میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، آیا یک فنجان قهوه لذت بخشتر میتواند برای محیط زیست هم بهتر باشد؟ گروهی از دانشمندان دانشگاه اورگان(Oregon) یک مدل ریاضی برای آنچه که میگویند یک روش ایده آل برای دم کردن قهوه است، ایجاد کنند. آنها ادعا میکنند که این رویکرد میتواند باریستاها را به سمت تهیه یک قهوه اسپرسوی بهشتی یکی بعد از دیگری و با استفاده از حدود یک چهارم دانه قهوه کمتر سوق دهد.
این گروه تحقیقاتی متشکل از شیمیدانان، ریاضیدانان، دانشمندان مواد و علاقهمندان به قهوه از پنج کشور گردهم آمدند و با کمک هم، پیمانه استاندارد ۲۰ گرمی قهوه را که معمولاً توسط تهیهکنندگان اسپرسو در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا ببینند آیا راهی وجود دارد که بتواند این روند را بهینه سازی کند.
این به معنای نگاه کردن به اندازه پیمانه، میزان آسیاب شدن دانههای قهوه، فشار آب ایجاد شده توسط دستگاه اسپرسوساز در هنگام پمپاژ آب، سرعت جریان و میزان دانههای موجود در هر نوع آب است. محققان با تکیه بر الکتروشیمی برای مشاهده چگونگی انحلال کافئین و سایر مولکولها یک مدل ریاضی ساختند که به آنها امکان پیشبینی و آزمایش معیارهای روشهای مختلف دم کردن قهوه را داد.
این گروه از طریق تجزیه و تحلیل خود، بازده استخراج روشهای مختلف دم کردن قهوه را محاسبه کرد که به درصد استفاده از قهوه جامد در آب اشاره دارد. در نهایت محققان دریافتند که استفاده کمتر از قهوه در واقع منجر به بازده بالاتر میشود.
"کریستوفر هندون" شیمیدان دانشگاه اورگان میگوید: تأثیر واقعی این مطالعه این است که با استفاده کمتر از قهوه میتوان فنجانهای قهوه بیشتر و خوشطعمتری تولید کرد. اگر به جای ۲۰ گرم قهوه از ۱۵ گرم استفاده کنید و دانههای قهوه خود را درشت خرد کنید، به یک فنجان قهوه میرسید که بسیار سریع آماده میشود و طعمی بسیار عالی هم دارد. این فرآیند به جای اینکه ۲۵ ثانیه طول بکشد، میتواند در هفت تا ۱۴ ثانیه اجرا شود، اما شما در پایان طعم بهتری از دانههای قهوه استخراج میکنید.
دانشمندان میگویند کاهش ۲۵ درصدی در مصرف قهوه باعث میشود علاوه بر فواید زیست محیطی، کافههای آمریکا مجموعا سالانه ۱.۱ میلیارد دلار در هزینه خود صرفهجویی کنند.
"هندون" میگوید: ما میخواهیم استخراج طعم بیشتری از قهوه داشته باشیم تا در هزینهها صرفه جویی کنیم و به محیط زیست کمک کنیم، اما در کنار آن میخواهیم به یک فنجان قهوه خوشمزه برسیم، نه اینکه یک فنجان قهوه سوخته یا خیلی تلخ درست کنیم. روش ابداعی ما به ما اجازه میدهد تا این کار را به راحتی انجام دهیم.
این تحقیق در مجله Matter منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا