میرنیوز

نگرانی حقوق بگیران نجومی علوم پزشکی از یک مصوبه قانونی و چند پرسش

نگرانی حقوق بگیران نجومی علوم پزشکی از یک مصوبه قانونی و چند پرسش 2021-01-26T07:19:40+03:30

به گزارش ایسنا، کاهش سقف حقوق های نجومی در سال ۱۴۰۰ این روزها به یکی از مهم ترین سوژه های محافل رسانه ای و قانون گذاری کشور بدل شده است. اگر چه تعیین سقف پرداختی حقوق به کارکنان و مدیران دولتی مورد استقبال عموم جامعه و حقوق بگیران و قشر متوسط کشور قرار گرفت و بسیاری از کارشناسان این قانون را زمینه ای برای تحقق عدالت اجتماعی توصیف کردند، اما از سوی دیگر بسیاری از نجومی بگیران از جمله اعضای هیات علمی بالینی دانشگاه های علوم پزشکی که اولین بار عبارت "حقوق های نجومی" به دلیل دریافتی های چند صدمیلیونی از سوی این افراد، مطرح شد، به این قانون و تصمیم مجلسی ها تاختند و بلافاصله بعد از اعلام این موضوع طیفی از انتقادات و نامه نگاری ها در عقیم کردن این تصمیم را آغاز کردند. 

این انتقادات در حالی مطرح می شود که پزشکان عضو هیات علمی، مبالغ بعضاً بالایی بابت کارانه دریافت می کنند که بالابودن این مبالغ حتی موجب شد در آبان سال ۹۷ طرح تحقیق و تفحص از کارانه پزشکان کلید بخورد. طرحی که علی رغم سر و صدای زیاد، هیچ گاه نتایج آن اعلام نشد  و عملا تاثیر مشخصی نداشت!

رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس همان زمان در گفتگویی، با عنوان این مطلب که تحقیق و تفحص از کارانه پزشکان در ۹ محور بررسی خواهد شد، گفت: ما بعد از تعطیلات این تحقیق و تفحص را بلافاصله در دستور کار کمیسیون بهداشت و درمان مجلس قرار خواهیم داد، ضمن اینکه موضوعاتی که در این حوزه وجود دارد، فراتر از مواردی است که در این تحقیق و تفحص لحاظ شده است، اما در شرایط کنونی به همین موضوعات بسنده می‌کنیم.

وی عنوان می کند: ما در این تحقیق و تفحص این موضوع را بررسی خواهیم کرد که پزشکان فعال در دانشگاه علوم پزشکی میزان اعتباراتی که به منظور اجرای طرح تحول سلامت بدون انجام آمایش دریافت کرده‌اند، را به چه صورت هزینه کرده‌اند.

خضری می افزاید: برخی پزشکان فعال در دانشگاه علوم پزشکی به طور متوسط کارانه ۷۰ میلیونی به همراه حقوق ۳۰ میلیونی دریافت می‌کنند! و این جای سئوال است که نسبت به کارمندان همتراز خود در سایر وزارتخانه‌ها چه میزان کارایی داشته‌اند که ضریب دریافتی آنها تا این اندازه تفاوت داشته است.

در این راستا روز گذشته نیز، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نامه‌ای خطاب به آیت الله رئیسی رییس قوه قضاییه کشور خواستار مستنثی شدن اعضای هیات علمی دانشگاه ها از اجرای قانون تعیین سقف حقوق های پرداختی شد! و اعلام کرد: " اجرای این قانون پیامدهای منفی و خسارات جبران ناپذیر به جامعه علمی و دانشگاهی و عدالت آموزشی کشور وارد خواهد کرد.

وی در این نامه عنوان کرد: "هیئت وزیران با موضوع مستثنی بودن اعضای  هیئت علمی دانشگاه‌ها از شمول حداکثر حقوق مقرر در ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری که به زودی موجب ورود خسارات جبران ناپذیری به جامعه علمی و دانشگاهی و در نتیجه پیشرفت، توسعه و آبادانی کشور خواهد گردید مواردی را به استحضار عالی می‌رساند".

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این نامه تاکید کرد: "فقر زدایی و توسعه مناطق محروم کشور، بی شک نیازمند حضور نخبگان علمی کشور که بخش قابل توجه آنها را اعضای هیئت علمی تشکیل می‌دهند، می‌باشد حال آنکه با ایجاد سقف در میزان حقوق پرداختی به این عزیزان عملا حضور و خدمت در مناطق محروم و غیر محروم از نظر حقوق و مزایا یکسان خواهد بود و این امری غیر منطقی بوده که بالطبع در محرومیت افزایی آن مناطق موثر خواهد بود و موجبات ایجاد تبعیض در کیفیت آموزش خواهد شد که این امر مغایر بند ۹ اصل سوم در (رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه) ، بند ۱۲ اصل سوم(برطرف ساختن هر نوع محرومیت) و بند ۱ اصل چهل و سوم (تأمین نیازهای اساسی از جمله آموزش برای همگان) قانون اساسی است که عنایت و توجه ویژه حضرتعالی را در راستای حراست از این میثاق شهیدان می‌طلبد".

 بحث نجومی بگیران مختص یک یا چند نهاد نیست و گویا بسیاری سازمان ها نیز کم و بیش با این مساله مواجه اند! چندی پیش نیز خبری از حاجی‎دلیگانی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در فضای مجازی منتشر شد که در آن از قول این نماینده  عنوان شده بود :"تاکنون رئیس اداره گاز یک شهرستان ۴۵ میلیون، رئیس یک دانشگاه ۶۷ میلیون و مدیران یکی از زیرمجموعه وزارت نفت ۵۰ میلیون تومان حقوق ماهانه داشته‌اند".

در همین رابطه عادل آذر رئیس سابق دیوان محاسبات کشور از میزان حقوق‌های نجومی مدیران در سال آینده خبر داده و گفته بود: "درست است که افزایش حقوق در تبصره های بودجه، ۲۵ درصد پیش بینی شده ولی اگر ملحقات و حاشیه ها را بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، سازمان هایی که قانون خاص دارند، شرکت ها و منفذهایی که در قانون برنامه ششم به هیات مدیره ها و هیات عامل ها و مجامع مجوزهایی داده است را در نظر بگیریم یک حساب کتاب بر اساس فرمول های محاسباتی سال های قبل نشان از حقوق های تا ۶۰ میلیون تومانی دارد و  اگر در سال آینده با این حقوق ها مواجه شدیم، تعجب نکنیم!"

وی این را هم گفته که حقوق ۶۰ میلیونی نادر است و سقف پرداخت های بالا به این رقم می رسد، ولی در بودجه ۱۴۰۰ این حقوق دیده می شود و برخی حقوق ها نجومی خواهد بود که براساس قانون پرداخت می شود و غیر قانونی هم نیست.

بر این اساس یک عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کمیته مصارف و دستمزد این کمیسیون در حال بررسی پیشنهادات نمایندگان در مورد جلوگیری از پرداخت حقوق‌های نجومی است تا در نهایت یک بسته جامع پیشنهادی در این مورد برای تصویب ارائه کند.

همچنین  یک عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی از شفاف سازی کلیه پرداخت ها از خزانه داری کل به ذی نفع نهایی و ممانعت از پرداخت حقوق های نجومی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ خبر داد. مالک شریعتی نیاسر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: "شفاف شدن کلیه پرداخت ها (مستمر و غیرمستمر) به ذینفع نهایی از مسیر خزانه داری کل و در نتیجه ممنوعیت ‎حقوق های نجومی".

در نهایت کمیسیون تلفیق طی روزهای گذشته در این خصوص رای گیری کرد و مدل پیشنهادی دولت یعنی افزایش ۲۵ درصدی حقوق را تصویب کرد. بر اساس لایحه دولت ۲۰۸ هزار میلیارد تومان برای جبران خدمات کارکنان دولت لحاظ شده است و اعضای کمیسیون مصوب کردند که سقف پرداختی حداکثری حقوق در دولت برای سال آینده ۳۳ میلیون تومان باشد. براساس مصوبه کمیسیون تلفیق چنانچه دولت در سال آینده اقدام به ثبت حقوق مدیران در این سامانه نکند هرگونه برداشت از بیت‌المال برای پرداخت حقوق مدیران جرم محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا؛ اگر چه تعیین سقف حقوق های پرداختی از همان ابتدای اعلام به مذاق برخی دانشگاهیان و مسئولان دو وزارت خانه علوم و بهداشت خوش نیامد و مسئولان این دو حوزه هر کدام با ارسال نامه های جداگانه به مقامات درجه اول کشور خواستار نادیده گرفتن تعیین سقف حداکثری حقوق برای اعضای هیات علمی دانشگاه ها شدند! اما در شرایط فعلی که شیوع کرونا بسیاری کسب و کارها را از چرخه اقتصادی خارج کرده و بسیاری از حقوق و دستمزدها به دلیل شرایط دورکاری به حداقل رسیده و مشکلات اقتصادی مردم و طبقه متوسط جامعه به حد بالایی رسیده، علی رغم زحماتی که پزشکان و کادر درمان برای سلامت جامعه و رهایی جامعه از شرایط سخت کرونایی متحمل می شوند، این حد از شکاف طبقاتی در دستمزدها و حقوق ها، چندان از سوی آحاد جامعه پذیرفتنی نیست. این در حالی است که تاکنون همین مسئولان به ویژه مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی هیچ روشنگری و شفاف سازی در خصوص میزان پرداختی روسای دانشگاه ها، اعضای هیات علمی و به ویژه اساتید بالینی دانشگاه های علوم پزشکی انجام نداده اند.

از سوی دیگر با توجه به سیره و منش آیت الله رئیسی در زمینه برقراری عدالت اجتماعی و به ویژه در شرایط اقتصادی فعلی که مردم با مشکلات متعددی مواجه هستند و بعضاً برای تهیه مایحتاج خود تحت فشار هستند، به نظر می رسد درخواست مستنثی شدن اعضای هیات علمی دانشگاه ها از اجرای قانون تعیین سقف حقوق های پرداختی از سوی ایشان مورد تایید نباشد. چرا که علی رغم تصور اغلب مسئولین درمان و آموزش در بیمارستان های آموزشی بر دوش سایر کادر درمانی اعم از پرستاران و دانشجویان پزشکی کارآموز است.

بنابراین واکنش برخی مسئولان آموزشی عالی و آموزش پزشکی به تعیین سقف حقوق دریافتی در بین افکار عمومی این پرسش ها را مطرح می کند:

۱- میزان حقوق دریافتی اعضای هیات علمی و روسای دانشگاه های کشور چقدر است؟

۲- اعضای هیات علمی علوم پزشکی تا چه حد خود را موظف به اجرای طرح قانونی تمام وقت جغرافیای کردند و چرا بسیاری از این افراد بدون توجه به این قانون، مطب شخصی دارند و یا در بیمارستان های خصوصی مشغول فعالیت هستند؟!

۳- چرا پزشکان که اغلب آنها اعضای هیات علمی دانشگاه ها هستند و جزو قشر مرفه جامعه نیز محسوب می شوند، همواره در برابر قوانین شفافیت دریافتی از جمله وجود و استفاده از کارت خوانها در مطب و مراکز درمانی خصوصی و مباحث مالیاتی آن مقاومت کرده اند؟!

۴- سهم اعضای هیات علمی بالینی تمام وقت در بحث آموزش و درمان تا چه اندازه است؟ و آیا آنطور که باید زمان صرف مسئولیت آموزشی و درمانی می کنند؟ یا رزیدنت ها، اینترن ها و پرستاران باید جور پزشکان را بکشند؟!

۵- چرا پزشکان خود را تافته جدابافته جامعه می دانند و تصور می کنند نباید سقفی برای دریافت های مالی آنها تعیین کرد؟!

۶- تصمیم مسئولان قانون گذار و اجرایی در قبال دریافتی های چندمیلیونی برخی اعضای هیات علمی چه خواهد بود؟

*شما مخاطبان ایسنا هم می‌توانید پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این موضوع در بخش نظرات مطرح کنید.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)