میرنیوز
به گزارش ایسنا، در آیین اختتامیه جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان «پویش زندگی، دست یاریگر توست...» که روز چهارشنبه ششم اسفندماه در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، روسای دانشگاههای مازندران، شهرکرد، شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد و کردستان، گزارشی از فعالیتهای دبیرخانه بخشهای مختلف این جشنواره ارائه کردند.
در جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان فعالیتهای ادبی، شعر و داستان به دانشگاه مازندران، هنرهای تجسمی به دانشگاه شهرکرد، ایدهها و خلاقیتها به دانشگاه فردوسی مشهد، هنرهای آوایی به دانشگاه کردستان و فیلم و هنرهای نمایشی به دانشگاه شهید چمران اهواز واگذار شده بود.
پویشهای فرهنگی و اجتماعی زمینهساز حضور جامعه دانشگاهی در مقابله با کرونا
دکتر غلامحسین خواجه، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در این آیین با اشاره به اینکه بیش از یک سال است که ویروس کووید -۱۹ و بیماری و پیامدهای ناشی از آن تمام عرصههای زندگی مردم سراسر گیتی را متأثر کرده است، گفت: نهاد آموزش عالی، از نخستین روزهای همهگیری بیماری کرونا، هوشیارانه به مقابله با عوارض آن شتافت و با تدابیر و راهبردهای فوری وزیر و مدیران وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در سراسر کشور به مدیریت شرایط پیشآمده پرداختند.
وی بیان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز نیز که خوشبختانه پیشتر به راهاندازی زیرساختهای آموزش الکترونیک و مجازی اقدام کرده بود، دوشادوش دانشگاههای کشور، با پیروی از سیاستهای وزارت عتف، به منظور مدیریت آموزش مجازی دانشجویان، حفظ سلامت آنان و هماهنگسازی جامعه دانشگاهی، برای عمل به مسئولیت اجتماعی دانشگاه و حضور فعال در اجتماع و ترویج گفتمان همدلی و همبستگی ملی، تدابیر مختلفی در پیش گرفت.
وی اظهار کرد: از آغازین روزهای گسترش ویروس کووید ۱۹، با تشکیل ستاد مبارزه با بیماری کرونا در دانشگاه، به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و دیگر بخشهای مرتبط مأموریت داده شد با بسیج همه امکانات و نیروها و راهاندازی پویشهای فرهنگی و اجتماعی، زمینهی حضور جامعهی دانشگاهی را در امور مقابله با بیماری کرونا فراهم آورند و از این راه، گسترش ارتباط جامعه و دانشگاه را پیگیری کنند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: در نیمهی دوم اسفندماه سال گذشته و پیرو ابلاغِ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مبنی بر برنامهریزی همهجانبه برای اقدامات تخصصی، پژوهشی و راهبردهای عمومی به منظور برجستهسازی مسئولیتپذیری در میان جامعهی دانشگاهی، سه هسته فکری «اجتماعی – اقتصادی»، «مشاورهی اجتماعی – فرهنگی» و «بررسیهای محیطی و بومشناختی» با حضور اعضای هیئت علمی در گروههای آموزشی مرتبط و سایر استادان علاقهمند تشکیل شد.
دکتر خواجه، ادامه داد: با سعی همکاران عضو این هستهها بیش از ۵۰ یادداشت تخصصی و عمومی و بیش از ۲۵ کلیپ آموزشی به منظور کمک به افزایش ایمنی ذهنی و روانی و اجتماعی جامعه، تقویت اعتمادسازی به نهادهای متخصص و دستاندرکاران، افزایش تابآوری در شرایط سخت گسترش بیماری، بررسی آثار و پیامدهای اقتصادی این بیماری و راهکارهای مدیریت آن و مسائل مدیریت شهری مرتبط با کنترل بیماری، در بسترهای گوناگون، نشر و در دسترس عموم قرار گرفت.
وی اضافه کرد: همچنین در این هستهها با همت دانشجویان علاقهمند، بیش از ۳۰ کلیپ فرهنگی، آموزشی و سرگرمکننده نیز تولید و در فضای مجازی برای مواجهه با بیماری کرونا و کاهش هزینهها و پیامدهای آن از جمله آگاهسازی و ترویج دانش و مهارت پیشگیری و مقابله با این بیماری همرسانی شد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: همچنین دانشجویان عضو تشکلهای اسلامی و کانونهای اجتماعی، با راهاندازی پویشهایی در طول یکسال گذشته، در چندین نوبت به گردآوری و کمکهای غذایی و نوشتافزار و تولید و تهیهی بستههای بهداشتی و توزیع بین ساکنان مناطق کمبرخوردار و آسیبپذیر اقدام کردهاند که جا دارد در این مجال به همت آنان و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی بروندانشگاهی و اقدامات جهادی دانشجویان عزیز درود بفرستم.
خواجه از پویش «هر دانشجو، یک رسانهی سلامت» با محوریت دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان فعالیت دیگر این دانشگاه نام برد که دانشجویان را به پویایی و کنش اجتماعی در فرآیند اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به عموم مردم واداشت.
وی، گفت: همچنین با تلاشهای انجام شده در معاونت فرهنگی و اجتماعی، چراغ فعالیتهای داوطلبانهی فرهنگی، اجتماعی، علمی و سیاسی دانشجویان عضو کانونها، انجمنهای علمی- دانشجویی، نشریات دانشجویی و تشکلهای اسلامی فروزان ماند و با طراحی برنامهها در بستر وب، اجرای برخط و مجازی آنها پیگیری شد و هماکنون نیز رخدادهای گوناگون دانشجویی در دانشگاه در حال اجرا است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، اشاره کرد: این دانشگاه از آغاز شکلگیری پویش «زندگی، دست یاریگر توست»، همراه و همگام این موج اجتماعی و دیگر تدابیر معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت بوده است و با اعتماد دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی و مهندس عسکری، مدیر کل پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی در موج چهارم این پویش؛ یعنی «جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان»، میزبان بخش «هنرهای نمایشی و فیلم» این رویداد بود که پس از راهاندازی دبیرخانه و انتشار فراخوان، آثار رسیده در قالبهای «نمایش»، «نمایشنامه»، «فیلم کوتاه»، «فیلمنامهنویسی»، «موشنگرافیک»، «استندآپکمدی» و «پادکست» ارزیابی و به دبیرخانهی مرکزی جشنواره در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت معرفی شدند.
خواجه در پایان از اهتمام دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و همکاران در ساماندهی به پویشهای فرهنگی و اجتماعی و هماهنگسازی فعالیتهای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور به منظور همافزایی برنامهها و حضور چشمگیر و اثرگذار نهاد آموزش عالی کشور در تحولات اجتماعی مرتبط با گسترش ویروس کووید ۱۹ و همچنین همراهی جامعه دانشگاهی شهید چمران اهواز با برنامههای ستاد مبارزه با بیماری کرونا، کلیهی شرکتکنندگان از دانشگاههای سراسر کشور در بخش «هنرهای نمایشی و فیلم» جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان، داوران و تلاش و کوشش در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز سپاسگزاری کرد.
دانشگاهیان در دوران شیوع بیماری کرونا عزتآفرینی کردند
دکتر کوروش نوذری، رئیس دانشگاه مازندران در ادامه این آئین اظهار کرد: خوشبختانه دانشگاهیان در دوران شیوع بیماری کرونا عزتآفرینی کردند. تجهیز زیرساختها، تولید انواع ملزومات مقابله با بیماری، تحقیق و پژوهش روی طرحهای مختلف تولید دارو و واکسن و به ویژه اجرای برنامههای فرهنگی با محوریت جامعه، از مهمترین برنامههای دانشگاهیان برای گذر از این بحران بود.
وی ادامه داد: دانشگاه مازندران نیز با تاسی از برنامههای راهبردی وزارت علوم، در تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده، راهاندازی تجهیزات تولید الکل و همچنین کمکهای مومنانه در انجام کارهای خیرخواهانه اقدامات قابل توجهی انجام داد.
نوذری اظهار کرد: با تاکید بر لزوم حفظ و استمرار ارتباط با دانشجویان و خانوادههای آنان، با ۷۰۰ نفر از دانشجویان ارتباط مستقیم برقرار کردیم و در راستای حل مسائل و مشکلاتی که داشتند، اقدامات لازم انجام شد.
رئیس دانشگاه مازندران با اشاره به همکاریهایی که این دانشگاه در راستای برگزاری جشنواره فرهنگی هنری" زندگی دست یاریگر توست" داشته است، گفت: دانشگاه مازندران در بخش ادبی، شعر و داستان اقدام به تشکیل کمیته علمی کرده و با برگزاری جلسات متعدد، از اساتید دانشگاههای مختلف برای داروری آثار استفاده کرد.
به گفته وی، در بخش ادبی، شعر و داستان، در مجموع ۱۹۵ اثر به دبیرخانه ارسال شده بود که ۱۸ اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب و معرفی شدند.
ارسال ۲۲ اثر به دبیرخانه هنرهای آوایی جشنواره
رئیس دانشگاه کردستان نیز در این آئین، گفت: طی یک سال گذشته که بیماری کرونا موجب تغییر شیوه و سبک زندگی مردم شد، علاوه بر اقداماتی که در زمینه تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده با پشتیبانی دانشگاهها و مراکز علمی، پژوهشی انجام شد؛ پرداختن به مسائل اجتماعی و مشکلات روحی و روانی افراد از جمله مهمترین اموری بود که این دانشگاه در تحقیقات خود به آن پرداخت.
دکتر رحمت صادقی افزود: دانشگاه کردستان در همان آغازین روزهای شیوع بیماری کرونا، با راهاندازی کمپین " کردستان علیه کرونا" برای ترغیب و تشویق مردم در خانه ماندن و حفظ فاصله اجتماعی، اقدام به تدوین و انتشار توصیههای اساتید برجسته دانشگاهی که مقبولیت عام و محبوبیت اجتماعی داشتند، در فضای مجازی کرد و با دریافت آخرین اطلاعات موثق از سازمان بهداشت جهانی، اطلاعات را ترجمه کرده و با محتوای مخاطب پسند دراختیار عموم مردم قرار داد.
وی ادامه داد: تولید محتوای متنی و ویدئویی در گروههای جامعهشناسی و روانشناسی این دانشگاه، تولید آب ژاول و توزیع آن بین مردم حاشیه نشین، جمعآوری کمکهای مومنانه و توسعه فعالیتهای دانشجویی از دیگر اقدامات این دانشگاه در دوران همهگیری کرونا بود.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به غنای هنر موسیقی در این استان و همچنین انتخاب شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی از طرف یونسکو، اظهار داشت: دانشگاه کردستان در بخش هنرهای آوایی با این جشنواره همکاری کرده و کمیته داوری از بین ۲۲ اثر رسیده به دبیرخانه این جشنواره، ۱۰ اثر را منتخب و معرفی کرد.
ارسال ۳۵ ایده از ۱۱ استان به دبیرخانه بخش ایده و خلاقیت
دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه این آیین گفت: با تلاش حوزههای مختلف آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، دانشگاه توانست به حیات خود ادامه دهد و در جشنوارههای مختلف مجازی مانند جشنواره حرکت، رویش و قرآن و عترت بسیار تاثیرگذار شرکت کردیم.
وی عنوان کرد: در جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان، دانشگاه فردوسی مشهد، در بخش خلاقیت و ایدهپردازی ماموریت مهمی برعهده داشت و ایدهپردازان در موضوعات کرونا و شهروندی، کرونا و همدلی، کرونا و تغییر سبک زندگی و کرونا و ایثار حوزه درمان به فعالیت پرداختند.
دکتر کافی افزود: ۳۵ ایده از ۱۱ استان به دبیرخانه این جشنواره ارسال گردید که از این میان ۱۳ ایده انتخاب و سه ایده مشمول دریافت جایزه شد.
ارسال ۲۰۰ اثر به دبیرخانه هنرهای تجسمی جشنواره
در ادامه این آیین دکتر سعید کریمی، رئیس دانشگاه شهرکرد نیز با اشاره به تاثیرات کرونا بر جامعه، به فعالیتهای دانشجویان و اساتید این دانشگاه جهت سلامت روان جامعه اشاره کرد و گفت: در این دوران سعی شد با کمک اعضای هیئت علمی و دانشجویان از طریق بنیاد خیرین اقلام و وسایل بهداشتی و درمانی تهیه و به دست محرومان استان رسانده شود.
وی افزود: در فاز چهارم پویش بخش هنرهای تجسمی به این دانشگاه سپرده شد که ۲۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره در بخشهای عکاسی، خطاطی، نقاشی و طراحی ارسال شد و پس از داوری افراد منتخب به معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم معرفی شدند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، در پایان این مراسم از برگزیدگان این جشنواره تقدیر بهعمل آمد. اسامی برگزیدگان از طریق لینک زیر قابل دسترسی است.
https://www.msrt.ir/file/download/news/1614228526-.pdf
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند