میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، حسین سلیمی در دومین نشست کشوری مددکاران اجتماعی مراکز مشاوره دانشگاهها گفت: در زمینه حرفه و رشته مددکاری اجتماعی دو نکته قابل ذکر است. اول اینکه، در دانشهای مختلف عصر مدرن از جمله دانش مددکاری، پارادوکسهایی وجود دارد که موجب بالندگی آن شده است. در واقع امر پارادوکسیکال ممکن است با پدیدههای متضادی در درون خود مواجه شود که آن را رو به جلو پیش ببرد.
وی در ادامه بیان کرد: در عصر مدرن وقتی انسان با پدیدههای گسترده مواجه شد دانش حرفه ای مددکاری را ایجاد کرد. مددکاری از توانمندسازی افراد و مداخله در بحران حرف میزند. اما سوالی که پیش میآید این است چگونه و چطور این اتفاق میافتد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات مفاهیم کلاسیک دانش مدرن تبدیل به قید و بندهایی برای افراد میشود. به همین جهت دائماً نیازمند بازاندیشی در علوم مختلف از جمله مددکاری هستیم. به عنوان مثال در کشور آلمان، مددکاری اجتماعی در دانشگاههای فنی و حرفه ای آموزش داده میشود. چون نگاه حرفه ای به آن وجود دارد. آنها به این نتیجه رسیده اند که آموزش و کنش باید به گونهای پیوند بخورد که دانش مددکاری تبدیل به قید و بند برای آن نشود.
سلیمی اظهار کرد: در عرصه مددکاری نباید بین رشتههای مختلف دیوار بکشیم و نباید از کنش و فهم بین رشتهای محروم بمانیم. امروز پیچیدگی شرایط اجتماعی به خصوص در دانشگاهها ما را مجبور میکند که رشتهها و تخصص مختلف را به صورت فهم بین رشتهای درک کنیم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: امیدوارم این نشستها زمینه فعالیتهای بین رشتهای در عرصه اندیشه و عمل را فراهم کنند. دانشگاههای کشور در حوزههای مختلف از جمله مددکاری، روانشناسی، مشاوره و زمینههای مختلف علوم اجتماعی پیش رفته اند و به تدریج مرکز مراجعۀ دستگاههای دولتی و مردم قرار گرفته اند.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد: امیدوارم در این نشست با انتقال تجربیات بین مددکاران و استادان حوزههای مختلف بتوانیم پارادوکسهای رشتۀ مددکاری را به زمینهای برای رشد این رشته تبدیل و تأثیر بیشتری در عرصۀ اجتماعی داشته باشیم.
در ادامۀ این نشست دکتر مجید صفارینیا، مدیر دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به زمینههای رشد و توسعۀ مددکاری در دنیا بیان کرد: نخستین عامل، رشد و گسترش شهرنشینی بود. با افزایش مهاجرت به شهرها و گسترش شهرهای بدون ساختار نیاز به این حرفه احساس شد.
وی ادامه داد: توسعۀ صنعت و همچنین جنگهای جهانی اول و دوم و تبعات آنها از جمله آوارگی، بی خانمانی و… عامل دیگر رشد و توسعۀ این حرفه شد.
فارینیا، تاکید کرد: تقریباً تمام این موارد از جمله جنگ، حاشیه نشینی، مهاجرت و… را در ایران داشته ایم. حال با این شرایط وضعیت رشتۀ مددکاری در کشور ما چگونه است؟ دولتها و حکمرانی در کشور تا چه حد از این حرفه استقبال کرده است.
مدیر دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم با اشاره به «حِرَف یاورانه» گفت: مددکاران اجتماعی با نوع دوستی، همدلی و هم حسی همراه هستند. جامعه پذیری همراه با خودشیفتگی در آنها پایین است. مسئولیت پذیری در مددکاران بسیار بالاست. آنها خودشان را جای طرف مقابل میگذارند و از نگاه آنها مجموعۀ این موارد تشکیل دهنده حِرَف یاورانه است.
منبع : خبرگزاری مهر
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد