میرنیوز

چالش‌های تولید نانوالیاف و کاربردی شدن در صنایع/چرایی استفاده از دو ماسک پزشکی و پارچه‌ای

چالش‌های تولید نانوالیاف و کاربردی شدن در صنایع/چرایی استفاده از دو ماسک پزشکی و پارچه‌ای 2021-03-06T09:19:22+03:30

به گزارش ایسنا، نادر نادری، مدیر عامل یکی از شرکت‌های دانش بنیان حوزه نانو الیاف در لایو فناوری صنعتی اینستاگرام ستاد توسعه نانو با اشاره به فعالیت‌های تحقیقاتی این شرکت، گفت: فعالیت این شرکت از سال ۱۳۸۳ در حوزه نانو آغاز شد. در آن زمان فناوری نانو در جامعه مطرح نشده بود و از همان ابتدا با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اقدام به مطالعاتی در زمینه "بررسی تاثیر نانو در صنایع پایین دستی پتروشیمی" کردیم.

وی نانو الیاف را از رویکردهای اصلی تحقیقاتی این شرکت فناوری نام برد و یادآور شد: ما با بررسی‌هایی که انجام دادیم، مشاهده کردیم که حوزه‌های نانو کامپوزیت‌ها و نانو الیاف زمینه‌هایی هستند که می‌توان آن‌ها را در ایران به فاز صنعتی رساند، از این رو تولید نانو فیلترها را در دستور کار خود قرار دادیم.

نادری با بیان اینکه این مطالعات با تولید نانو فیلترهای خودرویی آغاز شد، اظهار کرد: بر این اساس تولید نانو الیاف و کاربرد آن در خودرو را شروع کردیم که آغاز این مطالعات با اجرای پروژه تحقیقاتی در دانشگاه تهران بود و برای تولید نانو الیاف نیاز به دستگاه‌های ولتاژ و پمپ داشتیم که از محل اعتبارات این پروژه اقدام به خرید این دستگاه‌ها کردیم.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: به تدریج متوجه شدیم که دنیا نانو الیاف را به روش "الکتروریسی تولید می‌کند؛ از این رو با توجه به زیر ساخت‌های موجود در کشور به سمت طراحی و ساخت دستگاه‌های الکتروریسی برای تولید نانو الیاف به منظور تولید فیلترهای خودرویی رفتیم و با تسهیلاتی که از ستاد توسعه نانو دریافت کردیم، توانستیم در سال ۱۳۸۶ دستگاه نیمه صنعتی الکتروریسی بدون نازل را تولید کنیم.

وی اضافه کرد: بعد از تولید این الیاف به شرکت‌های فیلترساز این فناوری را به منظور رسوخ فناوری به صنعت معرفی کردیم که مورد استقبال قرار نگرفت؛ چرا که استانداردهای فیلتر خودرویی در کشور اجباری نیست و هر فیلتری با هر کیفیتی عرضه می‌شود.

نادری با تاکید بر اینکه در حوزه فیلترهای خودرویی تنها قیمت تمام شده اهمیت دارد، یادآور شد: از آنجایی که نانو فیلترهای این شرکت با استفاده از فناوری تولید می‌شود در نتیجه با افزایش ۳۰ درصدی قیمت مواجه شد؛ از این رو مورد استقبال بخش صنعتی قرار نگرفت، ولی یکی از شرکت‌های صنعتی به ما پیشنهاد توسعه این فناوری در فیلترهای نیروگاهی را ارائه کرد.

وی تبعیت از استانداردهای اجباری به ویژه در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و ضرورت بهره گیری از فیلترهای با کیفیت را از مزایای توسعه این فناوری در بخش فیلترهای نیروگاهی دانست و اظهار کرد: بر این اساس ما به سمت تولید نانو فیلترهای نیروگاهی رفتیم، ولی از سوی دیگر در آن زمان فیلترهای نیروگاهی وارداتی بود و تغییر نگرش و اعتماد به محصول ساخت داخل از دشواری‌های این حوزه به شمار می‌رفت، ضمن آنکه ما برای این محصول باید استانداردهایی را پاس می‌کردیم که به ما اعلام شد نانو فیلتر تولید شده باید استاندارد فنلاند و یا آلمان را پاس کند.

نادری خاطر نشان کرد: اجرای این تست‌ها ۳ تا ۴ هزار یورو هزینه دربر داشت که با حمایت ستاد نانو و یکی از شرکت‌ها این تست‌ها اجرایی شد.

به گفته وی حتی زمانی که نانو فیلترهای ایرانی تست‌های اروپا را پاس کردند ولی صنعت رغبتی برای پذیرش ریسک نداشت، ولی نیروگاه کرمان حاضر به همکاری شد و اقدام به استفاده از این نوع فیلترها در نیروگاه کرد. البته در این زمینه اعمال تحریم‌ها و چالش‌های خرید خارجی به تجاری سازی این محصول در کشور موثر بوده است.

نادری افزود: بعد از آن نیروگاه‌های دیگری چون بندرعباس، مشهد، شهید رجایی از این فیلتر استفاده کردند و امروزه کاربرد این فیلترها به جایی رسیده است که در مناقصات قید "نانویی" بودن آن عنوان می‌شود و در حال حاضر اکثر فیلترسازان از دستگاه الکتروریسی ما برای تولید نانو الیاف مورد نیاز در فیلترها استفاده می‌کنند.

تولید ماسک‌های تنفسی

این فعال حوزه فناوری نانو، اساس کار تحقیقاتی این شرکت را "الکتروریسی" دانست و ادامه داد: الکتروریسی روشی است که در آن ولتاژ بالایی در حد ۲۰ تا ۳۰ کیلوولت و در دستگاه‌های صنعتی تا ۱۰۰ کیلوولت به محصول اعمال می‌شود و از آنجایی که هر جسمی که باردار شود به سمت بار مخالف شتاب می‌گیرد، در نتیجه محصول تحت تاثیر این ولتاژ، کشیده می‌شود تا نازک شود. ما از این روش اقدام به تولید الیافی در مقیاس نانو می‌کنیم.

وی اضافه کرد: از آنجایی که این الیاف دارای سطح ویژه بالایی است از این رو دارای کاربردهای وسیعی در حوزه‌های مختلف پزشکی صنعتی و نظامی است. در حوزه پزشکی علاوه بر تولید ماسک‌ها در تولید زخم پوش‌های همراه با لود دارو، رهایش دارو و کم و زیاد کردن سرعت رهایش دارو کاربرد دارد.

نادری، تولید ماسک‌های تنفسی را از دیگر دستاوردهای این شرکت دانش بنیان عنوان کرد و گفت: ما در سال ۱۳۹۳ به تولید صنعتی ماسک‌های تنفسی با استفاده از نانو الیاف دست یافتیم و برای تجاری سازی آن همانند فیلترهای نیروگاهی با چالش‌هایی مواجه شدیم.

وی عدم اجرایی شدن استانداردهای ماسک‌های تنفسی را از چالش‌های این حوزه نام برد، و گفت: استانداردهای جهانی برای ماسک‌های تنفسی ۳ کلاس را تعریف کرده که شامل این موارد می‌شود:

FFP۱-ماسک‌هایی که فیلتر آنها تا ۸۰ درصد ذرات کمتر از ۳ دهم میکرون را جذب می‌کند.

FFP۲- ماسک‌هایی که فیلتر آنها تا ۹۴ درصد ذرات را جذب می‌کند.

FFP۳- ماسک‌هایی که تا ۹۹ درصد ذرات را جذب خواهند کرد.

علاوه بر آن استانداردهایی برای افت فشار (تنفس پذیری) برای ماسک‎‌ها تعریف شده که به این شرح است:

F۱- ماسک‌هایی که کمتر از ۶۰ پاسکال افت فشار دارند
F۲- ماسک‌هایی که تا ۷۰ درصد افت فشار دارند
F۳- ماسک‌هایی که کمتر از ۱۰۰ پاسکال افت فشار دارند.

نادری، میزان نشت از اطراف ماسک، مقاومت در برابر شعله، میزان تجمع دی اکسید کربن، چند بار مصرف بودن را از دیگر استانداردهای بین المللی ماسک‌های تنفسی نام برد و ادامه داد: علاوه بر آن برای ماسک‌های کلاس "N" نیز استانداردهایی تعریف شده که شامل ماسک N۹۵ با جذب ۹۵ درصدی ذرات، ماسک N۹۹ با جذب ۹۹ درصدی و N۱۰۰ با جذب ۱۰۰ درصدی ذرات می‌شود.

وی با اشاره به برخی باورهای اشتباه درباره ماسک‌های N۹۵، افزود: برخی بر این باورند ماسک‌های N۹۵ ماسک‌های فیلتر دار هستند، در حالی که هر نوع ماسکی که بتواند ۹۵ درصد ذرات را جذب کند، به شرط پاس کردن سایر استانداردها در کلاس ماسک‌های N۹۵ قرار خواهد گرفت.

مدیر عامل این شرکت فناوری با تاکید بر اینکه هر کشوری این استانداردها را دریافت و آن را ترجمه کرده است، اظهار کرد: بر این اساس شاهدیم که استاندارد ماسک KF متعلق به کشور کره و KN استاندارد کشور چین است.

استفاده از دو ماسک به جای یک ماسک

این فعال حوزه فناوری نانو با اشاره به چالش دسترسی به ماسک در زمان شیوع کرونا در ایران و در دنیا، گفت: در بسیاری از کشورها به دلیل نایاب شدن ماسک و ضرورت تجهیز کادر درمان به ماسک‌های پزشکی استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای توصیه شد.

نادری ادامه داد: در هفته‌های اخیر در اروپا اعلام شد که مردم ملزم به استفاده از ماسک‌های FFp۱ و FFP۲ هستند و در صورتی که مردم از این ماسک‌ها استفاده نکنند، جریمه خواهند شد و در امریکا به دلیل کافی نبودن تولید ماسک استفاده از ۲ ماسک توصیه شده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس توصیه شده است که ماسک اول ماسک پزشکی باشد و ماسک دوم پارچه باشد؛ چرا که پارچه به دلیل دارا بودن خاصیت کشسانی، موجب کاهش نشتی و نفوذ ذرات به داخل و خارج ماسک خواهد شد.  

کاربرد نانو الیاف در باتری‌های لیتیومی

این محقق تولید باتری‌های لیتومی با استفاده از نانو الیاف را از دیگر دستاوردهای این شرکت ذکر کرد و گفت: از این الیاف در سپراتور (لایه بسیار نازک پلاستیکی برای جداسازی صفحات مثبت و منفی) باتری‌های لیتیومی از جنس PP (پلی پروپیلن) استفاده می‌شود. این پلیمر با کشیده شدن متخلخل می‌شود ولی الیافی که ما برای این منظور طراحی کردیم، تخلخل بالایی دارد.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر پلیمر PP با افزایش دمای باتری کوچک می‌شود که این معضل در نانو الیاف ارائه شده مرتفع شد، ضمن آنکه مشکل انفجار و آتش گرفتن باتری نیز از بین رفت.

چالش‌های فیلتر کابین خودرو

نادری با اشاره به مشکلات موجود در فیلترهای کابین خودروها، توضیح داد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که ۹۵ درصد از فیلترهای کابین خودرو تنها ۲۰ درصد کارایی در جذب ذرات دارند؛ از این رو زمانی که خودروهای سنگین از کنار خودروهای سواری عبور می‌کنند و یا ذرات معلق در هوا باشند، آلودگی به داخل کابین خودرو نفوذ می‌کند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که بر اساس استاندارد جهانی فیلترهای کابین خودرویی باید راندمان جذب ۶۰ تا ۷۰ درصدی ذرات را داشته باشند که ما با استفاده از نانو الیاف مطالعاتی را در این زمینه اجرایی کردیم.

تولید کالای خواب با نانو الیاف

نادری با اشاره به مسایل موجود در کالای خواب، گفت: کالاهای خوابی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، علاوه بر آنکه نباید اجازه دهند که مایت‌ها(موجوداتی میکروسکوپی از شاخه بندپایان) به داخل آن نفوذ کنند و یا اجازه خروج آن را ندهند، آنتی باکتریال نیز باید باشند.

این محقق ادامه داد: ما با استفاده از نانو الیاف کالای خوابی را تولید کردیم که نه اجازه رشد مایت‌ها را در آنها می‌دهد و نه اجازه ورود مایت به داخل بالش را خواهد داد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
2024-11-23T14:47:18+03:30
مدیرعامل آتیه سازان حافظ، از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی خبر داد.

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
2024-11-23T14:20:41+03:30
رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران، بر ضرورت اصلاح روش پرداخت به پزشکان خانواده تاکید کرد.

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
2024-11-23T13:53:59+03:30
یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور موفق به بومی سازی دستگاه ویسکومتر با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که یک ابزار دقیق و کارآمد برای اندازه‌گیری ...

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
2024-11-23T13:40:41+03:30
پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران با حضور ۷ شرکت عضو این منطقه در هجدهمین نمایشگاه صنعت معدن آغاز به کار کرد.

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
2024-11-23T13:40:41+03:30
جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری‌های پیشرفته در زمینه چاپ چهار بعدی جایگاه نخست را در میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی
2024-11-23T13:40:40+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی موفق به بومی‌سازی فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راه‌سازی و سدساز...

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود
2024-11-23T13:40:40+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مورد تبدیل دستیاری به شغل گفت: پیش‌بینی ما این است که این مصوبه از سال آینده اجرایی شود؛چراکه تصویب آن در مجلس و طی م...

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
2024-11-23T12:47:21+03:30
محققان مرکز (NYU) Langone Health برای نخستین بار در جهان جراحی کاملا رباتیک پیوند ۲ ریه را انجام دادند.  

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
2024-11-23T11:40:42+03:30
بر اساس اعلام پایگاه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، هشت عنوان نشریه علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی در میان نشریات برتر (Q۱) کشور قرار گرفت.

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
2024-11-23T11:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد که با همکاری دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر، آزمایشگاه‌های ملی متمرکزی ایجاد شود.

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
2024-11-23T11:14:03+03:30
رئیس دانشگاه، اعضای هیأت رئیسه و دانشگاهیان دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج پیامی صادر کردند.

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود
2024-11-23T11:00:38+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: المپیاد علمی حوزه‌های علمیه در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود.

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
2024-11-23T10:47:20+03:30
یک پژوهشگر مستقل وب ایرانی با اشاره به آیکون دلار در یک پروفایل ویژگی جدید ایکس را برملا کرده و به نظر می رسد ایلان ماسک نیز آن را تائید کرده است.

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
2024-11-23T10:20:39+03:30
هیات منصفه دادگاهی در ایالت تگزاس آمریکا به «سامسونگ الکترونیکس» دستور داد ۱۱۸ میلیون دلار غرامت به «نت لیست» (تولید کننده حافظه رایانه) پرداخت کند.

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است
2024-11-23T10:20:39+03:30
معاون سابق حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: بازنگری مصوبه غیر کارشناسی سازمان ملی سنجش و نظام ارزشیابی کشور ضروری است.

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
2024-11-23T10:07:18+03:30
رئیس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران گفت: جای رشته فقه مقاومت در حوزه‌های علمیه خالی است و باید به آن پرداخته شود.

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
2024-11-23T10:07:18+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به حساسیت‌هایی که در مورد پذیرش و جذب طلاب وجود دارد گفت: در پذیرش طلاب باید با حفظ کیفیت، ابداع و نوآوری هم داشته باشیم.

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
2024-11-23T09:54:00+03:30
متخصصان هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی را توسعه دادند و با این اقدام زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور مجهز به یک سنجه دقیق و یکپارچه بر...

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
2024-11-23T09:53:59+03:30
گرافجت تکنولوژیز با راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی پرکاربرد، در تلاش است تا ارزش افزوده‌ بیشتری از این پسماند فراوان در مالزی ایجاد کند.

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد
2024-11-23T09:53:59+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در حکمی سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران را منصوب کرد.

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
2024-11-23T09:53:58+03:30
رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد همواره شهریه پزشکی را ۸۰ تا ۱۰۰درصد پردیس دانشگاه تهران محاسبه می‌کند و ملاک تعیین شهریه رشته پزشکی و دندان پزشکی برای ما...

یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ می‌زند!

یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ می‌زند!
2024-11-23T09:40:42+03:30
شنیده ها حکایت از این موضوع دارد که در روزهای گذشته یک ویروس ناشناخته با علائم نگران کننده، در شهر مشاهده شده است که بیشتر، کودکان را درگیر می کند.

استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود

استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
2024-11-23T09:27:20+03:30
سازمان هوانوردی فدرال آمریکا(FAA) پیش نویسی از ارزیابی پیشنهاد اسپیس ایکس برای افزایش تعداد پرتاب و فرود موشک ها در مقر بوکاچیکا این شرکت را منتشر کرده است.

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
2024-11-23T09:27:19+03:30
رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد همواره شهریه پزشکی را ۸۰ تا ۱۰۰درصد پردیس دانشگاه تهران محاسبه می‌کند و ملاک تعیین شهریه رشته پزشکی و دندان پزشکی برای ما...

انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت

انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
2024-11-23T09:14:02+03:30
طبق گزارش رگولاتوری انگلیس، احتمالا اپل از نوآوری در مرورگرهای موبایل جلوگیری می کند. این گزارش توصیه کرده در گزارشی جدید  سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل...

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها ۲ برابر شد

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها ۲ برابر شد
2024-11-23T08:47:18+03:30
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، از افزایش چک های برگشتی داروخانه های کشور خبر داد.

ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته

ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
2024-11-23T08:47:18+03:30
رئیس سازمان اورژانس استان تهران گفت: در هفته گذشته مجموع ۲۴ هزار و ۴۱۱ ماموریت مرکز ارتباطات ۱۱۵ اورژانس استان تهران ثبت شد.

تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیه‌ها را جدی بگیرند

تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیه‌ها را جدی بگیرند
2024-11-23T08:07:19+03:30
عضو هیئت علمی علوم‌پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درخصوص تغذیه دوران شیردهی مادران توصیه‌هایی را ارائه داد.

دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد

دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
2024-11-23T07:53:58+03:30
سرپرست مرکز امور بین الملل دانشگاه پیام نور گفت: امکان ثبت نام و تحصیل در دانشگاه پیام نور فقط از طریق سازمان سنجش آموزش کشور انجام می شود، فریب موسسات آموزش...

مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند

مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
2024-11-23T07:40:39+03:30
سرپرست امور خدمات سرپایی و بستری سازمان غذا و دارو، به اهمیت پیشگیری از مقاومت میکروبی اشاره کرد و گفت: باید از همین امروز برای مقابله با این بحران جهانی اقد...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)