میرنیوز
به گزارش ایسنا، در پانزدهمین رویداد جذب سرمایه گذاری دوشنبههای استارتاپی در حوزه معدن که به صورت آنلاین در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، طی آن ۶ تیم دانشبنیان و استارتاپی طرحهای فناورانه خود را در این زمینه ارائه کردند که به این شرح است:
تولید سیلیکای رسوبی گرید تایر
طاهر رحیمی اقدم، مدیرعامل یکی از شرکتهای فناور تولید دانشبنیان سیلیکای رسوبی گرید تایر را از محصولات این شرکت مستقر در برج فناوری امیرکبیر دانست و گفت: شرکتهای تایرسازی برای ارتقای کیفیت محصولات خود به جای استفاده از دوده از سیلیکای رسوبی استفاده میکنند.
وی استفاده از سیلیکا را موجب ترمزپذیری بهتر خودرو و فرمانپذیری بهتر تایر دانست و اظهار کرد: ولی این ماده وارداتی و تحت تاثیر تحریمها است، ضمن آنکه برای واردات این ماده کشور با مشکلات تبادل ارز مواجه است؛ از این رو ما سیلیکای رسوبی با کیفیت وارداتی را تولید کردیم.
راهاندازی سامانه اطلاعات معادن
محمود قدیری، مدیر عامل شرکت طراح سامانه اطلاعات معادن با تاکید بر اینکه بسیاری از اطلاعات صنایع مورد نیاز کشور از خارج خریداری میشود، گفت: این در حالی است که دستیابی به اطلاعات آماری بر اساس زنجیره صنایع یکی از دغدغههای صنعتگران است، بر این اساس ما سامانهای را در این زمینه پیاده سازی کردیم.
وی ادامه داد: در این سامانه دادههای مربوط به هر پروژه بر اساس شاخصهایی درج شده است.
قدیری مدل درآمدزایی این سامانه را از طریق فروش اکانتهای ویژه برای دسترسی کاربران حقیقی و حقوقی دانست و یادآور شد: در حال حاضر این سامانه در حوزهای نفت و گاز و آهن و فولاد راهاندازی شده است.
پیادهسازی نرم افزار تلفیق و مدلسازی دادههای زمین برای اکتشافات معدنی
بهمن گلچین، از محققان طرح پیادهسازی نرمافزار تلفیق و مدلسازی دادههای زمین برای اکتشافات معدنی در این باره گفت: یکی از دغدغههای حوزه معدن روشهای اکتشاف است؛ چرا که منابع در این حوزه محدود بوده و اجرای مراحل اکتشاف با ریسک و هزینه بالا و دقت پایین انجام میشود.
وی با بیان اینکه عملیات حفاری معادن نیز با خطای انسانی همراه است و این امر ریسک اکتشاف را افزایش میدهد، خاطر نشان کرد: ما برای رفع این چالش سعی کردیم نرم افزاری را در این زمینه طراحی کنیم که ریسک اکتشاف و حفاری معادن را کاهش دهد.
به گفته این محقق در حال حاضر ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد که تنها ۶ دهم درصد تولید ناخالص داخلی از این محل تامین میشود، از این رو این حوزه زمینه بسیاری برای توسعه دارد.
گلچین یادآور شد: از آنجایی که در پیاده سازی نرم افزار تلفیق و مدلسازی دادههای زمین برای اکتشافات معدنی از هوش مصنوعی بهره بردیم، از این رو کاربرد آن علاوه بر کاهش خطای انسانی، ریسک اکتشاف را کاهش خواهد داد.
لباس هوشمند برای معدنکاران
احسان آقاجانیان از محققان طرح لباس هوشمند برای معدنکاران با تاکید بر اینکه فعالیت معدنکاری در شرایط پر خطری انجام میشود، گفت: در چندین سال اخیر به دلیل عدم رعایت استانداردها در حوزه معدن شاهد فوت معدنکاران هستیم؛ از این رو نسبت به طراحی و ساخت نمونه اولیه لباس هوشمند برای معدنکاران اقدام کردیم.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از این لباس در حوزه معدن، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اکثر معدنهای کشور ذخایر سطحی آنها کاهش یافته و برای استخراج باید به عمق زمین برویم، کاربرد این لباس در حفاظت بیشتر معدنکاران موثر خواهد بود.
آقاجانیان با اشاره به وجود ۱۴۲ هزار شغل در بخش معدن کشور، اظهار کرد: لباس کار هوشمند طراحی شده یک پیراهن هوشمند مجهز به چندین سنسور برای پایش ۴ پارامتر "اندازهگیری درجه حرارت بدن"، "اندازهگیری فشار خون"، "اندازهگیری میزان ضربان قلب" و "اندازهگیری میزان تنفس" است.
وی تاکید کرد: خدمات ما برای معدنکاران شامل تولید لباس هوشمند مجهز به سنسورهای دیجیتال، ارائه آموزش و تحلیل دادهها به منظور کاهش خسارات جانی و مالی میشود.
تولید دو دستگاه برای اکتشافات عمقی معدن
قدس الهی از محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان طراحی و ساخت آنالیزورهای اپتیکی و پزشکی و نانو سنسورها با کاربرد در حوزههای معدنی را از زمینههای کاری این شرکت نام برد و گفت: در حوزه معدن موفق به طراحی و ساخت دستگاه اسپکتروفتومتری و همچنین ساخت دستگاه آنالیز آب و گاز شدیم.
وی با بیان اینکه دستگاه اسپکتروفتومتری در حوزههای اکتشاف و پیجویی معادن کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: کشور آمریکا تنها سازنده دستگاه اسپکتروفتومتری است و دستگاهی که ما طراحی کردیم برای استخراج سنگ آهن، سنگهای تزئینی، طلا، مس، آهک، روی و سرب کاربرد دارد.
الهی، عدم نیاز به آماده سازی نمونه قبل از آنالیز، انجام آنالیزها در مدت چند ثانیه و قابل استفاده برای آنالیز عناصر سبک مانند Mg، Na، N، C، Li، Be و M را از مزایای دستگاه اسپکتروفتومتر نام برد.
عرضه سیستم تعیین موقعیت با کاربرد در معادن
حامد غفارزاده یکی از محققان تیم تحقیقاتی عرضه سیستم تعیین موقعیت با کاربرد در معادن با اشاره به کاربردهای وسیع سیستمهای موقعیت یابی در حوزه معدن، گفت: در سال ۲۰۰۶ سه حادثه در معادن زغالسنگ آمریکا موجب شد که در سال ۲۰۱۱ استفاده از این سیستمها در حوزه معدنکاری الزامی شود.
وی ادامه داد: عواملی چون "سنتی بودن تجهیزات ایمنی و مانیتورینگ"، "سخت شدن واردات تجهیزات مونیتورینگ" و "کمتر بودن هزینههای مونیتورینگ نسبت به سایر تجهیزات" موجب شد تا ما نسبت به طراحی و ساخت تجهیزات مونیتورینگ در زمینه معادن زغال سنگ حوزه اقدام کنیم.
غفارزاده با اشاره به بازار این تجهیزات در کشور توضیح داد: در حال حاضر ۱۸۱ معدن زغالسنگ در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۳ درصد از این معادن فعال، ۳۵ درصد غیر فعال و دو درصد در حال تاسیس هستند که این تجهیزات میتواند در این معادن کاربردی شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند