میرنیوز

نسل بعدی فضانوردان می‌توانند دارای معلولیت باشند

نسل بعدی فضانوردان می‌توانند دارای معلولیت باشند 2021-02-17T13:41:19+03:30

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، برنامه‌ی استخدام فضانوردان دو سازمان فضایی اروپا و بریتانیا امروز آغاز شده است و هدف آن استخدام و آموزش افراد برای اعزام به ماه پیش از پایان دهه ۲۰۲۰ است.

در این دوره، آژانس فضایی اروپا برای اولین بار در تاریخ از سال ۲۰۰۸ اقدام به استخدام افرادی با معلولیت‌ می‌کند و این افراد را تشویق می‌کند تا درخواست خود برای این کار را ثبت کنند.

افرادی که یک پایشان را از دست داده‌اند و یا یک پایشان کوتاه‌تر از پای‌ دیگرشان است. فرقی نمی‌کند این مشکل در اثر حادثه به وجود آمده باشد یا در هنگام تولد و همچنین افرادی که قدی کوتاه‌تر از ۱۳۰ سانتی‌متر دارند واجد شرایط این استخدام هستند. آژانس فضایی اروپا به طور کل به دنبال شش فضانورد دائمی و ۲۰ فضانورد رزرو است که هرگاه نیاز بود آن‌ها را خبر کند. این سازمان سه سفر سرنشین دار به ایستگاه فضایی "دروازه‌ی ماه" که قرار است در مدار ماه ساخته شود و امیدوار است بتواند اروپایی‌ها را به سطح قمر برساند، برنامه ریزی کرده است.

فراک دی‌وین(Frank De Winne) از مرکز آموزش فضانوردان آژانس فضایی اروپا می‌گوید: فضانوردان هنگامی که به ایستگاه فضایی "دروازه‌ی ماه"(Lunar Gateway) می‌روند از هر کس دیگری از زمین دورتر خواهند شد. پنج تا ۱۰ سال اول خواهیم دید که فضانوردان به ایستگاه بین‌المللی فضایی خواهند رفت اما پس از آن فرصت‌هایی برای سفر به ماه و فراتر از ماه خواهیم داشت.

این فرد خوش شانس راه "هلن شارمان"(Helen Sharman) که اکتشافات فضایی برای بریتانیا را در سال ۱۹۸۹ آغاز کرد ادامه خواهد داد. راهی که توسط "تیم پیک"(Tim Peake) در سال ۲۰۱۵ دنبال شد.

خانم شارمان اولین فضانورد بریتانیایی بود که برای ماموریت "جونو"(Juno)که ماموریتی مشترک بین بریتانیا و اتحاد جماهیر شوروی بود انتخاب شد و در ماه مه سال ۱۹۹۱ به مدت هشت روز در فضا ماند. او همچنین اولین زنی بود که از ایستگاه فضایی میر(Mir) دیدن کرد.

با این حال آقای پیک اولین بریتانیایی بود که با بودجه‌ی دولتی در ۱۵ دسامبر سال ۲۰۱۵ به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفت. او شش ماه را در آنجا گذراند و تبدیل به اولین بریتانیایی شد که یک راهپیمایی کامل فضایی انجام داده است.

آقای پیک یکی از نفراتی بود که به همراه پنج نفر دیگر در برنامه‌ی استخدام فضانورد آژانس فضایی اروپا در سال ۲۰۰۸ شرکت کرده بود و این آخرین باری بود که این آژانس چنین برنامه‌ای را اجرا کرد.

جان وومر(Jan Womer) مدیرکل این آژانس فضایی می‌گوید: آن‌ها در حال جذب افراد هستند. اگرچه هنوز افرادی که قبلا استخدام شدند فعال هستند زیرا نیاز است این تداوم حفظ شود و اطلاعات به آرامی بین نسل‌ها منتقل شود.

وی افزود: ایستگاه بین‌المللی فضایی مقصد ما در آینده است اما ما همچنین نگاهی به ماه داریم مخصوصا "دروازه‌ی ماه" بنابراین به دنبال فضانوردانی جدید هستیم.

وومر می‌گوید: تمام فضانوردان "فضانوردان اروپایی" هستند. او می‌گوید که درک می‌کند که آن‌ها وطنشان را دوست دارند و مورد افتخارند اما آن‌ها قلبا اروپایی هستند و در سراسر قاره موفقیت آن‌ها جشن گرفته می‌شود.

اگرچه بیش از هر وقت دیگری افراد علاقه‌مند ثبت‌نام می‌شوند، اما هنوز محدودیت‌های جدی برای اینکه چه کسی فضانورد شود وجود دارد. برای مثال افرادی واجد شرایط هستند که به عنوان یک خلبان آزمایشی تجربی کار کرده باشند و یا مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر در رشته‌های علوم پایه، پزشکی، مهندسی، ریاضیات و یا کامپیوتر داشته باشند. روان صحبت کردن زبان انگلیسی نیز ضروری است و به علاوه‌ی آن توانایی کنترل احساسات در شرایط سخت و علاقه‌مندی به شرکت در آزمایش‌های مربوط به علوم.

آژانس فضایی اروپا به دنبال شش فضانورد دائمی برای انجام ماموریت‌ها است و همچنان فضانوردانی موقت برای ماموریت‌های کوتاه. این ماموریت مدت زمان محدودی خواهد داشت که با فضانوردان موقت انجام می‌شود اما آن‌ها با کارفرمای خود می‌مانند و توسط این آژانس به طور موقت استخدام می‌شوند.

دیوید پارکر(David Parker) از آژانس فضایی اروپا می‌گوید: این افراد می‌توانند از اعضایی که با این آژانس همکاری می‌کنند باشند از جمله دولت‌های وابسته مثل کانادا که علاقه‌مندند در بودجه کمک کنند.

آن‌ها به دنبال بیش از ۲۰ داوطلب در این زمینه هستند.

آقای پیک می‌گوید: در طی دهه‌های آینده اکتشافات فضایی جذاب‌تر خواهد شد زیرا ما به ماه و فراتر از آن به مریخ سفر خواهیم کرد.

برای آن‌ که ماموریت‌های فضایی موفقیت آمیز باشد به افرادی با انگیزه و با پس‌زمینه‌های مختلف نیاز است که این توانایی‌ها باهم ترکیب شود و افراد به صورت یک تیم کار کنند.

نسل بعدی شهروندان انگلستان چیزهای زیادی برای ارائه به دنیا خواهند داشت و من به هر کسی که آرزو دارد مرزهای ممکن‌ها را  را جابجا کند پیشنهاد می‌کنم از این فرصت استفاده کند و عضوی از پیشگامان فضایی در آینده باشد.

ثبت نام از طریق سایت آژانس فضایی اروپا در تاریخ ۳۱ مارس به مدت دو ماه آغاز خواهد شد. برای ثبت نام باید یک سی‌وی CV، مدارک پزشکی و مدارکی برای اثبات اینکه واجد شرایط هستید بر روی سایت بارگذاری کنید.

جنیفر انگوان(Jennifer Ngo-Anh) یک دانشمند فضایی در این سازمان می‌گوید: این کار چالش برانگیز است و نیاز به داوطلبانی دارند که می‌توانند با گروه‌های بین‌المللی و میان‌رشته‌ای کار کنند. داوطلبان باید توانایی انجام حرکات ظریف و با دقت داشته باشند و در شرایط سخت بتوانند آرامش خودشان را حفظ کنند. همچنین یک گروه قوی از آن‌ها حمایت خواهد کرد. او ادامه داد: فضانوردان مشهودترین بخش برنامه‌های فضایی هستند و به فعالیت‌های عمومی و ارتباط با مردم قبل، در حین و پس از ماموریت کمک می‌کنند.

پس از  دوره ثبت‌نام به مدت ۱۷ ماه افراد تحت بررسی و آزمایش قرار می‌گیرند تا در اکتبر ۲۰۲۲ منتخب‌های نهایی اعلام شوند.

آماندا سولوی(Amanda Solloway) وزیر علوم انگلیس می‌گوید: فضانورد شدن آرزوی خیلی‌هاست و سفر تیم پیک به فضا در سال ۲۰۱۵ به میلیون‌ها بریتانیایی نشان داد که این رویا می‌تواند به واقعیت تبدیل شود در حالی که انگلستان قاطعانه به دنبال ارسال افراد به فضاست.

وی افزود: در حالی که بخش فضایی انگلیس بیش از هر زمان دیگری از حمایت دولت برخوردار است زمان آن فرا رسیده که نسل جدید از فضانوردان بریتانیایی به عرصه بیایند. در حالی که ما با شرکای اروپایی خود در حال جابجاکردن مرزهای علم و اکتشافات هستیم.

نقش فضانوردان شناخته شده‌ترین نقش در عرصه‌ی فضایی است اما ۴۲ هزار نفر در بریتانیا در این عرصه کار می‌کنند که نقش‌های متفاوتی دارند از مهندسان هوا فضا گرفته تا وکیل‌ها.

ثبت نام از ۳۱ مارس آغاز خواهد شد و تا ۲۸ ماه مه ادامه پیدا خواهد کرد و پس از آن برای ۱۷ ماه داوطلبان از نظر روانشناختی، عملکردی، پزشکی بررسی خواهند شد و دو مصاحبه نیز در پیش دارند. سپس در اکتبر ۲۰۲۲ منتخبان نهایی اعلام می‌شوند.

تیم پیک می‌گوید: این روند دشوار است اما تعداد زیادی از مرحله‌ی ثبت نام به مرحله‌ی اول نخواهند رسید. بنابراین توجه به جزئیات بسیار مهم است.

سامانتا کریستوفورتی(Samantha Cristoforetti) فضانورد فعلی این سازمان  می‌گوید: این کار شامل علوم و فناوری، دستگاه‌های پیچیده، عملیات‌های محیطی، گروه‌های بین‌المللی، آمادگی جسمانی و البته سوار موشک شدن می‌شود.

فرانک دی وین می‌گوید: اولین ماموریت به ایستگاه بین‌المللی فضایی خواهد بود. زیرا این ایستگاه هنوز مرکز اصلی عملیات‌های آژانس فضایی اروپاست. آن‌ها در ماموریت‌های طولانی مدت به ایستگاه فضایی خواهند رفت و اکتشافات فضایی انجام خواهند داد و در آینده شاید پا بر ماه بگذارند.

جان وومر می‌گوید: تفاوت‌ها برای ما مشکل ساز نیست، بلکه سرمایه‌ی ماست. تفاوت‌ها چیزی است که ما مورد بررسی قرار می‌دهیم مانند جنسیت، سن، معلولیت‌ها و سایر ویژگی‌های فردی. ما همچنین به زنان پیشنهاد می‌کنیم که در این برنامه شرکت کنند زیرا داشتن گروه‌های ترکیبی هیجان انگیز است اما برای اولین بار می‌خواهیم از افراد دارای معلولیت استفاده کنیم.

او ادامه داد که فضانوردان آینده سوار بر فضاپیماهای شرکت‌های بوئینگ، اسپیس‌ایکس و سایوز به فضا خواهند رفت.

آژانس فضایی اروپا قصد دارد تا با شرکت‌های تجاری برای یافتن راهی ایمن برای ارسال فضانوردان دارای معلولیت کار کند تا آن‌ها بتوانند کار مفید و معناداری در ایستگاه فضایی انجام دهند و تا آن زمان این گروه از افراد به عنوان فضانوردان رزرو خواهند ماند.

دی وین افزود: وقت آن رسیده تا امکان ارسال فضانوردان با مشکلات جسمی به فضا ارزیابی شود.

دیوید پارکر می‌گوید که آن‌ها در حال بررسی موانع  ارسال افراد دارای معلولیت به ایستگاه بین‌المللی فضایی هستند و به همین دلیل در حال حاضر این افراد باید در لیست انتظار بمانند اما هدف نهایی ارسال آن‌ها به ایستگاه فضایی است. آن‌ها قصد دارند تا با شرکایشان در ایستگاه بین‌المللی فضایی کار کنند زیرا خودشان فضاپیما برای ارسال خدمه ندارند.

پارکر می‌گوید: ما باید با متخصصان این زمینه، شرکت‌های ارسال فضاپیما و شرکت‌های فناوری پزشکی کار کنیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)