میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیویورکتایمز، در کنار تخمهای آبی درخشانی که سینهسرخها گذاشته بودند اشکالی متفاوت نیز دیده میشد. اگرچه رنگ همهی آنها یکی بود برخی از آنها کشیده و بلند بودند و برخی دیگر زاویهدار و چندضلعی در واقع انقدر زاویهدار بودند که شباهت کمی به تخم پرنده داشتند.
اما دلیل این موضوع چه بود؟
دانشمندان زیستشناسی تکاملی در حال ارزیابی این موضوع هستند که چگونه پرندگان تصمیم میگیرند چه اجسامی متعلق به لانه است و چه چیزی مهاجم است و باید از لانه بیرون انداخته شود.
به لطف نتایج این تحقیقات در روز چهارشنبه در مجلهی( Royal Society Open Science) منتشر شد ما اکنون میدانیم سینهسرخها چه فکری در مورد این تخمهای ساخته شده توسط پرینترهای سه بعدی آزمایشگاه مارک هابر(Mark Hauber)میکردند. مارک هابر ، استاد رفتارشناسی حیوانات در دانشگاه ایلینوی است.
او و همکارانش گزارش دادند که هرچقدر تخمهای تقلبی باریکتر بودند احتمال بیرون انداخته شدنشان بیشتر بود اما سینهسرخها در بیرون انداختن تخمهای هشت ضلعی که قطری برابر تخمهای اصلی داشتند احتیاط بیشتری نشان میدادند. پرندگان هنگام تصمیمگیری که چیزی با ارزش است و چه چیزی مهاجم است از قواعد سرانگشتی استفاده میکنند که برای انسانها قابل درک نیست.
دکتر هابر میگوید: پیدا کردن اجسام خارجی در لانه برای سینهسرخها غیرطبیعی نیست. آنها میزبان تخم نوعی از پرندگان به نام گاومرغ هستند. این پرندگان در لانه سایر پرندگان تخمگذاری میکنند. جوجههای آنها در لانه سینهسرخها متولد میشوند و با فرزندان سینهسرخ بر سر غذا رقابت میکنند. سینهسرخها معمولا تخمهای گاومرغها را که رنگ کرم دارند و بیضیترند بیرون میاندازند. این کار، آنها را تبدیل به کاندیدهای مناسبی برای این آزمایش کرد.
محققان دو نوع تخمپرنده مصنوعی به وسیله پرینتر سه بعدی تولید کردند. یک دسته به صورت تصاعدی باریکتر میشدند و گروه دیگر بیشتر زاویه دار میشدند. آنها این تخمها را با دقت رنگ زدند. تا پرندگان بر اساس تفاوت ساختاری آنها را از یکدیگر تمیز دهند. و این تخمها را درون لانههای سینهسرخها گذاشتند. هنگام بازدید مجدد محققان بررسی کردند که چه اشکالی توسط پرنده از لانه بیرون انداخته شده است.
سینهسرخها دقت زیادی بر روی قطر تخمها داشتند. اکثر تخمهایی که تا ۷۵ درصد شبیه تخم خود پرنده بود را نگه داشته بودند و آن دسته که قطرشان کمتر از ۵۰ درصد شباهت داشت بیرون انداخته شده بودند. اما اشیاع زاویه دار به این اندازه بیرون انداخته نشده بودند. در حقیقت تنها زاویهدارترین آنها که هشت ضلعی بود هر بار بیرون انداخته شده بود.
به نظر میرسد سینهسرخها به متغیرهایی که در طبیعت وجود دارند واکنش نشان میدهند. برای مثال تخم "گاومرغها" عریضتر از تخم خودشان است.
دکتر هاوبر با اشاره به تخمهای زاویهدار و نوک تیز میگوید: به نظر میرسد که آنها در مورد بیرون انداختن این تخمها کاملاً مردد هستند. زیرا متغیری که تغییر دادهایم طبیعی نیست. سینهسرخ نمیداند با آن چه کند، زیرا آنها هرگز برای این موضوع تکامل نیافتهاند و برای اینکه به اشتباه یکی از تخمهای خودشان را بیرون نیاندازند آنها را حفظ میکنند.
اینکه چه چیزی باعث شناسایی تخمپرندگان میشود موضوع جذابی است و میتواند نشان دهندهی نوع دید حیوانات به جهان باشد و همچنین در آینده به مطالعه مغز پرندگان کمک کند.
دکتر هاوبر گفت: پرندگان نیز مانند انسانها که یک مرکز تشخیص چهره در مغز دارند، یک مرکز تشخیص تخم در مغز دارند. او امیدوار است که اسکن ام آر آی(M.R.I.) به فهم این موضوع که چه چیزی در مغز پرندگان هنگام دیدن این اشیا رخ میدهد کمک کند. این تخمهای پلاستیکی عجیب و غریب میتوانند ابزار مفیدی برای آزمایشگاهها باشند تا مشخص کنند که پرندگان هنگامی که به لانه خود نگاه میکنند چه کاری انجام میدهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم