میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی در نشست امضای تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه تهران و هیأت «حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره علمی» ضمن تاکید بر اهمیت موضوع تفاهمنامه منعقده، گفت: از دیدگاه دانشگاه، هیچ دانشجوی دکتری نمیتواند فارغالتحصیل شود، مگر اینکه نوآوری و خلاقیت داشته باشد. به نظر میرسد در ذات دانشگاه نوآوری نهفته است. باید گفت ارائه نظریه در حوزه علوم تجربی تا حدودی راحتتر از سایر حوزههاست، به دلیل اینکه نظریهها و فرضیههای ارائه شده در نشریات معتبر، در سطح ملی و بینالمللی داوری میشوند و همچنین بسیاری از مقالههایی که در این نشریات منتشر میشوند، اکثراً نوآوری را در درون خود دارند.
وی افزود: در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی، فعالیت و انتشارات بیشتر داخلی است، یعنی فرصت انتشار بینالمللی یا فراهم نشده و یا اینکه خیلی مورد توجه قرار نگرفته است. شاید به همین دلیل، تبیین این مسأله که کدام فعالیتها میتوانند در این حوزهها شکل نوآوری و یا نظریه به خود گیرند، برای ما سختتر شده و ناچاراً یکسری از فرآیندها را برای آنها در نظر گرفتهایم.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: وقتی تحولات اروپا را بررسی میکنیم، متوجه میشویم ابتدا نظریه جدیدی مطرح شده و بعد تحولات صورت گرفته است. ما هم در جامعه خود اگر به دنبال تحولات و پیشرفت بیشتر هستیم، باید همواره یک پشتوانه نظری وجود داشته باشد و البته مسأله مهم این است که برای پیادهسازی نظریه مطروحه، جامعه باید آن را بپذیرد.
دکتر نیلی احمدآبادی گفت: افزایش تعداد نظریههای قابل قبول میتواند بهعنوان یکی از افتخارات جامعه علمی ایران مورد توجه قرار گیرد. در تاریخ هم مشاهده میشود، وقتی که حکومتها و شرایط اجتماعی مناسب فراهم است، دانشمندان و نظریههای بسیاری ظهور پیدا میکنند. البته دانشگاه تهران، نقش تعیین کنندهای دارد و امیدوارم در کنار دیگر نهادها و امکانات بتوانیم در این زمینه شرایط لازم را فراهم آوریم.
وی با انتقاد از نحوه پذیرش دانشجو و شیوه تدوین آئیننامه ارتقاء، اظهار کرد: سیستم پذیرش دانشجو در کشور ما به گونهای است که در ورود بسیار سخت گرفته میشود، اما متأسفانه بر روند خروجی دانشگاهها آنگونه که باید نظارت وجود ندارد. یکی از مشکلات این رویکرد آن است که منجر شده تا دانشجویان بعضاً در رشتههایی که علاقه و استعداد ندارند، مشغول به تحصیل شوند. نکته دیگر مسألهای است که در بحث تدوین آئیننامه ارتقاء وجود دارد که باید مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد، دانشگاهی همچون دانشگاه تهران اجازه پذیرش دانشجو، جذب هیأت علمی و تدوین آئیننامه ارتقاء ندارد.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: تمامی این مسائل در کنار یکدیگر باعث شده تا در دانشگاهها نظریهها و تحولات مثبت و سازنده کمتر ارائه شوند. باید گفت با این محدودیتها ما فقط به گونهای داریم امور را اداره میکنیم و علم دانش را توسعه نمیدهیم. بر اساس رویکردهای از پیش تعیین شده یکسری افراد وارد دانشگاه میشوند و ما با بهترین روش ممکن آنها را مدیریت میکنیم تا در قالبهای از پیش تعیین شده به خوبی قرار گیرند.
دکتر نیلی احمدآبادی تصریح کرد: خلاقیت شروع هر کاری است، باید به دانشآموزان از همان سال نخست خلاقیت را آموخت و اولین شرط نظریهپردازی نیز داشتن خلاقیت است که از کودکی باید تجربه کرد. ما همواره به دنبال شکستن این قالبها بودهایم، اما باید اظهار کرد با تمامی محدودیتها همواره تلاش کردهایم تا کارهای خوبی صورت گیرد و گامهای مؤثری برداشته شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، وی در پایان خاطرنشان کرد: در چارچوب فعلی حداکثر استفاده را میکنیم و امیدواریم که بتوانیم کاشف نظریهپردازان جدید شویم. اخیراً رویکرد جدیدی در وبگاه دانشگاه تهران محقق شده و اینکه دیگر کمتر مباحث مدیریتی ارائه میشود و به فعالیتها و اقدامات استادان و دانشجویان دانشگاه که دستاوردی برای ارائه و یا حرفی برای گفتن دارند، پرداخته میشود. البته نظریههای ترویجی و نوآورانه نیز میتواند به همین روال ایجاد شده در وبگاه دانشگاه تهران اطلاعرسانی شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان