میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، همه افراد گاهی اوقات پس از جویدن یک بادام، طعم تلخ و نامطبوعی را در دهان خود احساس کردهاند. مقصر این ماجرا، ترکیبی موسوم به "آمیگدالین" (Amygdalin) است که هنگام تماس با آنزیمهای موجود در بزاق، به گلوکز، بنزآلدهید و هیدروژن سیانید تجزیه میشود.
پژوهشگران "دانشگاه کوردوبا"(University of Cordoba) در اسپانیا، برای کاهش این غافلگیری ناخوشایند، روشی را ابداع کردهاند که میتواند سطح آمیگدالین موجود در آجیلهای تجزیه شده با پوست و بدون پوست را پیشبینی کند و به طبقهبندی بادامهای تلخ و شیرین در مقیاس صنعتی بپردازد.
این سیستم جدید، از روش "طیفشناسی فروسرخ نزدیک"(NIRS) بهره میگیرد که میتواند مقدار زیادی از یک محصول را در لحظه و بدون نیاز به آزمایشگاه تجزیه و تحلیل کند.
پروفسور "دولورس پرز مارین"(Dolores Pérez Marín)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کاربرد این فناوری برای بخش کشاورزی، بسیار مورد توجه است. اگرچه تلخی بادام در طبیعت میتواند برای پیشگیری از خوردن برخی بذرهای خاص توسط جانوران مفید باشد اما در مقیاس صنعتی، هیچ مزیتی ندارد و حتی میتواند معایبی مانند طعم ناخوشایند، کاهش ارزش محصول و مشکلات احتمالی ایمنی غذایی را به همراه داشته باشد.
حسگرهای طیفشناسی فروسرخ نزدیک از نظر فنی، پرتویی از نور را به کار میگیرند که هنگام تعامل با ماده آلی، سیگنال منحصر به فردی را برای هر نمونه محصول برمیگرداند.
"میگوئل وگا کاستلوته"(Miguel Vega Castellote)، از پژوهشگران این پروژه گفت: حسگرهای قابل حمل که سیگنالهای آنها به ابداع مدلهای پیشبینی کمک میکنند، میتوانند با اسکن سریع و غیرتهاجمی محصول، به تجزیه و تحلیل پارامترهای متفاوت آن بپردازند.
استفاده از فناوری طیفشناسی فروسرخ نزدیک که پژوهشگران تجربه زیادی در مورد کاربرد آن با محصولات غذایی دارند، به ویژه در تشخیص زودهنگام تقلب احتمالی و مشخص کردن هویت مواد غذایی، بسیار مفید است.
این گروه پژوهشی، پروژه دیگری را با هدف تشخیص بادامهای شیرین از نمونههای تلخ آن آغاز کرده است. پروفسور "ماریا ترزا سانچز پیندا د لاس اینفانتاس"(María Teresa Sánchez Pineda de las Infantas)، از پژوهشگران این پروژه گفت: سیستم آزمایش شده در این پژوهش میتواند در هر قسمت از زنجیره مورد نظر از جمله هنگام دریافت، پردازش و حمل و نقل اجرا شود و شاید بتوان از آن به عنوان یک روش هشدار سریع و مقرون به صرفه استفاده کرد.
این پژوهش، در "Journal of Food Engineering" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان