌ای انحصار ایجاد نکرده‌است. در بخش همراه دو رقیب وجود دارد و سهم بازار بسیار نزدیکی با یکی از رقبا داریم. در بخش ثابت هم که از سال ۹۴ با ارائه پروانه ارتباطات ثابت (FCP) به ۱۷ شرکت دیگر با حدود اختیارات برابر و حتی وسیع‌تر در حوزه‌ارتباطات ثابت و البته با تعهداتی به‌مراتب کمتر از شرکت مخابرات انحصار شکسته شده و فعالان جدیدی در این حوزه ورود کرده‌اند. اکنون در حوزه پهن‌باند ثابت سهم بازار مخابرات قریب به ۵۰ درصد است و ۱۷ شرکت دیگر روی بسترهای زیرساختی شرکت مخابرات به ۵۰ درصد دیگر بازار ارائه خدمت می‌کنند.

وی افزود: مخابرات اپراتور غالب است اما انحصار ندارد. مخابرات دارایی‌هایی دارد که طی سالیان متمادی با زحمات و خون‌دل‌های فراوان توسط کارکنان و صدالبته حمایت‌های دولتی به دست آورده و در جریان خصوصی‌سازی هزینه آن را که معادل هشت‌میلیارد دلار توسط سازمان خصوصی‌سازی تعیین شده‌بود پرداخت کرده‌است.

سلطانی گفت: از ابتدای سال ۹۲ نیز شدیدترین قوانین آزادسازی امکانات و بازار که در کمتر کشوری وضع شده‌است به جهت غلبه بازار برای مخابرات از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در قالب الحاقیه وضع گردیده و شرکت مخابرات همه این قوانین را اجرا کرده و در موارد تاخیردار هم جرایم تأخیر اقدامات خود را پرداخته‌است.

وی گفت: حتی در مورد آخر در حوزه بیت‌استریم - که سروصدای زیادی هم برای آن به‌پا کردند - سه سال توسط مدیرعامل معرفی‌شده توسط دولت این طرح متوقف مانده‌بود و کسی برای آن سینه چاک نمی‌کرد اما به محض تغییرات مدیریتی این قراردادها مسیر تدوین منطقی خود را طی کرده و اکنون به امضای برخی شرکت‌های FCP نیز رسیده‌است.

مدیر عامل مخابرات افزود: طی پنج سال گذشته شرکت‌های FCP در ارتباطات ثابت، علی‌رغم داشتن مجوز برقراری ارتباطات فیبر نوری و کابل مسی کاری از پیش نبرده‌اند. بخشی به دلیل تعدد آنها و بی‌توجهی به توانمندی‌های آنان در جریان پروانه‌فروشی توسط سازمان تنظیم مقررات است و بخشی به دلیل سیاستگذاری‌های غلط این حوزه است که جذابیت سرمایه‌گذاری در آن را از بین برده و مانع جذب سرمایه توسط آنان برای توسعه شبکه‌های مورد نیازشان شده‌است. آنچه امروز بیشتر از همه می‌شنویم، هیاهوی رسانه‌ای انحصارنمایی مخابرات است برای انحراف افکار عمومی از انحصاری که در زنجیره تأمین و توزیع پهنای باند خارجی وجود دارد.

سلطانی گفت: در حوزه‌ارتباطات ثابت در مخابرات استانی ما دو گروه خدمات صدا (تلفن) و پهن‌باند (اینترنت) را ارائه می‌کنیم. در بخش صدا میانگین درآمد هر خط تلفن ۶,۰۰۰ تومان است اما نگهداری آن حدود ۲۰ هزار تومان برای مخابرات هزینه دارد و این یعنی ضرر! در بخش پهن‌باند وضعیت بد نیست اما این‌گونه نیست که هزینه‌های جاری و سرمایه‌گذاری را کامل پوشش دهد.

وی اظهار داشت: نگاه شرکت مخابرات به بحث ارتباطات ازجمله ارتباطات ثابت در درجه‌اول توسعه‌محور است تا سودمحور. الان در مخابرات در بخش ثابت زیان‌ده هستیم و علت هم این است که بنا داریم زیرساخت را تا آخرین روستاهای بالای ۲۰ خانوار برسانیم و به مردم سرویس بدهیم.

وی افزود: برای هر ایستگاه فرستنده / گیرنده (بی‌تی‌اس) در روستاها با نرخ ارز امروز باید یک‌میلیارد تومان هزینه کنیم و ارقام فیبر، حفاری و مواردی از این قبیل را هم باید به آن اضافه کرد. در طول چند سال اخیر ۴۰۰۰ کیلومتر در روستاها فیبر کشیدیم. نگاه شرکت مخابرات توسعه کسب‌وکار و حفظ اشتغال در این زمینه‌است.

سلطانی گفت: از زمان واگذاری شرکت مخابرات نرخ ارائه خدمات در بخش ثابت، تغییری نداشت و از سوی دیگر طرح هم‌کدسازی اجرا شد که این موضوع زیان زیادی را به مخابرات تحمیل کرد. به این صورت که هزینه جابه‌جایی عملاً در استان صفر شد. البته در آن زمان برای جبران این خسارت وعده‌هایی از سوی دولت داده شد که در فرآیندهای اجرایی شدن هیچ‌کدام از این وعده‌ها محقق نگردید و از این بابت زیان قابل‌توجهی به مخابرات تحمیل شد.

چرخ مخابرات نمی‌چرخد/ «بیت استریم» ۳ سال متوقف مانده بود

وی گفت: در بخش خدمت دهندگان که شامل خانواده شرکت‌مخابرات‌ایران است ۷۰ هزار نفر مشغول کار هستند و ۵۰ هزار نفر هم بازنشسته عزیز را داریم. با مجموع همکاران در شرکت‌های اپراتور ثابت (FCPها) و شرکت‌های خدمات دهنده و خانواده‌های‌شان بالای دو میلیون نفر با مخابرات در ارتباط هستند.

مدیرعامل مخابرات گفت: در بخش خدمات گیرندگان هم باید بگویم به‌طور میانگین با بیش از ۲۸ میلیون مشترک خط ثابت و حدود ۴۷ میلیون خط همراه فعالی که وجود دارد در حال خدمت‌رسانی به‌کل جمعیت کشور هستیم. با این تفاسیر باید توجه داشت اگر مخابرات آسیب ببیند صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات دچار مشکل می‌شود و اگر توسعه‌ای هم اتفاق بیفتد این شکوفایی در بخش‌های دیگر هم مشاهده خواهد شد.

وی گفت: سرمایه‌های شرکت مخابرات برای مردم است. وقتی میزان درآمد و هزینه به هم می‌خورد، نوسازی به‌موقع صورت نمی‌گیرد و این به ضرر مردم است. اگر ارتباط یک منطقه آسیب ببیند زیانش به مردم تحمیل می‌شود. اکنون در برخی مناطق به‌خصوص مناطق شمالی تهران که برج ساخته می‌شود اعطای خط تلفن ثابت با مشکل مواجه‌است و افراد برای دریافت باید در صف بمانند و با پاسخ تکمیل ظرفیت مواجه می‌شوند.

مدیرعامل مخابرات گفت: ما در تلفن ثابت مشکل خاصی نداریم مگر این‌که زیرساخت آن آماده نباشد. شهرک‌ها یا مسکن‌های مهر که ساخته‌شده و ساکن دارد اگر زیرساخت آن فراهم باشد، خدمت می‌دهیم. اما ممکن است کمی طول بکشد که طی شدن این زمان مربوط به نبود منابع لازم است. البته به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد کردیم در بحث زیرساخت طرح‌های بزرگ از ابتدا همراه آنها باشیم و تفاهم‌نامه این کار در حال تدوین است.

وی اظهار داشت: هزینه خط تلفن ثابت ۲۰۰ هزار تومان است که هزینه بالایی نیست. مصوبه ۲۰۷ سازمان تنظیم مقررات رادیویی، اپراتورها را اجبار می‌کند در صورت پرداخت نشدن قبض شش دوره دوماهه، تلفن باید تخلیه شود. البته انجام این کار مرحله‌ای خواهد بود اما این تسهیلات برای متقاضیان در نظر گرفته‌شده که بنا به دلایل مختلف اگر کار به تخلیه خط رسید، با مراجعه به مرکز خدماتی دوباره تلفن آنها برقرار خواهد شد.

وی درباره بورس نیز گفت: شرکت‌مخابرات‌ایران هیچ‌وقت شرکت بازارگردانی به‌صورت مستقیم نداشته‌است. اخیراً تقاضای مجوز تأسیس یک شرکت سرمایه‌گذاری در بورس را دادیم. هدف اصلی شرکت این است که منابع غیر مولد -اعم از املاک و سهام و…- را به مولد تبدیل کنیم تا بتوانیم با منابع حاصل از آن اقدامات توسعه‌ای را با سرعت بیشتر انجام دهیم.

سلطانی افزود: در طول ۱۲ سال گذشته هزینه‌ارزی ما ۳۰ برابر شده‌است. البته برای جبران بخشی از تعهدات ما مانند پرداخت پول پیمانکاران و طلب کارکنان شرکت مخابرات پیشنهاد شد بخشی از املاک شرکت را بفروشیم اما تا چه زمانی می‌توانیم این کار را انجام دهیم.
همه مشکل ما هم به دلیل عدم افزایش قیمت نیست و مشکلات مدیریتی در دوره قبلی هم مزید بر علت بود. قرار بود با سکانداری نماینده دولت بر شرکت مخابرات طی سال‌های اخیر مشکلات برطرف شود اما نه‌تنها این مشکلات حل‌نشده بلکه افزایش هم یافته‌است ولی ما مشکلات را پذیرفتیم، برنامه‌ریزی کرده‌ایم و در تلاش برای رفع آنها هستیم. برای سال ۱۴۰۰ منابعی را مشخص کردیم تا بتوانیم اقدامات توسعه‌ای را پیش ببریم.

وی تأکید کرد: گسترش دسترسی به شبکه ملی اطلاعات یکی از اهداف اصلی ماست که برای هر استان به‌صورت مجزا برنامه داریم.

وی با بیان اینکه اینترنت پرسرعت زمانی خوب است که مصرف‌کننده داشته‌باشد و برای این کار باید خدمات ارائه‌شده توسعه یابد، گفت: خدماتی از قبیل پخش تصاویر و ویدئوهای HD ، ۴K بر بستر شبکه و خانه‌های هوشمند و اینترنت اشیا و.... در این صورت درآمد اپراتور افزایش خواهد یافت اما اکنون در بخش‌خانگی سرعت‌های ۶ و ۸ مگابیت و عموم نیاز مشترکان را پاسخ می‌دهد؛ این در حالی‌است که در فناوری VDSL تا ۴۰ مگابیت سرعت قابل افزایش است و بیشتر مناسب بنگاه‌های کوچک و متوسط خواهد بود.

سلطانی گفت: سرمایه‌گذاری خیلی مهم است. چون هم دانش داریم و هم نیروی کار متخصص. بر کسی پوشیده نیست پیام‌رسان‌های داخلی به زور خودشان را اداره می‌کنند. برای انجام این کار نیاز به حمایت و سرمایه‌گذاری گسترده‌است و اگر می‌خواهیم صنعت آی‌سی‌تی رشد کند باید شرکت‌مخابرات را توسعه دهیم. سرمایه مخابرات در بورس حدود ۹۰ هزارمیلیاردتومان است و طبق اصول باید حداقل نرخ‌سود بانک‌مرکزی را به دست آورد اما چنین سودی مشاهده نمی‌شود. اکنون زنجیره درست طراحی نشده و زمانی که شرکت مخابرات ضعیف شود بخش‌های دیگر نیز رشد نمی‌کنند.تعرفه اینترنت داخلی ۲۵ درصد ترافیک بین المللی است.

وی افزود: سود سال ۹۸ حدود ۲,۹۰۰ میلیارد تومان بود و قرار شد ۵۰ درصد آن بین سهامداران توزیع و ۵۰ درصد هم برای اقدامات توسعه‌ای هزینه شود. ما امسال دو هزینه سنگین داشتیم. یکی طلب بازنشستگان بود که بخشی از آن پرداخت و بقیه آن طی سال‌های آینده تسویه خواهد شد. از سوی دیگر شاغلان به دنبال افزایش حق‌جذب بودند و زمانی که بنده مسؤولیت را برعهده گرفتم این موارد در هیأت‌مدیره مصوب شده‌بود. این هزینه‌ها و اثرات مالی آن را باید طبق قانون در صورت‌های مالی ۹ ماهه نشان می‌دادیم که عدد منفی به همین دلیل است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: همچنین ۷۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم (پیمانکاران) حقوق پرداخت می‌کنیم و ۵۰ هزارنفر بازنشسته داریم که علاوه‌بر حقوقی که از تأمین‌اجتماعی می‌گیرند مصوب شده ما هم مبلغی را بپردازیم. در شرکت‌هایی که هزینه نیروی انسانی بیش از ۲۵ درصد باشد، مشکلات یکی یکی خودشان را نشان می‌دهند.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۶۵ درصد هزینه شرکت‌مخابرات مربوط به حقوق و دستمزد نیروی‌انسانی است. اگر مخابرات در بخش‌های مختلف مانند همراه‌اول سرمایه‌گذاری نمی‌کرد، الان مخابرات تعطیل شده‌بود.

وی گفت: استفاده مردم از خدمات صوت‌وتصویر افزایش یافته‌است. اپراتورها ملزم به دریافت تعرفه ۵۰ درصد نسبت به قیمت اپراتور خارجی هستند اما گزارش‌های مردمی نشان می‌دهد این اتفاق نیفتاده‌است.

سلطانی اظهار داشت: ما در مورد شرکت‌های دیگر نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم اما شرکت مخابرات برای این‌که مردم تشویق شوند از محتوای داخلی استفاده کنند ۲۵ درصد هزینه را دریافت می‌کند. هرچند سهم ما در این بخش زیاد نیست، با این‌حال ورود کردیم و یک‌چهارم تعرفه بین‌الملل دریافت می‌کنیم. اکنون روند استفاده از ترافیک داخلی بهبودیافته و سهم آن به ۳۱ درصد رسیده‌است.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

ارتباط فعالیت‌های تحریک ذهنی در زمان استراحت با سلامت بهتر مغز

ارتباط فعالیت‌های تحریک ذهنی در زمان استراحت با سلامت بهتر مغز
2024-12-18T06:56:15+03:30
بر اساس مطالعه محققان استرالیایی، درگیر شدن در فعالیت‌های تحریک‌کننده ذهنی در زمان استراحت، مانند مطالعه، می‌تواند برای سلامت مغز مفید باشد.

سقط جنین جنایت است

سقط جنین جنایت است
2024-12-18T04:56:15+03:30
مسئول مجموعه برنا گفت: نگاه اومانیستی و خودمحوری از عوامل اصلی گرایش به سقط جنین است.

معاونت علمی و فناوری پشتیبان قاطع اجرای سند رمز ارز بانک مرکزی

معاونت علمی و فناوری پشتیبان قاطع اجرای سند رمز ارز بانک مرکزی
2024-12-17T19:09:35+03:30
معاون علمی رییس جمهور گفت: معاونت علمی همان‌گونه که در مسیر تدوین و تصویب سند رمز ارز با بانک مرکزی همکاری جدی داشت، در اجرای این سند نیز پشتیبان قاطع آن خوا...

ضرورت توجه به حوزه علوم پایه در سیاست‌گذاری‌های کلان

ضرورت توجه به حوزه علوم پایه در سیاست‌گذاری‌های کلان
2024-12-17T18:02:55+03:30
سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه سیاست‌های کلان حوزه علوم پایه مشکلاتی دارد، گفت: اعداد و ارقام افرادی که علوم پایه را انتخاب می‌کنند، اعداد خوبی نیست.

بازنگری در برنامه «غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال

بازنگری در برنامه «غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
2024-12-17T16:29:35+03:30
بازنگری برنامه ملی غنی‌سازی آرد گندم با ریزمغذی های آهن و اسید فولیک در راستای اهداف سند ملی امنیت غذایی و بهبود تغذیه جامعه، اخیرا در وزارت بهداشت کلید خورد...

دعوت از ایده‌پردازان برای حل ناترازی‌ها در کشور

دعوت از ایده‌پردازان برای حل ناترازی‌ها در کشور
2024-12-17T15:13:59+03:30
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان از ایده پردازان خواست در حل ناترازی‌های کشور کمک کنند.

آخرین تلاش‌های تیک تاک برای ماندن در آمریکا

آخرین تلاش‌های تیک تاک برای ماندن در آمریکا
2024-12-17T15:00:42+03:30
پلتفرم چینی تیک تاک برای آخرین بار تلاش می‌کند در آمریکا فعال بماند.

حمایت از تولید داخلی و حل بحران نقدینگی، اولویت‌های اصلی سازمان غذا و دارو است

حمایت از تولید داخلی و حل بحران نقدینگی، اولویت‌های اصلی سازمان غذا و دارو است
2024-12-17T13:27:18+03:30
رییس سازمان غذا و دارو، با اشاره به چالش‌های جدی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، از بدهی سنگین سازمان غذا و دارو به صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی خبر داد.

سند ساماندهی رمزارزها به دنبال تسهیل فعالیت و جلوگیری از اعمال سلیقه است

سند ساماندهی رمزارزها به دنبال تسهیل فعالیت و جلوگیری از اعمال سلیقه است
2024-12-17T13:00:38+03:30
معاون اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی گفت: سند ساماندهی رمزارزها، مطابق سند راهبردی فضای مجازی کشور به دنبال تسهیل فعالیت قانونی و جلوگیری از اعما...

همایش علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار می‌شود

همایش علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار می‌شود
2024-12-17T12:47:19+03:30
همایش ملّی «علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود.

فایرفاکس گزینه ردیابی نکردن کاربران را حذف می کند

فایرفاکس گزینه ردیابی نکردن کاربران را حذف می کند
2024-12-17T12:47:19+03:30
هنگامیکه «فایرفاکس ۱۳۵» در فوریه ۲۰۲۵ عرضه شود یک ویژگی کمتر خواهد داشت. موزیلا تصمیم دارد گزینه «Do Not Track » را از تنظیمات حریم خصوصی و امنیت خود حذف کند.

سیمایی صراف: بخشی از نامطلوبی وضعیت علمی محصول مشکلات اقتصادی است

سیمایی صراف: بخشی از نامطلوبی وضعیت علمی محصول مشکلات اقتصادی است
2024-12-17T12:47:18+03:30
وزیر علوم گفت: تحقیقات شاهدمحور امروز به ما پایان سیاست فیلترینگ و ناکارامدی مقابله سخت افزاری با بدحجابی را نشان داده است.

میزان سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی؛ راه‌های پیشگیری از سوختگی

میزان سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی؛ راه‌های پیشگیری از سوختگی
2024-12-17T12:33:59+03:30
سوختگی هر ساله موجب آسیب های جانی و مالی زیادی به مردم می شود و بر اساس آمارها، میزان سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است.

محقق حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر جزو برترین پژوهشگران کشور قرار گرفت

محقق حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر جزو برترین پژوهشگران کشور قرار گرفت
2024-12-17T12:33:59+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و کاتالیستها، فتوکاتالیستها و تصفیه آب و پساب پژوهشگر برتر سال کشور معرفی شد.

سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس در پروژه هوش مصنوعی معاونت علمی

سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس در پروژه هوش مصنوعی معاونت علمی
2024-12-17T12:33:59+03:30
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام آمادگی برای کمک به صنعت پتروشیمی گفت:می‌کوشیم با استفاده از فناوری‌های نوظهور به‌ویژه هوش‌مصنوعی، ضمن افزایش بهره‌و...

مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه ایجاد شود

مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه ایجاد شود
2024-12-17T12:33:58+03:30
دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به مسئله جذب حوزه‌های علمیه گفت: لازم است مشوق‌ها و جاذبه‌هایی برای جذب طلاب به حوزه‌های علمیه ایجاد شود.

بازنگری در برنامه غنی‌سازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال

بازنگری در برنامه غنی‌سازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
2024-12-17T12:20:39+03:30
بازنگری برنامه ملی غنی‌سازی آرد گندم با ریزمغذی های آهن و اسید فولیک در راستای اهداف سند ملی امنیت غذایی و بهبود تغذیه جامعه، اخیرا در وزارت بهداشت کلید خورد...

تعیین مبلغ اضافه کاری پرستاران به کجا رسید؟

تعیین مبلغ اضافه کاری پرستاران به کجا رسید؟
2024-12-17T12:07:18+03:30
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، در خصوص تازه ترین تصمیمات برای اصلاح نرخ اضافه کاری پرستاران، توضیحاتی داد.

تحقیقات پایان سیاست فیلترینگ را نشان داده است

تحقیقات پایان سیاست فیلترینگ را نشان داده است
2024-12-17T11:27:20+03:30
وزیر علوم گفت: تحقیقات شاهدمحور امروز به ما پایان سیاست فیلترینگ و ناکارامدی مقابله سخت افزاری با بدحجابی را نشان داده است.

رشته‌ها و پژوهش‌های علوم انسانی باید آسیب شناسی شود

رشته‌ها و پژوهش‌های علوم انسانی باید  آسیب شناسی شود
2024-12-17T10:33:59+03:30
وزیر علوم گفت: علوم انسانی از آسیب در امان نمانده است، رشته ها و پژوهش های علوم انسانی باید آسیب شناسی و متناسب سیاست‌گذاری شود.

برگزاری نمایشگاه کار دانشگاه علم و صنعت با ارائه بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی

برگزاری نمایشگاه کار دانشگاه علم و صنعت با ارائه بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی
2024-12-17T10:33:59+03:30
نمایشگاه کار دانشگاه علم و صنعت با حضور بیش از ۴۰ شرکت و نزدیک به ۵۰۰ فرصت شغلی کارآموزی و کارورزی در حوزه‌های مختلف آغاز به کار کرد.

نقش جشنواره فارابی در معرفی نظریه‌های برجسته علوم انسانی

نقش جشنواره فارابی در معرفی نظریه‌های برجسته علوم انسانی
2024-12-17T10:07:19+03:30
معاون فرهنگی وزارت علوم گفت:جشنوراه بین المللی فارابی ویژه علوم انسانی و اسلامی با اهدافی همچون شناسایی آثار و شخصیت‌های برتر داخلی و خارجی، معرفی نظریه‌های ...

معرفی برگزیدگان جشنواره فارابی؛ اعطای جایزه صلح به استاد آمریکایی

معرفی برگزیدگان جشنواره فارابی؛ اعطای جایزه صلح به استاد آمریکایی
2024-12-17T09:40:42+03:30
برگزیدگان جشنواره فارابی با حضور رئیس جمهور تقدیر شدند.

پهپادهای چینی مجهز به لیزر فلز بر می شوند

پهپادهای چینی مجهز به لیزر فلز بر می شوند
2024-12-17T09:27:19+03:30
گروهی از محققان چینی قابلیت انتشار اشعه های لیزری را که فلز را می برد به پهپادهای کوچک افزوده اند.

دانشگاه‌ها در حل مسائلی مثل آلودگی هوا فعال‌تر باشند

دانشگاه‌ها در حل مسائلی مثل آلودگی هوا فعال‌تر باشند
2024-12-17T09:27:19+03:30
سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به نقش دانشگاه‌ها درحل مسائل گفت: اگرچه ما در این حوزه هم اقدامات اساسی را در کشور شاهد بودیم ولی همچنان می‌طلبد که دانشگاه‌ها ...

ثبت‌نام آزمون ورودی جامعه‌الزهرا (س) آغاز شد

ثبت‌نام آزمون ورودی جامعه‌الزهرا (س) آغاز شد
2024-12-17T09:27:19+03:30
مدیر جامعه الزهرا (س) گفت: ثبت‌نام آزمون ورودی جامعه الزهرا (س) به عنوان بزرگ‌ترین حوزه علمیه خواهران جهان تشیع آغاز شد.

برگزیدگان جشنواره فارابی تقدیر شدند

برگزیدگان جشنواره فارابی تقدیر شدند
2024-12-17T09:27:18+03:30
برگزیدگان جشنواره فارابی با حضور رئیس جمهور تقدیر شدند.

کدام دانشجویان می‌توانند در کنکور ۱۴۰۴ ثبت نام کنند

کدام دانشجویان می‌توانند در کنکور ۱۴۰۴ ثبت نام کنند
2024-12-17T08:07:19+03:30
نحوه شرکت دانشجویان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ اعلام شد. براساس قوانین آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ تنها دو گروه از دانشجویان اجازه ثبت نام دارند.

حال ناخوش توریسم سلامت ایران؛ ارزآوری هر گردشگر معادل ۵۰ بشکه نفت!

حال ناخوش توریسم سلامت ایران؛ ارزآوری هر گردشگر معادل ۵۰ بشکه نفت!
2024-12-17T06:33:59+03:30
رئیس انجمن گردشگری سلامت با مقایسه درآمدهای این حوزه و صنعت نفت تصریح کرد: یک بیمار خارجی که برای دریافت خدمات درمانی به ایران سفر می‌کند، به‌طور متوسط بین ۳...

گلایه معاون وزیر علوم از عملکرد دانشگاه‌ها در استفاده از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان

گلایه معاون وزیر علوم از عملکرد دانشگاه‌ها در استفاده از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان
2024-12-16T16:00:38+03:30
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به ظرفیت قانون جهش تولید گفت: قراردادهای پژوهشی شرکت‌ها با دانشگاه‌ها مشمول مشوق مالیاتی می‌شود و ما نسبت به عملکرد دانشگاه‌ه...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)