میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، دلفینها موجوداتی دلنشین، بازیگوش و کاملاً تعاملی هستند. اکنون یک مطالعه جدید نشان داده است که این حیوانات علاوه بر این ویژگیها، دارای ویژگیهای شخصیتی کاملاً شبیه به انسان نیز هستند.
این تحقیق که در سال ۲۰۱۲ آغاز شد، ۱۳۴ دلفین پوزهبطری معمولی نر و ماده را در هشت زیستگاه در سراسر جهان مورد ارزیابی قرار داد و نشان داد که آنها دارای چندین ویژگی بسیار شبیه به انسان، به ویژه کنجکاوی و جامعهپذیری هستند.
دلفین پوزهبطری معمولی شناخته شدهترین عضو خانواده دلفینسانان و از گونه دلفینهایی است که به وفور در آکواریومهای دنیا جهت عملیات نمایشی به کار گرفته میشود.
این یافته، محققان را به فکر فرو برد که این شباهتها هنگامی که دلفینها و انسانها در زیستگاههای متفاوتی تکامل یافتهاند، چگونه به وجود آمده است؟
دکتر "بلیک مورتون" روانشناس دانشگاه "هال" و سرپرست این مطالعه گفت: دلفینها حیوانات ایدهآلی برای این نوع مطالعه بودند، زیرا دلفینها مانند پستانداران باهوش و اجتماعی هستند. ما استدلال کردیم که اگر عواملی از جمله هوش و ذکاوت در شکلگیری شخصیت موثر است، پس دلفینها باید از ویژگیهای شخصیتی مشابه با نخستیان یا نخستیسانان برخوردار باشند.
وی افزود: دلفینها مانند بسیاری از نخستیهای بزرگ، دارای مغزی هستند که به طور قابل توجهی بزرگتر از آن چیزی است که بدن آنها برای عملکردهای اساسی بدن نیاز دارد. این مقدار اضافی از مغز در آنها اساساً توانایی آنها را در هوشمند بودن افزایش میدهد و گونههای هوشمند نیز اغلب بسیار کنجکاو هستند.
نخستیسانان یا نخستیها(Primates) یکی از راستههای پستانداران از فرورده جفتداران است که شامل تمامی میمونها، کپیها و انسان میشود. این راسته از جمله گروههای بسیار متنوع و پرجمعیت در میان پستانداران است و تاکنون بیش از ۳۵۰ گونه از نخستیها شمارش شدهاند.
در نخستیسانان نیمکرههای مغز بسیار توسعه یافته است. چشمها در جلوی سر واقع شدهاند. انگشت شست در پا یا دست طوری قرار گرفته که گرفتن اجسام را امکانپذیر میسازد. این انگشت در مقابل چهار انگشت دیگر قرار میگیرد.
کوچکترین عضو نخستیها تنها ۵۵ گرم وزن دارد و بزرگترینشان(گوریل پشتنقرهای) تا ۲۵۰ کیلوگرم وزن پیدا میکند.
نخستیها به خاطر ساختارهای اجتماعی پیچیده و هوششان شناخته شده هستند. چنین چیزی به آنها امکان میدهد تا تجربه به دست بیاورند و آن را به نسل پس از خود منتقل کنند. همه آنها دورهای طولانی از نگهداری از فرزند دارند که طی آن مادر تجربههای خود را به فرزندان خود آموزش میدهد. انتقال نسل به نسل آموختهها و تجربهها باعث پدید آمدن فرهنگ شده است؛ چیزی که در بعضی اعضای این گروه همچون انسانها بیشتر دیده میشود.
"مورتون" تحقیقات خود را بر اساس پنج ویژگی انجام داد که گمان میرود اساس شخصیت انسان است. این ویژگیها شامل پذیرا بودن، وظیفه شناسی، برون گرایی، موافقت پذیری و روانرنجوری است. البته "مورتون" تأکید میکند که شخصیت انسانها و دلفینها دقیقاً مطابقت ندارد، اما دارای برخی از صفات مشابه هستند.
وی گفت: من نمیخواهم مردم سوءتعبیر کنند و بگویند انسان و دلفین از ویژگیهای شخصیتی یکسانی برخوردارند، چرا که نیستند. آنها فقط در بعضی موارد بسیار شبیه به ما هستند.
وی توضیح داد که هنوز کاملاً درک نشده است که چرا رفتار انسان به آن پنج ویژگی خلاصه میشود و یکی از راههای جستجو برای درک این مسئله، مطالعه حیوانات است.
وی می گوید: تحقیقات زیادی روی نخستیها انجام شده است، بنابراین ما تصمیم گرفتیم کاری متفاوت انجام دهیم و دلفینها را بررسی کنیم. هیچ کس قبلاً شخصیت دلفینها را به روشی که ما مطالعه کردهایم، مطالعه نکرده است.
این مطالعه در مجله Comparative Psychology منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان