میرنیوز

جستجوی ردپای مهندسان از "چاپ کتاب" تا "ایجاد امنیت و رفاه"

جستجوی ردپای مهندسان از "چاپ کتاب" تا "ایجاد امنیت و رفاه" 2021-02-21T06:41:09+03:30

به گزارش ایسنا، انسان از زمان غار نشینی تا به امروز سعی کرده تا با توسعه ابزار مورد نیاز خود، به زندگی خود رنگ آسایش بدهد؛ چرا که از آن زمان انسان به این درک رسیده بود که مهندسی یعنی خلاقیت، زایش، ساختن و سازندگی. پویایی و نشاط، امنیت، رفاه است. به عبارت دیگر مهندسی یعنی به کار گیری علوم با استفاده از قوانین طبیعت و فیزیکی به منظور ساخت و طراحی مواد، ساختارها، ماشین‌ها، ابزار و سیستم‌ها یا پردارزش‌ها.

امروزه این تعریف تا آنجا پیش رفته است که رد پای مهندسان را در عرصه‌های مختلف زندگی روزمره از کشاورزی تا پزشکی، صنعت، مسکن، آموزش، مسائل امنیتی اجتماعی،  فرهنگی و زیست‌محیطی و همه و همه مشاهده می‌کنیم.

به همین دلیل است که محققان این حوزه از "مهندسان" به عنوان موتور محرک اقتصادها و توسعه پایدار یاد می‌کنند به گونه‌ای که به گفته دکتر ابراهیمیان رییس گروه ژئوماتیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بدون وجود مهندسان توانمند، هیچ پروژه‌ای قابل اجرا نیست؛ نه می‌توانیم قطار بسازیم، نه هواپیما، نه می‌توانیم جاده سازی کنیم و نه حتی می‌توانیم نفت را استخراج و پالایش کنیم.

در حالی که مسوولان تاکید دارند که ایران رتبه سوم دنیا در تربیت مهندس دارد ولی با چالش‌های جدی صنعتی، زیست محیطی  مواجه هستیم که محققان این حوزه راهکار برون رفت از این چالش را تقویت دانش مهندسی می‌دانند.

توسعه فعالیت‌ها با تقویت زیر ساخت‌های مهندسی

دکتر یاسر ابراهیمیان، رییس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مناسبت ۵ اسفندماه با بیان اینکه این روز، با توجه به سالروز تولد خواجه نصیر الدین طوسی روز مهندس نام گرفته است، گفت: تاکنون ۳ سازمان نظام مهندسی "ساختمان"، "معدن" و "کشاورزی و منابع طبیعی" در کشور راه اندازی شده است که به عنوان ۳ سازمان اصلی نظام مهندسی کشور به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: البته در کشور حوزه‌های مهندسی دیگری مانند کامپیوتر، شیمی و نفت داریم که سازمان نظام مهندسی ویژه‌ای برای آنها راه اندازی نشده است.

ابراهیمیان با اشاره به تاثیرگذاری علم مهندسی در زندگی روزمره، خاطر نشان کرد: از خانه‌ای که در آن زندگی تا جاده‌هایی که روزانه از آن استفاده میکنیم، اثر کار و فعالیت حوزه مهندسی است و اثرگذاری این حیطه به گونه‌ای است که پزشکان نیز از اثرات فعالیت مهندسان بهره مند می‌شوند؛ چرا که کلیه تجهیزات حوزه پزشکی از سوی مهندسان ساخته می‌شوند.

این محقق حوزه فناوری،تکنولوژی بکار رفته در ساخت خودروها، وسایل حمل و نقل، انرژی الکتریسته‌ای که در منازل از آن بهره می‌بریم، گازی که به خانه‌ها آورده شده است، را از دیگر خدمات جامعه مهندسی نام برد و اظهار کرد: از این رو می‌توان ادعا کرد که بدون فعالیت علمی و دانش پایه مهندسان، نمی‌توان هیچ پروژه عمرانی را به نتیجه رساند.

وی کامپیوتر، شبکه اینترنت و خدمات مخابراطی را از دیگر دستاوردهای حوزه مهندسی دانست و یادآور شد: حتی نویسنده‌ای که می‎خواهد کتاب خود را به چاپ برساند نیاز به دستاوردهای مهندسی برای چاپ است از این رو در زندگی روزمره چه به عنوان انسان‌های عادی و چه افراد فعال در دستگاه‌های دولتی نیاز به تجهیزات و محصولات سخت افزاری داریم که بدون آنها توسعه و پیشرفت امکان پذیر نیست.

رییس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی همچنین توسعه رشته‌های مربوط به حوزه مهندسی را یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشورها معرفی کرد و یادآور شد: خوشبختانه ایران از نظر تربیت مهندس در رتبه سوم دنیا است از این رو کشور از نظر نیروی انسانی در وضعیت خوبی قرار دارد ولی اینکه چقدر از ظرفیت مهندسان در کشور استفاده شده موضوعی است که به سیاستگذاری‌های کشور بر می‌گردد.

ابراهیمیان با بیان اینکه در زمینه استفاده از توانمندی‌های حوزه مهندسی با ایده‌آل‌ها فاصله داریم، خاطر نشان کرد: وضعیت ما در این زمینه این طور نیست که بتوانیم ادعا کنیم که از ظرفیت حوزه مهندسی کشور بهره بردیم در حالی که مهندسان بسیار  توانمند داریم ولی نتوانستیم از این توانمندی بهره ببریم.

وی با ‌اشاره به رخداد زلزله در سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد در چهارشنبه شب ۲۹ بهمن ماه، گفت: برخی از خانه‌ها بر اثر این زلزله خراب شدند و دلیل این تخریب، مهندسی ساز نبودن سازه‌ها و عدم توجه به نظام مهندسی در ساخت بوده و این در حالی است که سازه‌های مهندسی ساز زلزله‌هایی با بزرگای ۹ تا ۱۰ ریشتر را تحمل می‌کنند و آسیبی به ساکنان این سازه‌ها در زمان وقوع زلزله نمی‎رسانند.

وجود مشکلات بسیار و دارا بودن رتبه سوم در تربیت مهندس

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، با اشاره به چالش‌های مختلف در کشور و وجود تعداد زیادی فارغ التحصیل دانشگاهی در این حوزه، مشکل اصلی را در اجرای نادرست قوانین دانست و توضیح داد: در این حوزه قوانین و مقررات زیادی مصوب نشده و همین اندک قوانینی که به تصویب رسیده به درستی اجرایی نشده است.

وی مشکل اصلی در این زمینه را سیاستگذاری و مدیریتی و مسایل غیر فنی دانست و گفت: ما دانش کافی برای توسعه صنعت خودروسازی در کشور داریم ولی بازار اعتقاد دارد که در حال حاضر سود در این است که خودروهای فعلی با این شیوه تولید شود؛ چرا که تولید ملی خودرو در طولانی مدت حاصل خواهد شد که این امر به موضوعات مدیریتی این حوزه بر می‌گردد.

ابراهیمیان با بیان اینکه برای ریشه یابی چالش‌های زیست محیطی را باید در مباحث مدیریت مهندسی آن جستجو کنیم، اضافه کرد: شاید قوانین در این حوزه به اندازه کافی مصوب نشده باشد و یا شاید قوانین به اندازه کافی در اختیار داشته باشیم ولی به درستی اجرایی نمی‌شوند.

وی با اشاره به برخی از قوانین زیست محیطی، قانون "هوای پاک" را از جمله این قوانین نام برد و اظها کرد: یکی از بندهای این قانون الزام مجهز بودن کلیه خودروها به استاندارد "یورو" است و اینکه آیا همه خودروها این استاندارها را دارند، آیا جلوی خودروهای آلوده کننده دودزا گرفته می‌شود و یا اینکه آیا کلیه ساختمان‌ها توسط مجریان ذیصلاح ساخته می‌شوند یا خیر باید قدری تامل کنیم.

ابراهیمیان، "عدم تخصص گرایی و وارد شدن افراد غیر متخصص به حوزه‌های مهندسی"را از دیگر چالش‌های جدی این حوزه نام برد و خاطر نشان کرد: باید وضعیت ما در این زمینه به گونه‌ای باید که همانطوری که هر کسی نمی‌تواند خودرو بسازد، هر کسی هم نباید سازه‌ای را بسازد و حتما باید ساخت سازه‌ها و ساختمان‌های مسکونی را به افراد متخصص واگذار کرد تا سازه اصطلاحا"مهندسی ساز" شود.

به گفته این محقق حوزه مهندسی، عدم تخصص گرایی در بسیاری از حوزه‌ها وجود دارد.

رئیس انجمن علمی GIS مازندران، حوزه پزشکی را تنها حوزه‌ای دانست که عدم تخصص گرایی به آن راه نیافته است و افزود: در حوزه پزشکی بدون ضابطه پذیرش دانشجو نداریم در مقابل شاهدیم که برخی از دانشگاه‌های بی کیفیت اقدام به پذیرش دانشجو در رشته مهندسی می‌کنند و نتیجه این اقدام، مدرک دادن به افرادی است که مهارت لازم را فرا نمی گیرند و اقدامات آنها موجب خراب کردن عنوان "مهندسی" می‌شود.

وی ادامه داد: اگر گفته می‌شود ظرفیت حوزه مهندسی در کشور بالا است منظور این دسته از فارغ التحصیلان نیست بلکه مهندسان باسوادی هستند که از دانشگاه‌های معتبر فارغ التحصیل شده‌اند.

اخلاق مهندسی در ارائه بهتر خدمات

رییس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی با اشاره به  اهمیت اخلاق مهندسی در این حوزه با تاکید بر اینکه در این حوزه آیین نامه اخلاق مهندسی را در اختیار داریم، یادآور شد: بر این اساس در هر استانی کارگروه پایش و ترویج اخلاق حرفه‌ای تشکیل شده است ولی موضوع اخلاق حرفه‌ای مهندسی موضوعی اجباری نیست بلکه نیاز به فرهنگ سازی دارد.

وی ادامه داد: اخلاق حرفه‌ای مهندسی یعنی عدم ورود افراد غیر متخصص به حیطه مهندسی، عدم پذیرش پروژه در صورت نبود زمان لازم، عدم واگذاری پروژه به فرد ثانی و ثالث، داشتن صداقت، اعلام اشتباهات در زمان انجام پروژه به سفارش دهنده و عدم امضا فروشی و دریافت تخفیفات است.

ابراهیمیان با تاکید بر اینکه اخلاق حرفه‌ای دارای جنبه‌های مهندسی و فنی و برنامه ریزی و نظم و روابط عمومی مناسب است، ادامه داد: اگر این ملاحظات در حوزه مهندسی رعایت شوند، در واقع اخلاق مهندسی اجرایی شده است.

وی مهمترین اقدام برای ساماندهی به ساختار فعلی نظام مهندسی کشور را اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد و افزود: قانون نظام مهندسی ساختمان سال ۱۳۷۴ مصوب شده است و در آن زمان در استانی مانند مازندران تعداد ۱۰۰ مهندس داشته است ولی امروز به عدد ۵ هزار رسیده است از این رو ما نیازمند به بروز کردن این قانون هستیم.

ابراهیمان اصلاح قانون ماده ۱۰۰ شهرداری را از دیگر راهکارهای اصلاح نظام مهندسی کشور نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن ما نیازمندیم که جایگاه سازمان‌های مهندسی کشور بیش از پیش ارتقا یابد.

ایجاد اقتصاد دانش بنیان در سایه خدمات مهندسی

رییس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی به بیان اهمیت توسعه اقتصاد دانش بنیان و نقش مهندسان در این اقتصاد اشاره کرد  و گفت: زمانی که ما از دانش بنیان‌ها سخن می‌گوییم یعنی حوزه‌ای که کاملا مبتنی بر فکر، مغز و نیروی انسانی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اقتصاد کشور بر پایه نفت است، اظهار کرد: این نوع اقتصاد، اقتصادی مبتنی بر منابع زیر زمینی است ولی اقتصاد دانش بنیان بر پایه فکر و خلاقیت است حیطه مهندسی حوزه‌ای مبتنی بر دانش است. در چنین حوزه‌ای به جای استفاده از قدرت بازو از نیروی فکر و دانش بهره برده می‌شود.

ابراهیمیان کاربرد ابزار و وسایل در حوزه مهندسی را بر پایه اصول دانست و ادامه داد: از این رو اگر رشته‌های حوزه مهندسی را توسعه دهیم و همه فعالیت‌هایی که در جامعه در حال اجرا است را بر دانش مهندسی قرار دهیم، در واقع کار دانش بنیان انجام شده است.

وی تاکید کرد: بدون وجود مهندسان توانمند، هیچ پروژه‌ای قابل اجرا نیست؛ نه می‌توانیم قطار بسازیم، نه هواپیما، نه می‌توانیم جاده سازی کنیم و نه حتی می‌توانیم نفت را استخراج و پالایش کنیم.

وی از "خداوند" به عنوان اولین مهندس نام برد که طبیعت را بر اساس نظم و قانونی آفریده است و گفت: شاخص اصلی فعالیت‌های مهندسی، دانش بنیان بودن آن است.

رییس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی در پایان ایجاد جهش تولید را از دستاوردهای حوزه مهندسی ذکر کرد و گفت: جهش تولید یعنی تولید محصول یعنی کار مهندسی بنابراین بدون وجود مهندسان و بدون ارتقای دانش مهندسی هیچگاه نمی‌توانیم به اقتصاد دانش بنیان دست یابیم؛ چرا که زیر بنیای توسعه اقتصاد دانش بنیان، تقویت دانش مهندسی است.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
2024-11-27T12:00:40+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
2024-11-27T11:47:22+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
2024-11-27T11:47:21+03:30
فرصت مجدد شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید آغا...

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد
2024-11-27T11:34:03+03:30
متخصص علوم و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، از امکان آسیب‌های جدی مغز در بیماران دیابتی خبر داد.

پای تب دنگی به مجلس باز شد

پای تب دنگی به مجلس باز شد
2024-11-27T11:34:03+03:30
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بهسازی در محیط چابهار مهمترین راهکار برای مقابله با تب دنگی در کشور است.

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها
2024-11-27T11:34:02+03:30
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: اولین نشست روسای شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استانها با معاون فرهنگی وزارت علوم برگزار شد.

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
2024-11-27T11:20:41+03:30
رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه گفت: حمایت و پشتیبانی بیشتر از اساتید و طلاب حوزه‌های علمیه مورد تأکید است.

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود
2024-11-27T10:54:00+03:30
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های پژوهشی چندتخصصی» روز پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی بنیاد ملی علم ایران برگزار می‌شود.

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی
2024-11-27T10:40:40+03:30
دانشمندان به کمک تصاویر ماهواره‌ای حاصل از هوش مصنوعی موفق به پیش‌بینی سیل و طوفان چند روز پیش از وقوع شده‌اند.

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
2024-11-27T10:27:19+03:30
نشریه The Journal of Mathematics and Modeling in Finance (JMMF) دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد.

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای
2024-11-27T10:27:18+03:30
دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی بهبود خصوصیات کمی و کیفی خاک، آب و تولیدات زراعی، باغی و دامی با استفاده از فناوری هسته‌ای را از اهداف پژو...

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند
2024-11-27T10:14:00+03:30
مدیرکل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: سومین گردهمایی استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران با رویکرد انگیزه‌بخشی به طلاب استعداد ...

۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد

۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
2024-11-27T10:00:38+03:30
دبیر دومین نمایشگاه کار دانشگاه شهید بهشتی گفت: در این دوره از نمایشگاه میزبان ۵۰ مجموعه مختلف با بیش از ۳۵۰ فرصت شغلی در زمینه‌های سرمایه گذاری، خودروسازی، ...

پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلول‌های خورشیدی

پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلول‌های خورشیدی
2024-11-27T09:47:21+03:30
شرکت یوبی‌کیودی پیشرو در فناوری و ساخت نقاط کوانتومی (QD)، قرار است پس از گرفتن این حمایت از سوی پیشگامی دریافت‌های ناخالص آمادگی فناوری (TRGR) از آن برای تو...

جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم‌ هوشمند بازچرخانی آب خاکستری

جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم‌ هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
2024-11-27T09:47:20+03:30
مدیر عامل یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: جدیدترین محصول بومی‌سازی شده شرکت با عنوان سیستم بازچرخانی آب خاکستری تا ۶۰ درصد هدر رفت آب ر...

افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است

افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
2024-11-27T09:47:19+03:30
سرپرست دانشگاه تهران گفت: همین افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش بدون در نظر گرفتن امکانات دانشگاه‌ها که اخیراً اتفاق افتاد، یکی از دلایل نابسندگی خدمات دانشجویی است.

ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد

ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
2024-11-27T09:47:19+03:30
معاون اجرایی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از تمدید زمان ثبت نام عمره دانشگاهیان خبرداد و گفت: با توجه به استقبال دانشگاهیان ثبت نام عمره دانشگاهیان ت...

چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد می‌شوند؟

چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد می‌شوند؟
2024-11-27T09:20:39+03:30
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مواد غذایی قاچاق به دلیل فقدان نظارت‌های لازم و عدم شفافیت در مراحل تولید و نگهداری، از نظر این سا...

حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید

حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
2024-11-27T09:20:39+03:30
متخصص طب سنتی درخصوص درمان حساسیت فصلی با روش‌های طب سنتی توصیه‌هایی ارائه داد.

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد
2024-11-27T09:20:38+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته تا با همراهی نانوکاتالیست‌های کاربردی به افزایش کیفیت تولیدات فولادی کمک مضاعفی کند.

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
2024-11-27T08:54:02+03:30
تحقیقات جدید نشان می دهد که چهار سال هورمون درمانی برای کمک به زنان برای مقابله با علائم یائسگی، هیچ آسیبی به مغز، حتی در دراز مدت، وارد نمی کند.

تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند

تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند
2024-11-27T08:54:01+03:30
شرکت نورالینک قصد دارد در یک آزمایش جدید، تراشه مغزی را برای کنترل یک بازوی روباتیک به کار گیرد.

دانشگاه آزاد با همراهی سازمان بسیج به دنبال تقویت مقاومت است

دانشگاه آزاد با همراهی سازمان بسیج به دنبال تقویت مقاومت است
2024-11-27T08:54:01+03:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان بسیج با همراهی و همکاری خود به دنبال خلق یک اتفاق بزرگ هستند و آن اتفاق بزرگ تقویت مقاومت است.

فرایند تایید روسای دانشگاههای دولت چهاردهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی

فرایند تایید روسای دانشگاههای دولت چهاردهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی
2024-11-27T08:14:03+03:30
ر ئیس نهاد نمایندگی رهبری روال برگزاری جلسات کمیته بررسی صلاحیت روسای دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ملاک های بررسی و صلاحیت روسایی که به کمیته معر...

فضانوردی به مغز آسیب می‌رساند؟

فضانوردی به مغز آسیب می‌رساند؟
2024-11-27T07:47:18+03:30
برای فضانوردانی که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) کار می‌کنند، خبرهای خوبی وجود دارد.

مکملی برای درمان موثر بیماری‌های ریوی

مکملی برای درمان موثر بیماری‌های ریوی
2024-11-27T06:53:59+03:30
محققان دانمارکی گزارش دادند که دوز روزانه ویتامین B۳ باعث کاهش التهاب در ریه های بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه می شود.

«سیگار» نقش اول نمایش‌های خانگی!

«سیگار» نقش اول نمایش‌های خانگی!
2024-11-27T05:47:18+03:30
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که بیش از ۳۰ درصد از جوانان به دلیل تأثیر تبلیغات و نمایش دخانیات به این رفتار روی ...

راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی

راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
2024-11-27T05:33:59+03:30
متخصص طب سنتی درخصوص درمان حساسیت فصلی با روش‌های طب سنتی توصیه‌هایی ارائه داد.

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
2024-11-26T16:40:44+03:30
جلسه توجیهی ویژه کارکنان نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر در سالن الغدیر پلیس راهور برگزار شد.

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه
2024-11-26T16:14:03+03:30
هیئت تجاری متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای مسکو حاضر شدند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)