میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، نشست هماندیشی مشترک مجازی میان معاونتهای «فرهنگی و دانشجویی» و «آموزشی» وزارت بهداشت با برخی از نمایندگان شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D و برخی از معاونان «آموزشی» و «فرهنگی و دانشجویی» دانشگاههای علوم پزشکی با هدف بررسی مشکلات صنفی و رفاهی و مطالبات دستیاران برگزار شد.
موضوع کاهش مدت کشیک دستیاران و اینترنها در مراکز درمانی به ویژه در ایام کرونا و فشار روانی ناشی از مشغله کاری، بررسی وضعیت پایونهای آموزشی دستیاران و پیگیری بهسازی و نوسازی این مراکز، لزوم رسیدگی مطالبات حقوقی و صنفی از جمله وام دستیاری و بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی، بررسی پروندههای انضباطی دانشجویان دستیاری و پایش و غربالگری سالانه سلامت روان دانشجویان از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.
بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در این نشست گفت: امیدوارم جلسات به صورت مستمر و منظم برگزار شود تا بتوانیم در آینده نزدیک شاهد تحولات خوبی در حوزه صنفی و رفاهی دستیاران و دانشجویان مقطع دکتری تخصصی باشیم.
وی گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، نه تنها دغدغهاش تامین رفاه و مسائل صنفی و معیشتی دانشجویان علوم پزشکی در مقطع پایه است، بلکه نسبت به دانشجویان دستیاری نیز احساس مسئولیت می کند و همواره درصدد فراهم کردن زمینههای لازم برای تحقق بسترهای رفاهی برای این گروه از دانشجویان است.
رحیمی گفت: بیش از ۸۰ درصد جامعه هدف ما در مقطع دستیاری، دانشجویانی هستند که در سن بالای ۳۰ سال قرار دارند و بررسیها نشان میدهند بیشتر آنها مجرد هستند و به همین دلیل در خصوص اعطای وامهای ازدواج به آنها برنامههای خاصی تدارک دیدهایم و بنا داریم در راستای اعطای وام به آنها، با رقمهای بالاتر و بدون رعایت اولویت، اقدامات مؤثری انجام دهیم.
وی افزود: همچنین وام ودیعه مسکن برای تامین رفاه این گروه از دانشجویان از اهمیت خاصی برخوردار است که خوشبختانه برای نخستین بار ردیفی برای تخصیص این وام، از منابع لازم، ایجاد شده است. البته تاکنون از منابع صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، مبالغی برای تامین وام ودیعه مسکن به دستیاران در نظر گرفته میشد که خوشبختانه آنها را محقق کردیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت یادآور شد: در این مسیر، مذاکرات خوبی با کمیسیونهای «تلفیق» و «بهداشت» مجلس انجام دادهایم که تلاش داریم عدد قابل توجهی را استخراج و صرف اعطای وامهای ودیعه مسکن کنیم.
وی گفت: برای عملیاتی شدن این اقدامات، لازماست طرحهای مشترکی با دانشگاههای علوم پزشکی اجرا کنیم همانند الگویی که با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تامین منابع انجام دادیم که در سایه این طرح، بخشی از منابع اعطای وام را صندوق رفاه و بخشی را دانشگاههای علوم پزشکی متعهد میشوند.
رحیمی خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم با اجرای این طرحها، رقم قابل توجهی به عنوان وام ودیعه مسکن در اختیار دانشجویان دستیاری و مقطع دکتری تخصصی قرار گیرند و قطعا این اتفاق میتواند بخش اعظمی از مشکلات این قشر را بویژه در شهرهای بزرگ در زمینه تامین مسکن، مرتفع کند.
وی با اشاره به الگوی وام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه وام ودیعه مسکن دانشجویان دستیاری گفت: بر اساس این الگو، مبلغی را دانشگاه و به همان میزان صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اختصاص میدهد و از این محل به دانشجوی متأهلی که دانشگاه معرفی خواهد کرد وام داده خواهد شد. در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این چند سال که این تفاهمنامه بسته شده مشکل خوابگاه متاهلی را رفع شده است و این پول به صورت شناور در حال چرخش است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به خوابگاههای نیمه کاره دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: بخشی از تعهد صندوق رفاه در قبال پروژههای نیمه کاره خوابگاهی است.
وی افزود: ۶۷ طرح نیمه کاره عمرانی در زمینه احداث خوابگاههای دانشجویی در شهرهای مختلف وجود دارد که در حال حاضر از این تعداد، ۴۵ خوابگاه دانشجویی در قالب استفاده از تبصره ۹ بودجه و تفاهم با بانکهای چهارگانه طرف قرارداد، از طریق تامین وام در حال تکمیل است. سود و کارمزد این وامها را صندوق رفاه دانشجویان تامین میکند و بخشی از هزینهها برعهده دانشگاههای علوم پزشکی است.
رحیمی گفت: این نوید را باید بدهم که حرکت رو به رشدی در مسیر احداث خوابگاههای نیمه کاره در سطح دانشگاههای علوم پزشکی شکل گرفته است که بخشی از این خوابگاهها مربوط به دانشجویان متاهل است.
وی همچنین به موضوع ضرورت بهسازی و نوسازی پاویونهای آموزشی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: پایونهای آموزشی، همانند خوابگاههای دانشجویی، جزو لاینفک رفاه دانشجویان به شمار میروند و باید همانقدر که نسبت به احداث و نوسازی خوابگاههای دانشجویی تلاش میکنیم، نسبت به بهسازی و نوسازی این مراکز آموزشی نیز تلاش کرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اظهار داشت: پاویونهای آموزشی در جوار بیمارستانها و مراکز درمانی قرار دارند، محلی برای کسب علم و دانش دستیاران و دانشجویان مقطع دکتری تخصصی هستند.
وی افزود: امیدوارم بتوانیم با بررسیهای بیشتر و اجرای طرح مشترک با مدیران «معاونت آموزشی» و همچنین « معاونت فرهنگی و دانشجویی» وزارت بهداشت و نیز دانشگاههای مورد نظر، منابع لازم را برای تامین بهسازی و نوسازی این پاویونهای آموزشی فراهم کنیم که البته میتوان در این مسیر در قالب تفاهمنامه سه جانبه اقدامات لازم را انجام داد.
منبع : خبرگزاری مهر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است
کره جنوبی روبات دوست ترین کشور دنیاست
ادعای جدید ماسک برای دسترسی ساده موبایل به اینترنت استارلینک
تغییر دو عضو شورای عالی حوزههای علمیه
امروز آخرین مهلت ثبتنام ارشد بدون آزمون دانشگاه علم و صنعت
فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی آغاز شد
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد