میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران یک گام به تولید استیک مصنوعی نزدیکتر شدهاند. آنها نمونه کوچکی از گوشت کشتشده را ارائه دادهاند که به عضله واقعی شباهت دارد و همین موضوع، در ایجاد تکههای بزرگ گوشت با ساختار شبه واقعی، اهمیت زیادی دارد.
بسیاری از پژوهشگران سعی دارند گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه را تولید کنند تا اثرات زیستمحیطی تولید گوشت و نگرانیهای اخلاقی مربوط به دامها را از بین ببرند. در حالی که برخی سعی دارند مواد گیاهی را جایگزین کنند تا محصولی شبیه به گوشت ارائه دهند، هدف برخی دیگر، پرورش سلولهای حیوانی است تا گوشت مصنوعی شبیه به نمونه واقعی را ارائه دهند.
این نمونه از گوشت مصنوعی تاکنون با ساختار گوشت واقعی مطابقت نداشته است زیرا لایههای پیچیده عضله و چربی را ندارد. نتیجه، گوشت چرخ شدهای است که میتوان از آن برای تولید همبرگر استفاده کرد. نمونه مشهوری از این نوع همبرگر، در سال ۲۰۱۳ در یک کنفرانس مطبوعاتی پخته شد. پژوهشگران اکنون سعی دارند نمونهای شبیه به استیک یا گوشت تکه تکه شده ارائه دهند.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه توکیو"(UTokyo) به سرپرستی "شوجی تاکئوچی"(Shoji Takeuchi)، پژوهشگر این دانشگاه، روش جدیدی برای پرورش سلولهای عضلانی گاو یافتهاند. سلولها خود را به صورت رشتههای بلندی درمیآورند که به رشتههای عضلانی واقعی شباهت دارند.
تاکئوچی گفت: ما گوشت استیک با فیبرهای عضلانی تولید کردهایم که در یک جهت مرتب شدهاند.
هنگامی که سلولهای کشتشده با الکتریسیته تحریک میشوند، از روش منقبض شدن فیبرهای عضلانی تقلید میکنند. بدین ترتیب، بافت گوشت تولید شده، بیشتر به گوشت گاو شباهت پیدا میکند و امید است که مردم، تمایل بیشتری به خوردن آن داشته باشند.
مرحله بعدی، پرورش تکههای بزرگتر است. قطعاتی که تاکنون تولید شدهاند، چند گرم وزن دارند و تاکئوچی میخواهد این مقدار را به ۱۰۰ گرم برساند. وی افزود: ما برای واقعیتر شدن گوشت، بافتهای دیگری مانند چربی و رگهای خونی را به آن اضافه خواهیم کرد.
هیچکس تاکنون سعی نکرده است که گوشت کشتشده جدید را بخورد. تاکئوچی گفت: ما در روند مشورت با کمیته اخلاق دانشگاه هستیم تا در مورد خوردن و ارزیابی این محصولات تصمیمگیری کنیم.
این آزمایشگاه با شرکت ژاپنی نیسین فودز(Nissin Foods) همکاری میکند تا گوشت کشتشده به بازار عرضه شود.
این پژوهش، در مجله "Science of Food" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
چهار آزمون زبان انگلیسی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۴ برگزار می شود
کلید سلامت نوزاد و آرامش مادر
کمبود پزشک ایام نوروز در سراسر کشور مشهود است
گلی با خواص شفابخشی
علم، فناوری و فرهنگ؛ سه رکن اصلی دانشگاه آزاد اسلامی
علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی شد
دانشگاه آزاد صاحب ۱۰ شعبه جدید پارک علم و فناوری شد
قطعی ایکس هزاران کاربر در انگلیس و آمریکا را به ستوه آورد
رهبر معظم انقلاب؛ میداندار توسعه و پیشرفت کشور در حوزه فضای مجازی
مبالغ جدید تعهدات دانشجویان پزشکی اعلام شد
نخستین عامل هوش مصنوعی کاملا خودکار جهان ابداع شد
دانشجوی تربیت مدرس، جوان برتر استان تهران معرفی شد
«خانه گفتگوی آزاد» دانشگاه تربیت مدرس محلی برای تضارب آرا
کلید اولیه و دفترچه سوالات آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی منتشر شد
واکنش سازمان غذا و دارو به تغییرات قیمت شیرخشک
گرانی شیرخشک نوزادان؛ سهم ارزی تکان نخورد
خطرات پنهان خانهتکانی شب عید
هوش مصنوعی گوگل با تاریخچه جستجوی کاربر یکپارچه میشود
جشن دانشآموختگی دانشگاه تربیت مدرس سال آینده برگزار میشود
ارتقای کیفیت تولید گندم با روش نوآورانه
کاهش زمان تولید در کارگاههای مونتاژ با الگوریتمهای هوشمند
رئیس جمهور مصوبه اصلاحی کنکور را ابلاغ کرد
نقش ورزش در سلامت مغز و قلب
ایلان ماسک: اینترنت استارلینک در اوکراین قطع نمیشود
پرداخت تسهیلات ۱۳۵ میلیونی به دانشجویان دکتری در «طرح پژوهشیار»
«غذای دانشجویی» از منابع صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شد
تسویه بدهیهای دارویی آغاز شد
گزارش اورژانس از حوادث چهارشنبه سوری؛ ۱۸۶ مصدوم و ۳ فوتی
موبایل ارزان «ویوو» با دوربین ۵۰ مگاپیکسلی رونمایی شد
سرپرستان ۳ دانشگاه کشور منصوب شدند