میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیچر، با گذشت یک سال از همهگیری کروناویروس، اکنون بسیاری از شواهد مربوط به آن مشخص شدهاند. نتایج تحقیقاتی که در نشریه "لنست"(lancet) منتشر شده نشان میدهد: کروناویروس عمدتا از هوا و به واسطه افراد در حال صحبت کردن و تنفس قطرات بزرگ و کوچک منتشر شده در هوا پخش میشود. اگرچه مبتلا شدن به ویروس از روی سطوح، قابل قبول است اما موضوعی نادر به نظر میرسد.
با وجود این، برخی از سازمانهای بهداشت عمومی هنوز تاکید دارند که سطوح نیز یک تهدید به شمار میروند و باید مرتب ضدعفونی شوند. نتیجه این موضوع، یک پیام عمومی گیجکننده در زمانی است که تلاشها باید برای پیشگیری از همهگیری ویروس اولویتبندی شوند.
"سازمان بهداشت جهانی"(WHO) در جدیدترین راهنماییهای عمومی خود توصیه کرده است: از لمس کردن سطوح به خصوص در مکانهای عمومی خودداری کنید زیرا ممکن است فرد مبتلا به کووید-۱۹ پیش از شما، آنها را لمس کرده باشد. سطوح را مرتب با ضدعفونیکنندههای استاندارد تمیز کنید.
یکی از نمایندگان سازمان بهداشت جهانی در مصاحبهای که در ماه ژانویه انجام شد، گفت: شواهد محدودی وجود دارند که نشان دهند کروناویروس به واسطه سطوح آلوده منتقل میشود اما این سطوح هنوز هم به عنوان یک روش احتمالی انتقال در نظر گرفته میشوند. این نتایج با استفاده از شواهدی ارائه شدند که آرانای ویروس را در مجاورت افراد آلوده به کروناویروس نشان میداد. بدین ترتیب، اگرچه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در وبسایت خود ذکر کرده که انتقال به واسطه سطوح، یک راه متداول انتقال کووید-۱۹ در نظر گرفته نمیشود اما این نکته را نیز متذکر میشود که ضدعفونی کردن مکرر اشیا و سطوح لمس شده توسط چند نفر، مهم است.
این عدم شفافیت در مورد خطرات سطوح آلوده، پیامدهای جدی به همراه دارد. مردم و سازمانها همچنان تلاشهای پرهزینه برای ضدعفونی کردن را در اولویت قرار میدهند؛ در صورتی که میتوانند منابع بیشتری را برای تاکید بر اهمیت ماسکها و بررسی اقدامات برای بهبود تهویه مصرف کنند. مورد دوم، پیچیدهتر خواهد بود اما میتواند تفاوت بیشتری را ایجاد کند.
اداره کل حمل و نقل نیویورک تخمین زده است که هزینههای بهداشتی ناشی از کووید-۱۹ از حالا تا سال ۲۰۲۳، سالانه تا ۳۸۰ میلیون دلار خواهد رسید. این سازمان در اواخر سال گذشته از دولت فدرال آمریکا، در مورد تمرکز روی ذرات هواپخش، درخواست مشاوره کرد. به این سازمان گفته شده است که روی سطوح نیز تمرکز داشته باشد و تاکنون بر منابع بیشتری برای پاکسازی سطوح متمرکز شده است.
اکنون که در این مورد توافق شده است که ویروس از طریق هوا و به واسطه قطرات کوچک و بزرگ منتقل میشود، تلاش برای پیشگیری از گسترش باید بر بهبود تهویه یا نصب دستگاههای تصفیه هوا متمرکز شود. همچنین باید به مردم یادآوری شود که از ماسک استفاده کنند و به رعایت کردن فاصله ایمنی بپردازند. در عین حال، سازمانهایی مانند سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری باید راهنماییهای خود را براساس دانش موجود به روز کنند.
پژوهشها در مورد کروناویروس و کووید-۱۹ به سرعت پیش میرود؛ بنابراین سازمانهای بهداشت عمومی وظیفه دارند که اطلاعات واضح و به روز را ارائه دهند که میتوانند نیاز افراد را برای محافظت از خود و دیگران برطرف کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد