میرنیوز
به گزارش ایسنا، وبینار «نقش دختران و زنان در توسعه پایدار» توسط جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) و با همراهی اداره امور زنان سازمان منطقه آزاد کیش در سالن گردهمایی دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا(س) با حضور منتخبی از اساتید، صاحب نظران، متخصصین، مسئولین اجرایی و تصمیم ساز در حوزه دختران، ضمن رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شد.
دکتر زهرا نقیزاده، رییس جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) در این وبینار ، اظهار کرد: دختران و زنان بیش از نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند که باید با توانمندسازی آنان از طریق افزایش آگاهی و بینش آنان به سمت توسعهیافتگی حرکت کنیم. توجه و حمایت از جامعه زنان میتواند عامل موفقیت و پیشرفت همه برنامههای زنان در تمام عرصهها باشد، همانگونه که مقام معظم رهبری در سخنان خود میفرمایند زنان فعال، کارآمد و عالم در جبهه دفاع از انقلاب اسلامی باید حضوری جدیتر و نمایانتری داشته باشند.
وی افزود: چنانچه نقش استثنایی زنان در تحقق بنیادین پیشرفت درنظر گرفته شود و سازوکارهای نقشآفرینی آنها فراهم شود، میتواند ضامن تحقق چشمانداز و آیندهای روشن باشد. برای دستیابی به این مهم، برنامهها باید بر ظرفیتسازی و ایجاد نظام کارآمد و خلاقانه برای فعالسازی پتانسیلهای نیمی از منابع انسانی جامعه، یعنی همین زنان و دختران استوار باشد.
نقیزاده بیان کرد: حال این سؤال به وجود میآید که نقش دختران را چگونه میتوان در توسعه پایدار تبیین کنیم؟ بسیاری از کشورهای جهان خواستار دست یافتن به این توسعه هستند. در طرحهای توسعهای در این کشورها تا مدتها نقشی را برای دختران خود در نظر نمیگرفتند تا اینکه در دهههای اخیر صاحبنظران به این نتیجه رسیدند که دستیابی به توسعه پایدار بدون مشارکت فعال زنان در تمام عرصهها امکانپذیر نیست.
دو راهکار برای افزایش نقش بانوان در توسعه
وی با بیان اینکه برخی کشورها راهبردهایی را برای عملیکردن مشارکت زنان و برطرف کردن موانع آن اتخاذ کردهاند، گفت: آنها توانمندسازی این زنان و دختران با تأکید بر مشارکت فعالانه آنها در اجرای طرحهای توسعهای را از دو طریق حذف موانع فعالیت زنان و دختران و دوم افزایش تواناییها از طریق فناوریهای توانمندساز مانند فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی، انطباق قوانین در کلیه سطوح و تضمین مشارکت و فراهم کردن فرصتهای برابر برای زنان و دختران با مردان میسّر کردهاند.
نقیزاده با طرح این پرسش که آیا دختران ما باید مانند دختران غربی باشند یا دختران شرقی، گفت: در این رابطه به سخنان مقام معظم رهبری استناد میکنم که زنان و دختران مسلمان را الگوی سومی برای زنان و دختران جهان به شمار میآورند. ایشان میفرمایند که زنان ما نه مانند زنان شرقی خانهنشین هستند و نه مانند زنان غربی خانهگریز، بلکه زنانی خانهنهاد و خانهگزار هستند. ضمن اینکه به وظایف همسری و مادری خود عمل میکنند، در اجتماع نیز حضور دارند. بر اساس بیانات ایشان، لزوم حضور بهینه و حداکثری این گروه در جامعه دستیابی به برخی راهکارها را در جامعه میسر میکند.
وی بیان کرد: توسعه پایدار میتواند با یاری و مشارکت اجتماعی همه گروههای اجتماعی موفقیتآمیز باشد. در واقع جامعهای که قصد حرکت به سمت توسعه را دارد، اگر بدون توجه به تعالی انسانها و کاهش نابرابریها صرفاً بر ابعاد مادی آنها توجه داشته باشد به موفقیت دست نخواهد یافت. اگر در جامعهای باسوادی، تندرستی، شاخصهای سلامت و تغذیه و تأمین مسکن، اشتغال و درآمد افزایش پیدا کند، اما توزیع این شاخصها در میان دختران و زنان مانند مردان، متعادل نباشد آن جامعه توسعه نیافته و به عبارتی از نظر توسعهیافتگی نامتوازن است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نقی زاده یادآور شد: امیدواریم بتوانیم کمک کنیم که نقشآفرینی دخترانمان را در گفتمان توسعه افزایش دهیم و بتوانیم گامی در جهت پیشرفت ایران اسلامی برداریم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند