میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، ما میتوانیم به شکل ناخودآگاه و ناخواسته مریخ یا هر دنیای دیگری را که در آینده کاوش میکنیم با میکروارگانیسمهای موجود در سیاره خود آلوده کنیم. دانشمندان ناسا و مرکز هوافضای آلمان چندین ارگانیسم قارچی و باکتریایی را در سال ۲۰۱۹ به عنوان بخشی از آزمایش موسوم به "MARSBOx" به لایه استراتوسفر فرستادند.
لایه استراتوسفر که دومین لایه مهم جو زمین واقع در بالای لایه اوزون است، دارای شرایطی است که شباهت زیادی به سیاره سرخ دارد و مکان مناسبی برای ارسال نمونهها به منظور کشف زنده ماندن آنها در مریخ است.
هدف از این مطالعه که به طور مشترک توسط دانشمندان ناسا و مرکز هوافضای آلمان(DLR) انجام شد، بررسی این بود که آیا شکلهای زندگی در سیاره ما قادر به زنده ماندن در شرایط سخت سیاره سرخ هستند یا خیر؟
محققان دریافتند که برخی از میکروبهای زمینی که به استراتوسفر سفر کردند و در شرایط مشابه مریخ قرار گرفتند، توانستهاند به طور موقت زنده بمانند و همچنین برخی از آنها پس از بازگشت به زمین دوباره زنده شوند.
اکنون دانشمندان مقالهای را در مورد یافتههای خود منتشر کردهاند که در آن در مورد چگونگی زنده ماندن هاگهای کپک سیاه در این سفر فضایی صحبت کردهاند.
این میکروارگانیسم فقط به طور موقت میتواند در سطح مریخ زنده بماند کند، اما محققان دریافتند که این هاگها پس از بازگشت به زمین میتوانند دوباره زنده شوند.
این تیم تحقیقاتی این هاگها و باکتریها را داخل یک ظرف آلومینیومی توسط یک بالن به استراتوسفر فرستاد. دو لایه نمونه در این ظرف وجود داشت که لایه زیرین در برابر اشعه محافظت میشد تا ناسا بتواند اثرات تابش را از سایر شرایط محیطی جدا کند.
همانطور که اشاره شد یک بالن این ظرف را به لایه استراتوسفر زمین منتقل کرد، جایی که نمونهها تحت شرایط مریخی قرار داشتند و بیش از هزار برابر بیشتر از سطح زمین در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گرفتند. هنگامی که بالن به زمین بازگشت، مشخص شد که برخی میکروبها مانند قارچها و باکتریها از این سفر و شرایط سخت شبیه به مریخ جان سالم به در بردهاند.
"کاتارینا سیمس" یکی از اعضای تیم مرکز هوافضای آلمان گفت: با انجام مأموریتهای طولانی مدت در مریخ، باید بدانیم که چگونه میکروارگانیسمهای مرتبط با انسان در سیاره سرخ زنده میمانند، زیرا برخی از آنها ممکن است خطر سلامتی برای فضانوردان داشته باشند. به علاوه، برخی از میکروبها برای اکتشافات فضایی بسیار ارزشمند هستند. آنها میتوانند به ما کمک کنند تا مواد غذایی را به طور مستقل از زمین تولید کنیم.
سال گذشته ناسا سیاستهای خود را به روز کرد تا تعهد قویتری از خود در جلوگیری از آلودگی ماه و مریخ توسط انسان داشته باشد. ناسا میخواهد اطمینان حاصل کند که ارگانیسمها یا سایر آلودگیها را از زمین به جهانهای دیگر نمیبرد، زیرا این امر میتواند جستجو برای حیات فرازمینی را به خطر بیندازد. همچنین بازگرداندن آنها از دنیاهای دیگر به زمین نیز میتواند بر محیط زندگی ما تأثیر منفی بگذارد.
"سیمس" توضیح داد که آزمایشاتی مانند "MARSBOx" راهی واقعاً مهم برای کمک به ما در جستجوی همه پیامدهای سفر فضایی بر زندگی میکروبی است و اینکه چگونه میتوانیم این دانش را به سمت کشفهای شگفتانگیز فضایی سوق دهیم.
نتایج این آزمایش پس از فرود کاوشگر فضایی "استقامت"(Perseverence) ناسا در مریخ منتشر شده است تا به دریافت وجود حیات در سیاره سرخ در میلیاردها سال پیش کمک کند. مریخ نورد "استقامت" نمونههایی از سنگ و خاک سطح مریخ را در لولههای مهر و موم شده جمع میکند که برای تجزیه و تحلیل در دهه ۲۰۳۰ به زمین آورده خواهند شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد