میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان میکروسکوپ جدیدی را توسعه دادهاند که قادر است به سرعت از نمونههای بافت ضخیم با وضوح سلولی تصویربرداری کند.
بر اساس مطالعه اخیر منتشر شده در مجله National Academy of Sciences، این میکروسکوپ جراحان را قادر میسازد حذف کامل تومورها را تنها چند دقیقه پس از جراحی تأیید کنند.
"مری جین" دانشجوی دکترای مهندسی رایانه در دانشگاه "رایس" و نویسنده اصلی این مطالعه جدید گفت: هدف اصلی این جراحی برداشتن تمام سلولهای سرطانی است، اما تنها راه دانستن اینکه همه چیز برداشته شده است یا نه این است که زیر میکروسکوپ به تومور نگاه کنید.
وی افزود: امروزه فقط میتوان این کار را بدین صورت انجام داد که ابتدا بافت را به بخشهای بسیار نازک تقسیم کرد و سپس آن قسمتها را به صورت جداگانه تصویربرداری کرد. پروژه ما به دنبال تصویربرداری از مقادیر زیادی از بافت به طور مستقیم و بدون هیچ برشکاری است.
در این دستگاه که میکروسکوپ هوش مصنوعی یادگیری عمیق با عمق میدان گسترش یافته یا "DeepDOF" نام دارد، هوش مصنوعی، الگوریتمهای رایانه را آموزش میدهد تا پردازش تصویر و فرآیند جمعآوری اولیه تصویر را بهینه کند.
امروزه قسمتهای حاشیه تومور را بررسی میکنند و تهیه آنها نیز دشوار و هزینهبر است. بافت برداشته شده به طور معمول به آزمایشگاه بیمارستان ارسال میشود، جایی که متخصصان یا آن را منجمد میکنند یا از مواد شیمیایی برای مطالعه آنها استفاده میکنند.
با این حال، فرآیند رایج کنونی زمان زیادی را صرف میکند و تجهیزات ویژهای را میطلبد، ضمن اینکه به متخصصان امر نیز نیاز دارد که در مجموع هزینه زیادی را در بر دارد. همچنین معاینه برشهای تومور در وسط جراحی برای بیمارستانها معمول نیست و بسیاری از بیمارستانها در سراسر جهان فاقد ابزارهای لازم برای این آزمایش هستند.
"آن گیلنواتر" استاد جراحی سر و گردن در دانشگاه "تگزاس" گفت: روشهای فعلی برای آماده سازی بافت برای ارزیابی وضعیت حاشیه در حین جراحی، از زمانی که برای اولین بار در ۱۰۰ سال پیش معرفی شد، تغییر چشمگیری نکرده است. با فراهم آوردن توانایی ارزیابی دقیق وضعیت حاشیه تومور در سایتهای درمانی، "DeepDOF" توانایی بهبود نتایج بیماران سرطانی را که تحت عمل جراحی قرار دارند، دارد.
"اشوک ویراراگاوان" که مشاور "جین" و همکار در این مطالعه است، گفت: "DeepDOF" یک میکروسکوپ نوری استاندارد را همراه با یک لفافه فاز نوری ارزان قیمت به کار میگیرد که قیمت تصویربرداری از کل بافت را به کمتر از ۱۰ دلار کاهش میدهد. این میکروسکوپ، عمق میدان را تا پنج برابر میکروسکوپهای امروزی بیشتر میکند.
"یوبو تانگ" از محققان این مطالعه میگوید: به طور سنتی تجهیزات تصویربرداری مانند دوربینها و میکروسکوپها جدا از نرم افزار و الگوریتمهای پردازش تصویربرداری طراحی میشوند، اما "DeepDOF" یکی از اولین میکروسکوپهایی است که با در نظر گرفتن الگوریتم پردازش تصویر طراحی شده است.
هوش مصنوعی تقریباً هر صنعت و زمینه علمی را در قرن ۲۱ متحول کرده است. از شیمی کوانتوم گرفته تا روشهای جدید و پیشگامانه تشخیص تومورهای خطرناک سرطانی، همگی توسط هوش مصنوعی و فناوری یادگیری عمیق دستخوش تغییر شدهاند. اکنون نیز شکاف میان تشخیص و درمان بیماریها در حال شروع به بهرهگیری از کاربردهای هوش مصنوعی است و به لطف این مطالعه جدید از محققان دانشگاه "رایس" میتواند به جراحان کمک کند قبل از اتمام جراحی، موفقیت کار خود را ارزیابی کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند