میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از اچآیای، جستجوی عوامل ضد ویروسی موثر علیه ویروس کرونا به شدت از سوی محققان در سراسر دنیا در حال پیگیری است. اکنون محققان دانشگاه "توبینگن" آلمان با استفاده از یک رویکرد جدید، نقطه ضعفی را در این ویروس کشف کردهاند که میتواند برای تولید دارو علیه آن مورد استفاده قرار گیرد.
"آندریاس درگر" و تیمش از دانشگاه توبینگن در یک مدل رایانهای از تکثیر ویروس کووید-۱۹ در ریه، یک آنزیم انسانی را کشف کردند که برای ویروس کرونا بسیار حیاتی است و وقتی این آنزیم را در این مدل خاموش کردند، دریافتند که ویروس دیگر نمیتواند تکثیر شود.
دکتر "آندریاس درگر" در مورد یافتههای خود به طور خلاصه گفت: وقتی آنزیم "گوانیلات کیناز ۱"(guanylate kinase ۱) را خاموش کردیم، تکثیر ویروس بدون تأثیر بر سلول متوقف شد.
وی با همکارانش یک مدل رایانهای یکپارچه از نحوه تکثیر ویروس کرونا در ریه ایجاد کردند. "درگر" میگوید: واکنشهای بیوشیمیایی که ویروس در سلول میزبان استفاده میکند، در حال حاضر در این مدل ادغام شده است و این مدل فرض میکند که ویروس میخواهد ذرات جدید ویروسی تولید کرده و گسترش یابد. ویروس برای انجام این کار از مواد سلول میزبان استفاده میکند و سلولهای میزبان را مجبور به تولید اجزای جدید ویروسی میکند.
وی افزود: ما ابتدا ترکیببندی ویروس را تجزیه و تحلیل کردیم. سپس از آن برای محاسبه مواد مورد نیاز برای تولید ذره ویروسی استفاده کردیم. وقتی آن قسمت را فهمیدیم، توانستیم سناریوهای مختلفی را ببینیم و مشاهده کنیم که چگونه واکنشهای بیوشیمیایی سلولهای میزبان طی عفونت ویروسی تغییر میکنند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه توبینگن در تجزیه و تحلیلهای بعدی به طور سیستماتیک آزمایش کرد که کدام واکنشهای بیوشیمیایی در سلولهای آلوده به ویروس در مقایسه با سلولهای غیر آلوده متفاوت است. این واکنشها نقطه شروع آزمایشات بعدی بودند.
محققان با غیرفعال سازی خاص واکنشهای انتخاب شده، قادر به شناسایی فرآیندهایی شدند که برای ویروس از اهمیت ویژهای برخوردار است. به عنوان مثال، آنها کشف کردند که غیرفعال کردن آنزیم "گوانیلات کیناز ۱"(GK۱) به طور کامل تکثیر ویروس را متوقف میکند.
آنزیم "GK۱" در سایر عفونتهای ویروسی نیز نقش دارد. این آنزیم که به طور طبیعی در ماکروفاژهای حفرهدار مشاهده میشود، یک عنصر اساسی ساخت "ریبونوکلئیک اسید"(RNA) را تشکیل میدهد و بنابراین مادهای ضروری برای ساخت آرانای ویروس کرونا است.
"درگر" توضیح داد: در حالی که دیگر تکثیر ویروس بدون "GK۱" انجام نمیشود، سلول انسان میتواند به سایر مسیرهای بیوشیمیایی روی بیاورد. این یک نیاز اساسی برای مهار این آنزیم با یک دارو و بدون ایجاد اثرات سوء در انسان است. برخی از مهارکنندههای آنزیم از قبل شناخته شدهاند و همراه با دکتر "برنهارد الینگر" همکار خود در هامبورگ از موسسه "فرانهوفر" میخواهیم هرچه زودتر مهار کنندههای تایید شده قبلی را برای تعیین اثربخشی آنها در برابر ویروس کرونا آزمایش کنیم.
محققان یافتههای خود را در مجله Bioinformatics منتشر کردهاند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند