میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، شرایط قرنطینه در پی شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ برای همه ما ملال آور بوده است و به سلامت روان ما آسیب وارد کرده است. شاید به این فکر کرده باشید که حیوانات بیشماری وجود دارند که سالها است در دام اسارت هستند. تحقیقات قبلی نشان داده است که نگهداری حیوانات در اسارت، اندازه مغز آنها را کاهش میدهد و عدم تحریک مغز آنها میتواند منجر به رفتاری مانند خاراندن بیش از حد خود و راه رفتن مداوم شود که نشانههایی از افسردگی هستند.
محققان دانشگاه "آلتو" با همکاری باغ وحش "کورکئاساری" واقع در هلسینکی یک راهحل بالقوه برای میمونهای ساکی صورت سفید این باغ وحش یافتهاند. دانشمندان یک پخش کننده ویدیویی درخواستی ساختند که به میمونها امکان میدهد هر زمان که بخواهند با محتوایی که خودشان برای تماشا انتخاب میکنند، به تماشای تلویزیون بنشینند.
این مطالعه که در مجله Animals منتشر شده است، توضیح میدهد که چطور این حیوانات نخستی کوچک، این پخش کننده ویدیو را انتخاب و کنترل میکنند و آنچه را که بیشتر دوست دارند، تماشا میکنند. همچنین اینکه این کار چگونه رفتار آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
"ایلینا هیرسکی-داگلاس" نویسنده اصلی این تحقیق گفت: ما بسیار علاقهمند بودیم که چگونه میتوانیم به حیوانات توانایی کنترل محیط خود را بدهیم و به خصوص اینکه چگونه آنها بتوانند فناوری را کنترل کنند. به طور معمول، هنگامی که ما از فناوری برای حیوانات استفاده میکنیم، از آن بر روی آنها استفاده میکنیم و به جای اینکه گزینه کنترل فناوری را به آنها بدهیم، خودمان برای آنها صدا یا فیلم پخش میکنیم.
این سیستم در واقع جعبهای است که در باغ وحش قرار داده شده و اساساً یک اتاق تماشای تلویزیون است که به حسگرها و چند دوربین برای ضبط دادهها مجهز شده است و میمونها میتوانند ویدیوهای مورد علاقه خود را با پریدن روی جعبه انتخاب کنند.
فهرستی که میمونها به آنها دسترسی دارند شامل فیلمهایی از زندگی در زیر آب، هنرهای انتزاعی و ویدیوهایی از کرمها و جنگلها است.
"ویلما کانکانپا" یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: ما نتایج جالبی گرفتیم. اول از همه، ما فهمیدیم که میمونها به نمایشگر توجه میکنند. آنها آن را تماشا و لمس میکنند. ما همچنین مشکوک هستیم که آنها اشیای موجود در فیلمها را تشخیص میدهند و مثلا در یکی از فیلمهای که شامل صحنههایی از کرمهایی بود که در وعده غذایی روزمره آنها وجود دارد، آنها سعی کردند صفحه تلویزیون را لیس بزنند و حتی به پشت آن رفتند تا ببینند آیا کرمها پشت آن هستند یا نه.
به راحتی نمیتوان با اطمینان گفت که میمونها کدام ویدیوها را بیشتر دوست دارند. با این حال، به نظر میرسد که اولویت آنها با کرمها و صحنههای زیر آب است.
علاوه بر این، محققان دریافتند که هنگام مشاهده فیلمها، میمونها خیلی کمتر خود را میخارانند. محققان اظهار داشتند که نمیتوان بین فعالیتهای خاص و سطح استرس حیوانات ارتباط علت و معلولی ایجاد کرد، اما با این وجود دادن کارهای جدید به آنها برای رفاه حال آنها مهم است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند