میرنیوز
به گزارش ایسنا، مرکز نوآوری ایران در کنیا با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، جوزف مارچرو وزیر آی سی تی کنیا و ریچارد اینگاتی رییس اتاق بازرگانی این کشور گشایش یافت و قرار است این مرکز به عنوان پایگاه دائمی ایران در خارج از کشور برای تسهیل صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و خلاق ایرانی به بازار شرق آفریقا فعالیت کند.
این مرکز در ساختمان قدیمی و بازسازی شده سفارت ایران در کشور کنیا و شهر نایروبی قرار دارد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: در این شرایط، باید تجربیات، تخصص و راهحلهای فناورانه خود را برای شکلگیری اقدامات مؤثر جمعی به اشتراک بگذاریم و برای غلبه بر این بحران لازم است بیشترین تلاشها برای دستیابی به فناوریهای جدید انجام شود.
ستاری درباره اقدامات ایران برای مقابله با کرونا نیز گفت: از ابتدای شیوع کووید-۱۹، حمایتهای دولت جمهوری اسلامی ایران باعث شده تا شرکتهای دانش بنیان، تجهیزات و داروهای مربوط به تشخیص و درمان کووید ۱۹ را در سطح استانداردهای بینالمللی طراحی و تولید کنند و نه تنها وابستگی کشور به واردات این محصولات قطع شود، بلکه به سایر کشورها نیز صادرات داشته باشیم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری پیشرو در علم، فناوری و نوآوری در جهان اسلام، موفقیتهای بسیاری در مبارزه با کووید-۱۹ داشته است.
وی درباره موفقیت های ایران در حوزه مبازره با بیماری کرونا، خاطر نشان کرد: ایران دستاوردهای فناورانهای در حوزه واکسن کووید-۱۹، به دست آورده است. این اقدامات توسط سه گروه از ماهها قبل شروع شد و مراحل بالینی خود را پشت سر گذاشته است. به زودی اخبار امیدوارکنندهای از دستیابی دانشمندان ایرانی به واکسن کرونا منتشر میشود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: البته تلاش دانشمندان ایرانی در حوزه بیماری کرونا تنها به تولید واکسن بسنده نشده است و در زمینه داروهای مؤثر برای کنترل و درمان ویروس کووید-۱۹، نیز مطالعات بالینی زیادی در بخش مراقبتهای بهداشتی پزشکی ایران انجام شده و کشف روشهای درمانی مؤثر در کنترل و درمان ویروس کووید-۱۹ نتیجه این تلاشها است.
وی تولید کیتهای تشخیصی و استخراجی کووید-۱۹، دستگاههای تهویه بیمارستانی، اکسیژنسازهای خانگی و بیمارستانی، مانیتورهای علائم حیاتی، پالس اکسیمترهای نبضی، دماسنجهای دیجیتال غیرتماسی، دستگاههای سی تی اسکن، انواع ماسک، دستکش و ضد عفونی کنندههای الکلی و غیر الکلی را از دستاوردهای محققان کشور در حوزه مقابله و درمان بیماری کووید-۱۹ دانست و ادامه داد: همه این پیشرفتها در شرایطی اتفاق افتاده است که کشور من با وجود اینکه نسبت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حسن نیت نشان داد، شدیدترین تحریمهای ظالمانه را توسط ایالات متحده آمریکا تحمل میکند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تاکید کرد: کشور من آمادگی دارد تا با هدف تقویت برنامه توسعه بلند مدت کنیا (چشم انداز بیست و سی) در برنامه توسعه چهار حوزه بزرگ دارای اولویت یعنی تولید، مراقبتهای بهداشتی همگانی، مسکن ارزان قیمت و امنیت غذایی، به طور مؤثری در همکاریهای علمی و فناوری دو جانبه مشارکت کند.
رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه بیان کرد: همچنین جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری نیز طی پنج سال گذشته پنجاه و پنج رتبه ارتقاء یافته است و در توسعه فناوریهای پیشرفته مانند فناوری نانو، فناوری زیستی، انرژیهای تجدیدپذیر، علوم شناختی، سلولهای بنیادی و فناوری اطلاعات و ارتباطات رشد فزایندهای داشتهایم. همچنین، در نتیجه اجرای سیاستهای توسعه اقتصاد دانش بنیان و بهواسطه فعالیت ۵ هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان و بیش از یک هزار و چهل شرکت خلاق و نوآور در کشور، اندازه اقتصاد دانش بنیان به بیش از یازده میلیارد دلار رسیده است.
بر اساس اعلام معاونت علمی ریاستجمهوری، ستاری ادامه داد: همکاری جهانی مؤثر بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا ما در حوزه فناوری و نوآوری سرمایهگذاری کردیم تا رشد پایدار و رقابتی را حفظ کنیم. به این منظور، جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر تواناییهای خود، در تلاش است تا روابط و همکاریهای سازنده و پویای خود را در سطح جهانی توسعه دهد. همکاری با کنیا در زمره اولویتهای همکاری دو جانبه ایران قرار دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد