میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از سایمکس ، محققان آرژانتینی از دادههای مرکز تسهیلات اطلاعات تنوع زیستی جهانی(Global Biodiversity Information Facility) برای مطالعهی ۲۰هزار گونه زنبور وحشی استفاده کردند. آنها دریافتند میزان کاهش تعداد گونههای مختلف زنبور یکسان نیست و حتی تعداد برخی گونههای نادر زنبور از گونههای معمول زنبور بیشتر است. اگرچه این گزارشها نشان دهندهی احتمال انقراض زنبورها نیست اما باعث ایجاد نگرانی برای بسیاری از گونههای زنبور وحشی میشود.
بر طبق یافتههایی که ۲۲ ژانویه در مجلهی "وان ارث"(One Earth) منتشر شده است محققان آرژانتینی دریافتند که از سال ۱۹۹۰ تاکنون به رغم افزایش دادههای موجود، بالغ بر ۲۵ درصد گونههای زنبور دیگر در دادهها گزارش نمیشوند. گرچه این بدان معنا نیست که همهی این گونهها منقرض شدهاند اما ممکن است نشاندهندهی این موضوع باشد که این گونهها آنقدر نادر شدهاند که کسی قادر به مشاهدهی آنها در طبیعت نیست.
ادواردو زاتارا(Eduardo Zattara)، زیستشناس و نویسنده اصلی مقاله میگوید: "با دانشوری شهروندی و توانایی به اشتراکگذاری دادهها، سوابق موجود به طور تصاعدی افزایش مییابد، اما تعداد گونههای گزارش شده در این گزارشات در حال کاهش است. این موضوع هنوز تبدیل به یک فاجعه نشده اما میتوان گفت تعداد زنبورهای وحشی در حال رشد نیست.
درحالی که مطالعات زیادی در مورد کاهش جمعیت زنبورها وجود دارد، اما این مطالعات معمولا بر روی مناطق خاصی متمرکز است. محققان میخواهند این موضوع را به صورت کلیتر و جهانی بررسی کنند.
زاتارا میگوید: فهمیدن آنکه هرگونه کجا زندگی میکند و در چه شرایطی قرار دارد به وسیله دادهها کاری پیچیده است ما میخواهیم به جواب پرسشی سادهتر برسیم و آن این است که در یک بازه خاص زمانی چه گونههایی از زنبور در سراسر جهان مشاهده شده است؟
محققان برای پاسخ به این سوال دادههای مرکز تسهیلات اطلاعات تنوع زیستی جهانی را که شامل دادههای شهروندان، دانشگاهها و موزهها در بازه زمانی سه قرن است مورد بررسی قرار دادند تا ۲۰ هزار گونهی زنبور را مورد مطالعه قرار دهند. آنها متوجه شدند یک چهارم گونهها در دادههای اخیر وجود ندارند علاوه بر آن کاهش تنوع گونههای مختلف یکسان نیست. به طور مثال گونههای یک خانوادهی معمول از زنبورها ۱۷ درصد کاهش داشته در حالی که گونههای نادر تا ۴۱ درصد کاهش داشتند.
زاتارا میگوید: باید به این موضوع توجه کنیم که زنبورها فقط زنبورهای عسل نیستند که بیشتر مورد پرورش هستند و جامعه ما بر روی زنبورهای وحشی نیز اثر میگذارد. زنبورهایی که بر روی اکوسیستمی که به آن نیاز داریم تاثیر گذارند.
در حالی که این تحقیقات نگاهی دقیق به تنوع گونهای زنبور های سراسر جهان میاندازد نتایج بسیار کلیتر از آن است که در مورد وضعیت گونههای خاص نظر دهیم.
زاتارا میگوید: موضوع دقیق بودن این ارقام نیست بلکه روندی است که به طور جهانی طی میشود و همچنین با اشتراک گذاری بیشتر دادهها میتوان به نتایجی دقیقتر رسید.
با این حال محققان میگویند این میزان از دقت ممکن است زمانی به دست بیاید که برای جلوگیری از کاهش زنبورها دیر شده باشد و یا بدتر از آن ممکن است همین حالا دیر باشد.
زاتارا میگوید: اتفاقی برای زنبورها افتاده است و ما باید برای آن کاری بکنیم. ما نمیتوانیم تا رسیدن به نتایج دقیق صبر کنیم زیرا در علم این اتفاق به ندرت میافتد. گام بعدی تحریک سیاستگذاران است تا کاری برای این مشکل بکنند ما هنوز وقت داریم اما زنبورها منتظر ما نمیمانند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری