میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، "ایلان ماسک"(Elon Mask)، نخستین شخصی نیست که قصد دارد سکونتگاهی را در مریخ بسازد.
"کارل ساگان"(Carl Sagan)، ستارهشناس مشهور نیز دههها پیش تاکید کرد که انسان باید پیش از آن که سیارکهای منظومه شمسی دوباره به زمین برخورد کنند، به یک گونه چندسیارهای تبدیل شود.
ساگان از دنیا رفته است اما پروفسور "میشیو کاکو"(Michio Kaku)، فیزیکدان و استاد آیندهپژوه "دانشگاه شهری نیویورک"(CUNY) میگوید که اکنون ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت "اسپیسایکس"(SpaceX) میتواند رویای تمدن فضایی را تحقق ببخشد.
ساگان در سال ۱۹۹۶ درگذشت اما چشمانداز او در مورد فراتر رفتن انسان از زمین، جالبتر شده است زیرا تهدیدات جهانی مانند تغییرات اقلیمی، همهگیری کووید-۱۹ و شرایط حساس این سیاره رو به افزایش هستند.
وی پیش از درگذشت خود گفت: زمین حداقل پنج دوره بزرگ انقراض را تجربه کرده است و اگر این موضوع به قدر کافی نگرانکننده نباشد، احتمال این که زمین در قرن بعدی مورد هجوم یک جهان کوچک تهدیدکننده تمدن قرار بگیرد، کمتر از یک در هزار است. احتمال مرگ در یک پرواز تجاری، یک در دو میلیون است.
پروفسور کاکو باور دارد که ایلان ماسک میتواند رویای ساگان را با روشی واقعبینانهتر و خلاقانهتر به ثمر برساند. به گفته کاکو، تلاشهای کنونی ایلان ماسک در برابر تهدیدات رویاروی بشر، کارآمدتر از تلاشهای صورت گرفته در سال ۱۹۹۶ است.
برای نمونه، ماسک در سال ۲۰۱۹، در یک توئیت نوشت که نهایتا سنگ بزرگی با زمین برخورد خواهد کرد و تاکید داشت که مکانیسمهای دفاعی زمین برای نجات دادن انسانهای این سیاره، صفر است.
کاکو گفت: ما باید به عنوان یک سیاست بیمهای، اطمینان حاصل کنیم که انسان، به یک گونه دوسیارهای تبدیل میشود. این سخنان کارل ساگان است.
وی افزود: البته اکنون ایلان ماسک با گفتگو در مورد یک گونه چندسیارهای، این دیدگاه را احیا کرده است. او میخواهد با استفاده از "موشکهای فیوژن"(fusion rockets) که با تلفیقی از بودجههای خصوصی و دولتی تامین مالی شدهاند، تا یک میلیون سکونتگاه بسازد و به مریخ بفرستد.
با وجود این، کاکو از چالشهای بزرگ پیش روی انسان در مسیر ساکن شدن روی مریخ چشمپوشی نمیکند. یک مانع بزرگ، هزینه سفر به مریخ است. حتی برای ثروتمندترین فرد روی زمین که ایلان ماسک است، سفر به مریخ، یک پروژه مالی جدی به شمار میرود.
کاکو باور دارد که بهترین راه برای کاهش هزینهها، ارسال رباتها به مریخ است تا در آنجا زیستگاههایی را برای فضانوردان آینده بسازند.
وی در این باره گفت: با فرستادن رباتهای دارای قابلیت خودتکثیری به مریخ، به تدریج لشکری از رباتها تشکیل میشوند که میتوانند شهری در سیاره سرخ بسازند. با توجه به این که طبیعت و قوانین فیزیک، سرانجام باعث نابودی بشر خواهند شد، مقصد نهایی ما در فضا خواهد بود.
با گذشت حدود یک سال از شیوع یک بیماری همهگیر در اوج فاجعههای بزرگ آب و هوایی، عجیب نیست که به یک ناامیدی خفیف دچار شوید و وضع موجود را به عنوان یک وضع عادی جدید بپذیرید، اما به گفته پروفسور کاکو، فشار ایلان ماسک برای تحقق نظریه کارل ساگان مبنی بر تبدیل شدن انسان به گونهای چندسیارهای، اکنون فوریت دارد، زیرا امید به داشتن آیندهای روشنتر را حداقل برای برخی از گونهها فراهم میآورد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند