میرنیوز
به گزارش ایسنا، میزگرد «پارکهای علم و فناوری» در چهارمین کنفرانس ملی کارآفرینی با حضور دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر صفارینیا رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه پردیس، مهندس مجید دهبیدیپور رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، دکتر رضا قنبری رئیس پارک علم و فناوری خراسان و دکتر بهنام طالبی معاون مدیر کل دفتر برنامهریزی و امور فناوری وزارت علوم به عنوان دبیر اجرایی میز گرد برگزار شد.
در این میزگرد که با هدف بررسی نقش پارکهای علم و فناوری در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی برگزار شد، به بیان موضوعاتی چون چالش اتصال استارتاپها به شرکتهای بزرگ، نوآوری باز، تفاوت collaboration و cooperation و … پرداخته شد.
دکتر عباس زارعی هنزکی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در این میزگرد با تأکید بر نقش حائز اهمیت پارکهای علم و فناوری بر توسعه اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی کشور گفت: پارکهای علم و فناوری جایگاهی دارند که شرکتهای در حال توسعه و هستههای فناور در آن شکل میگیرند و کار و رسالت خود را تحقق میبخشند. همچنین مکانیزم دیگر به این صورت است که ابتدا استارتاپ وارد میشوند. سپس به کمک ما scale up میشوند و مطابق با استانداردها توسعه یافته و به موفقیت میرسند.
وی ادامه داد: ما نیز در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با استمداد از دیگر پارکها و حوزه مدیریت اصلی پارکها در وزارت عتف میتوانیم به هستههای فناور و شرکتهای فناور کمک کنیم. هنر ما این است که در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی با توجه به زنجیره ارزش پارک و با کمک همدیگر، مسیر توسعهای را طی کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به چگونگی نقش پارکها بر رفع مشکلات ارتباط بین استارتاپها و شرکتهای بزرگ که ارتباطشان به عنوان موتور پیشران نوآوری کشور مطرح میشود، گفت: این معضل ارتباط میان استارتاپها و شرکتهای بزرگ مسأله اساسی برای همه دنیا است. نکته مهم ارزیابی بیرونی داشتههای استارتاپها و شرکتها و داشتن نگاه اکوسیستمی به این مسأله است.
دکتر زارعی ادامه داد: نقش دانشکدههای کارآفرینی در اینجا کلیدی است. فارغالتحصیلان دانشکدههای کارآفرینی با توجه به اینکه به درک و دیدگاه کارآفرینانه دست پیدا میکنند میتوانند نقش تسهیلگر را میان استارتاپها و شرکتهای بزرگ ایفا کنند. همچنین به آییننامه فناوری (regulation tech) نیاز داریم. در واقع به حذف قوانین مانع و ایجاد قوانین تسهیلگر نیازمندیم. اگر میخواهیم عناصر زیست بوم کارآفرینی را کامل کنیم و ارتباط میان اعضا به درستی شکل گیرد نیاز به جو اعتمادی است که فارغالتحصیلان کارآفرینی میتوانند در این حوزه به ما کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به مرکز نوآوری تحول دیجیتال فولاد به عنوان نمونهای از ارتباط موثر بین صنعت، دانشگاه و دولت، خاطرنشان کرد: زنجیره ارزشی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به گونهای تعریف شده است که از مسألهیابی و ایدهدهی تا اثبات مفهومی و رسیدن به نمونه محصول اولیه و در ادامه رسیدن به TRL های بالا و شرکت شدن حمایت میکند. این نکته حائز اهمیت است که در این زنجیره ارزش صنایع بزرگ میتوانند از طریق سرمایهگذاری و یا منتور شیپ به این زنجیره وارد شوند. در حال حاضر نیز پارک علم و فناوری دانشگاه تهران چند مرکز بزرگ با صنایع کلان کشور را ایجاد کرده است.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون تفاوت collaboration و cooperation گفت: در حقیقت میتوان cooperation را مصداق همکاری نوازندگان یک ارکست دانست که مینوازند تا یک نوای مشترک و بینقص حاصل شود، اما collaboration همانند فضای فیسبوک (facebook) میماند که هرکسی محتوای خود را منتشر کرده و دیگران برداشت منحصربفرد خود را دارند.
دکتر زارعی یادآور شد: reverse pitch ها، وبینارها، کافهها و دیگر برنامههای مشابه از مصداق collaboration محسوب میشوند که در آنها افرادی محتوای خود را ارائه داده و دیگران بنا به نیاز خود از آن بهره میبرند مانند reverse pitch فولاد مبارکه… .
بر اساس این گزارش، چهارمین کنفرانس ملی کارآفرینی با همکاری استارتاپها و سازمانهای بزرگ و به منظور حل نوآورانه چالشهای طرفین از روز سهشنبه 7 بهمن ماه جاری در بستر آنلاین آغاز به کار کرده و تا پنجشنبه، 9 بهمن ماه ادامه دارد. از جمله بخشهای مهم این کنفرانس برگزاری کارگاهها و میزگردهای تخصصی در حوزه کارآفرینی است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک