میرنیوز
به گزارش ایسنا، سلامت روانی از موضوعات مهمی است که در سالهای اخیر مورد توجه جدی پژوهشگران، مسئولان بهداشتی و سیاستگذاران دولتی قرار گرفته است. سازمان بهداشت جهانی، سلامت روانی را بهعنوان یکی از اصول اولیه مراقبتهای بهداشتی در دستور کار کشورهای عضو قرار داده است. توجه به سلامت روانی در تمام عرصههای زندگی ازجمله زندگی فردی، اجتماعی و شغلی حائز اهمیت بوده و جای بحث دارد. یکی از زمینههایی که توجه به سلامت روان در آن مورد توجه است، دوران سربازی است.
به اعتقاد متخصصان، با توجه به اینکه سربازان در دوره خاصی از زندگی خود هستند و بهاصطلاح در دوره گذار و خدمت سربازی به سر میبرند، همواره در معرض تنش بوده و عوامل استرسزای بیشماری را تجربه میکنند. نقش محیطهای پراسترس نیز در ایجاد علائم بیماری روانی بهخوبی شناخته شده است. بهطوریکه مطرح است، رویدادهای پراسترس زندگی میتوانند اکثر علائم بیماری روانی را پیشبینی کنند. پادگانها و مراکز آموزش نظامیان نیز یکی از محیطهای بحرانی برای مطالعه وضعیت سلامت روانی جوانان هستند. زمانی که سربازان وارد محیط سربازی میشوند، ممکن است قدرت انطباق با محیط جدید را نداشته باشند و ابعاد سلامتی آنان مورد تهدید جدی قرار گیرد.
این مسئله مهم، توجه تیمی شش نفره از محققان کشور را از دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی طبس و دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار به خود جلب کرده تا در خصوص آن مطالعهای را انجام دهند. در این مطالعه وضعیت سلامت روان و عوامل تأثیرگذار بر آن در سربازان ایرانی مورد موشکافی واقع شده است.
در پژوهش مورد اشاره که به شیوه مرور سیستماتیک انجام شده، محققان کلیه مقالات منتشر شده در بازه زمانی 15 ساله بین سالهای 1383 تا 1398 را از طریق جستجوی الکترونیکی به زبان فارسی و انگلیسی در پایگاههای علمی مختلف مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مورد نیاز خود را استخراج کردند.
طبق نتایج حاصل از این تحقیق، وضعیت سلامت روانی سربازان ایرانی به دو دسته عوامل کلی برونسازمانی شامل محیط خانوادگی، عوامل اقتصادی، فرهنگی و روانی و همچنین درونسازمانی شامل امکانات موجود، برخورد فرماندهان، نوع وظیفه محول شده و نحوه آموزش وابسته است.
به گفته علی تاجآبادی، محقق دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و همکارانش، «نتایج مرور این پژوهشها نشان داد برخی سربازان ایرانی دچار اختلالات روانی ازجمله افسردگی، اضطراب، اختلالات خواب، اعتیاد به مواد مخدر، مشکلات شخصیتی شامل پارانویید، مانیا، اسکیزوفرنی، هیستری و خودشیفتگی هستند و عوامل متعددی ازجمله عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، مدیریتی و سازمانی در وضعیت روان آنها مؤثر است».
آنها میگویند: «افزایش اختلالات روانی در قشر جوان و بهخصوص سربازان وظیفه، ارائه راهکارهای مؤثر برای ارتقا سطح سلامت روانی آنها را ضروری مینماید. در این زمینه سنجش ویژگیهای شخصیتی سربازان در بدو ورود به مراکز نظامی و برگزاری کارگاههای مقابلهای میتواند حتیالامکان از بروز آسیبهای احتمالی پیشگیری نماید».
یافتههای این تحقیق مروری و دادههای حاصل از مطالعات انجام گرفته، کمک میکنند تا میزان آگاهی از وضعیت کنونی روان سربازان و عوامل مؤثر بر آنها افزایش یافته و نگرانی مسئولین بیشازپیش آشکار میشود و آنها میتوانند درصدد راهحلهای لازم برای حل مشکلات فوق باشند.
به اعتقاد تاجآبادی و همکارانش، «همچنین واحدهای مشاوره در یگانهای نظامی میتوانند از دیگر آسیبهای اجتماعی احتمالی پیشگیری نمایند و سلامت روانی افراد را ارتقا دهند. در این زمینه سنجش ویژگیهای شخصیتی سربازان در بدو ورود به مراکز نظامی و برگزاری کارگاههای مقابلهای میتواند حتّی الامکان از بروز آسیبهای احتمالی پیشگیری نماید».
این یافتههای علمی پژوهشی در نشریه «طب نظامی» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) منتشر شدهاند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان