میرنیوز
به گزارش ایسنا؛ دکتر علی اکبر حقدوست در جلسه ١۴٢ ستاد نقشه جامع علمی کشور ضمن بیان این مطلب با اشاره به جلسه اخیر وزارت بهداشت با دیوان عدالت اداری پیرامون رأیهای دیوان عدالت اداری در مباحث علمی و تخصصی، اظهار کرد: در این جلسه، دیوان عدالت اداری بر عدم ورود این دیوان در مباحث محتوایی و همچنین رعایت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد. همچنین در این جلسه تأکید شد که دیوان عدالت اداری بر رسیدگی شکلی به آئین نامهها تأکید دارد و در مباحث محتوایی ورود نخواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه برخی از رأیهای دیوان عدالت اداری آسیب به دانشگاه و علم وارد میکند، افزود: مقرر شده است طی جلسه دیگری با دیوان عدالت اداری مواردی که این دیوان ورود محتوایی به مصوبات و آئیننامههای علمی و دانشگاهی را داشته بررسی شود.
در ادامه جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور ، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درمورد بررسی لایحه بودجه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سال ۱۴۰۰ کل کشور، گفت: در این گزارش اعلام شده است که سهم اعتبارات پژوهش و فناوری از تولید ناخالص داخلی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: این میزان از سهم پژوهش و فناوری از تولید ناخالص داخلی با اهداف سیاستهای کلی علم و فناوری و نقشه جامع علمی کشور درخصوص افزایش سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی فاصله زیادی دارد. ستاد نقشه جامع علمی کشور این موضوع را پیگیری و رسیدگی کند.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ در ادامه جلسه گزارش اخبار علم و فناوری توسط دکتر حسن قدسی پور معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و آخرین آمار تولیدات علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش پایگاه استنادی اسکوپوس، کشورمان رشد ١٠ پلهای در افزایش کیفی مقالات به دست آورده است که این ارتقا نشان میدهد گزارش استنفورد خلاف واقعیت است.
دکتر قدسی پور با اشاره به شاخص استناد نرمال شده، اظهار داشت: متوسط جهانی شاخص استناد نرمال شده عدد یک است که خوشبختانه شاخص استناد نرمال شده کشورمان در سال ۲۰۲۰ ، بالاتر از متوسط جهانی و عدد ۱.۲۵ است.
معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: جایگاه ایران در شاخص استناد نرمال شده در میان ۲۵ کشور برتر دنیا، رتبه ۱۳ است و کشورهایی مانند اسپانیا، چین، ترکیه، روسیه، کره جنوبی بعد از کشورمان قرار دارند و کشور سوئیس رتبه اول را در این شاخص دارد.
وی در ادامه با اشاره به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، اظهار داشت: کاوشگر امل (امید) از مرکز فضایی تانیگاشیما واقع در جنوب کشور ژاپن به فضا پرتاب شده است.
دکتر قدسی پور خاطرنشان کرد: کاوشگر امل (امید) توسط مرکز فضایی محمد بن راشد در امارات و با همکاری دانشگاه «کلرادو بولدر»، دانشگاه «ایالتی آریزونا» و دانشگاه «کالیفرنیا برکلی» ساخته شده و نخستین مأموریت علمی میان سیارهای است که توسط یک کشور اسلامی عرب انجام میشود.
معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: کاوشگر امید به ۶ کاوشگر دیگر آمریکا، اروپا، هند و چین که در حال حاضر از مدار زمین به بررسی کره مریخ مشغول هستند، ملحق شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است