میرنیوز
کریم مظاهری - استاد مهندسی هوافضا - در مطلبی که در اختیار ایسنا قرار داده، نوشته است: «دیروز وزیر ارتباطات اعلام کرد که برای اولین بار مراحل پرتاب ماهواره ظفر در بهمن ماه بطور همزمان پخش عمومی خواهد شد. این تصمیم بسیار قابل تامل است. این آزمایش که بدنبال چند آزمایش ناموفق انجام میشود جهش تقریبا دو برابری در فناوری سامانههای پرتاب ماهواره در وزن ماهواره قابل حمل و تقریبا سه برابری در ارتفاع مداری است. در صورت موفقیت این آزمایش اثرات مثبت آن بسیار زیاد است:
* اولین احساس این است که اعتماد بنفس ملی در فناوری هوافضا بسیار بالاست. هوافضا از معدود فناوریهای پیشرفته است که چرخه آن در کشور کامل شده و علیرغم بدترین تحریمها به نقطه خود اتکایی و تولید محصول رقابتی در سطح جهان رسیده است. صحنههای آزمایشهای فضایی در گذشته بعد از حوادث و ناکامیها بوده است. مشارکت اخبار این تلاشها با مردم نشان دهنده اعتماد فنی و اجرایی قابل تحسین است. این فضا بسیار برای آنها که در صحنه فناوری در صنعت کشور سربازی می کنند روحیهبخش و و افتخارآفرین است.
* احساس میشود دولت و نظام از مشارکت دیرهنگام اخبار سقوط هواپیما با مردم (هر چند بدلایل امنیت ملی) ناراحت هستند و میخواهند جبران کنند. حس وحدت و همدلی بزرگترین نیاز کشور در شرایط اخیر است و این تصمیم قطعا اعتماد آفرین، اثربخش و موثر است.
* برای مهندسین و دانشگاههای مهندسی که ارج و ارزش اجتماعی آنها در سالهای اخیر کاهش یافته است (خصوصا رشته هوافضا)، این تصمیم انگیزهبخش و امیدآفرین است و رغبت و گرایش جوانان به مهندسی و هوا فضا را رشد و گسترش میدهد. برای هوافضاییها این آزمایشها جز خیر و برکت نیست. واقعیت این است که در بسیاری از زمینههای دانش و فناوری مردم حلاوت و اثربخشی اجتماعی و اقتصادی را کم می بینند. چنین صحنه هایی می تواند دیدگاه مردم را تغییر دهد. هر چند در این محموله ماهواره، همکاران ما در دانشگاه علم و صنعت نقش اصلی را داشتهاند، ولی بسیاری از همکاران، دانشجویان و دانشآموختگان ما در شریف نیز سهم مهمی در توسعه فناوریهای پرتاب و ماهواره داشتهاند و به هر حال خود را در این آزمایش بزرگ سهیم میدانند.
* جایگزین کردن صحنههای مسابقات فوتبال و جام جهانی به عنوان صحنه ظهور ملی با حضور عاشقانه کل مردم، به صحنههای مانورهای فناوری و توسعه اقتصادی و با پس زمینه صلح آمیز می تواند تغییری اساسی در فرهنگ ملی ایجاد کند. در بسیاری از کشورها فناوری هوافضا صحنه بروز احساسات و عواطف و شادی ملی است.
* از مهمترین مشکلات رشد اقتصاد ملی عدم اقبال مردم و مسئولین به محصولات بومی و داخلی است. صحنههای این چنینی میتواند دیدگاه مردم (و مدیران) نسبت به فناوری پیشرفته در محصولات بومی را بهبود دهد و برای تولیدکنندگان داخلی اعتماد آفرین باشد.
هرچند کاملا محتمل است این آزمایش موفقیت کامل نداشته باشد ولی بنظر من یک موفقیت نسبی (چه بسا حتی ادعای موثر وجود این توانمندی) عمده اثرات مثبت را تأمین میکند. حداقل ما بخوبی میدانیم صحنه فناوری بدون فراز و نشیب نداریم و این باز یک آموزش عمومی است به مدیران و مسئولینی که به فناوران و تولیدکنندگان فرصت سعی و خطا نمیدهند و تمام مخاطرات و ریسک ها را به آنها تحمیل میکنند. باشد که کنار این آزمایشها دیدگاههای مسئولیت پذیر و خطرپذیر در مدیریت دانش و فناوری و کسب و کارهای فناورانه در جامعه رشد و ارتقا پیدا کنند.
بدون شک غربیها تلاش خواهند کرد با مخفی کردن اهداف صلحآمیز فوق، این صحنه را به صحنه جاهطلبی، جنگ طلبی و توسعه سلاحهای راهبردی نظام نسبت دهند ولی باید امیدوار بود که این آزمایش (خصوصا اگر کاملا موفقیت آمیز باشد) منافع ملی گسترده و چشمگیری داشته باشد تا این تلاش رسانههای دیگر را کم اثر نماید.
کاش دولتمردان ما به مردم و اقتصاد مردمی هم اعتماد بیشتری میکردند و امکان انجام مشابه چنین آزمایشهای خطیری را در بخشهای مختلف اقتصاد و صنعت برای بخش غیردولتی نظام و سربازان فناوری کشور هم فراهم میآوردند. امیدواریم کارشناسان و مدیران این آزمایش در این کار بزرگ، سنگین و دشوار با عنایت الهی به موفقیت کامل دست یابند و مردم پس از تحمل غم های سنگین دی ماه، حلاوت و شیرینی موفقیت را حس نمایند.»
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند