میرنیوز
به گزارش ایسنا دکتر علی وحدت امروز در رویداد مجازی تبادل فناوری در حوزه زبان و ادب فارسی با اشاره به تصویب قانون مترقی حمایت از شرکتهای دانش بنیان، افزود: تصویب این قانون زمینه رخداد اتفاقات مهمی در کشور است، به گونهای که شرایط کنونی هم از نظر تکمیل زیست بوم فناوری در کشور و هم به لحاظ توزیع جغرافیایی تشکیل شرکتهای دانش بنیان با ۱۰ سال قبل قابل مقایسه نیست.
وی مراکز رشد، شتابدهندهها، شرکتهای دانش بنیان و خلاق را از اجزای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ۵ هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور تشکیل شده است که ارزیابی و تشخیص صلاحیت دانش بنیانی آنها از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام میشود.
وحدت با اشاره به تشکیل حدود ۱۰ هزار شرکت فناور در پارکهای علم و فناوری و شرکتهای استارتآپی و نوآفرین که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شناسایی میشوند، خاطر نشان کرد: اینها مجموعهای از اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور هستند که با ما همکاری دارند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تامین منابع مالی را از مهمترین بخشهای توسعه در دنیا معرفی کرد و یادآور شد: در دنیا نهادهای مالی مستقل از دنیا هستند که ما در این زمینه و همچنین در زمینه روشهای مختلف تامین مالی برای شرکتهای دانش بنیان از دنیا عقب نیستیم.
وی اضافه کرد: در کنار این صندوق در دو سال اخیر اقدامات جدی برای توسعه منابع مالی در سایر استانها صورت گرفت و آن ایجاد نهاد مالی به نام "صندوقهای پژوهش و فناوری" است که این صندوقها غیر دولتی هستند، ضمن آنکه صندوقهای تخصصی در حوزههایی چون نانو، زیست فناوری و ارتباطات راه اندازی شده است.
وحدت با تاکید بر اینکه رشد خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در ۲ سال اخیر ۱۰ برابر شده است، اظهار کرد: خدمات این صندوق به گونهای است که سرویسها و خدمات مالی در تمام طول چرخه حیات به شرکتها ارائه میشود.
وی با اشاره به خدمات و دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان و فناور، نمونه آن را در زمان شیوع ویروس کرونا دانست که هیچ محصول حوزه سلامت مرتبط با کرونا به کشور وارد نشده و کلیه نیازمندیها از جمله ونتیلاتور، دستگاههای اکسیژن ساز و کیتهای تشخیصی از سوی جوانان دانشمند کشور تامین شد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، زمینه سازی برای تبادل فناوری را از دیگر اقدامات این صندوق ذکر کرد و گفت: برخی از حوزههای صنعتی جدید هستند، ولی برخی دیگر از حوزههای صنعتی قدیمی هستند و نیاز به رسوخ فناوری در آنها است تا از این طریق میزان بهره وری آنها ارتقا یابد.
وی نمونه این صنایع را صنایع حمل و نقل و فولادسازی دانست که نیازمند رسوخ فناوری هستند و یادآور شد: برای این منظور اقدام به برگزاری رویدادهای فناورانه با هدف نفوذ فناوری در صنایع کردیم.
وحدت با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در ارتقای کیفیت خدمات، افزود: ما در زمینه هوش مصنوعی از دنیا عقب نیستیم و میتوانیم با کاربردی کردن این فناوری در حوزههای مختلف از جمله علوم انسانی، بهره وری را ارتقا دهیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطر نشان کرد: برای کاربردی کردن فناوری در حوزه زبان فارسی و ادبیات لازم است تا نیازهای این حوزه از سوی متخصصان اعلام شود و این توان در شرکتهای فناور و دانش بنیان وجود دارد که با استفاده از ابزارهای نوین و فناورانه راهکارهایی را برای رفع نیازمندیهای این حوزه ارائه دهند.
وحدت با تاکید بر اینکه رویداد امروز در حوزه ادبیات و زبان فارسی برای ما رویداد خاصی به شمار میرود، ادامه داد: برگزاری این رویداد میتواند الگویی برای برگزاری این رویداد در سایر حوزههای علوم انسانی باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد