میرنیوز

فارس من|تغییر استانداردها در مورد چاپ مقالات به معنی عقب نشینی است/همه نباید عالم مؤثر با تحصیلات تکمیلی شوند

فارس من|تغییر استانداردها در مورد چاپ مقالات به معنی عقب نشینی است/همه نباید عالم مؤثر با تحصیلات تکمیلی شوند 2020-01-22T16:04:50+03:30

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی از کاربران فارس در سامانه فارس من پرسیده اند که «لزوم تعیین مراجع داخلی برای چاپ مقالات دکتری» بررسی شود.

در آخرین پیگیری از این موضوع، یعقوب فتح‌اللهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،گفت: باید این بحث را فراموش کنیم؛ چراکه فردی که وارد دوره تحصیلات تکمیلی می‌شود،در مقطع دکتری باید به عنوان محقق مستقل به تحقیقات علمی بپردازد و شیوه‌های تحقیق را بداند تا بتواند حل مسئله کند.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ها موظف هستند با یک برنامه‌ریزی مناسب، توانایی‌های خلاقیت و نوآوری را در این نیروهای انسانی بپرورانند.

*نباید مسیر تحصیلات تکمیلی 

فتح‌اللهی گفت:‌ پژوهش در دوره تحصیلات تکمیلی بستر مناسبی برای کشف خلاقیت و گسترش آن است و ما از این مسیر می‌توانیم به نوآوری بپردازیم و در اقتصاد و جامعه هم مؤثر باشیم. بنابراین نباید مسیر تحصیلات تکمیلی را منحرف کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: گرفتن نمره در مقاطع تحصیلی مختلف ارزش محسوب می‌شود و فرد توانمندی‌های علمی خود را با امتحان علمی و معتبر نشان می‌دهد. ما نباید امتحان را برای فردی که هنر ورود به این امتحان را ندارد و تقلب می‌کند از بین ببریم. امتحان‌ها سر جای خود است چرا که باید با استفاده از این روش و متد توانایی‌های افراد را بسنجیم و دانش و بینش او را اندازه‌گیری کنیم تا برای آینده و توانایی‌های وی برنامه‌ریزی کنیم.

فتح‌الهی ادامه داد: ممکن است تعدادی از افراد  برای دستیابی به ارزش‌ها علاقه‌مند باشند اما در عین حال نمی‌خواهند تلاش کنند و هنر و استعداد آن کار را ندارند، بنابراین ما با مدیریت هنر و استعدادهای انسان‌ها و قرار دادن آنها در مسیری که می‌توانند به توفیقاتی دست پیدا کنند، می‌توانیم آنها را درست پرورش و از آنها استفاده کنیم.

وی ذکر مثالی گفت: فرض کنید در جامعه فردی برای رسیدن به ثروت تلاش می‌کند، اما فرد دیگر نمی‌تواند ولی از دیوار آن فرد که ثروت خود را با تلاش به دست آورده است بالا می‌رود. آیا باید ما ثروت آن فرد اولیه را تعطیل کنیم؟ بنابراین در هر جامعه‌ای ما باید اولین کار خود را در واحدهای مختلفی که آدم‌ها را تربیت می‌کنند مانند خانه و خانواه و بخش‌های مختلف اجتماعی، تربیت درست، افراد متعهد و انسان قرار دهیم.

فتح‌اللهی افزود: ما می‌توانیم فرد را به عنوان یک شهروند مناسب، یادگیرنده و شهروندی که از خدمت به جامعه خود با استفاده از توانایی‌ها و قابلیت‌های خود لذت می‌برد،‌پرورش دهیم.

*باید مسؤولیت‌پذیری را در نسل‌های بعد پرورش دهیم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: ما باید کار اصلی خود یعنی مسئولیت‌پذیری را در نسل‌های بعد پرورش دهیم. ما با تغییر استانداردها عقب‌نشینی می‌کنیم و به روش‌هایی دست می‌زنیم که کارآمد نیست و جامعه را منحرف می‌کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه هر جا ارزشی وجود دارد امکان تقلب نیز هست، گفت: ارزش باید سر جای خود باشد،‌ما باید با روش‌ مناسبی افراد را بسنجیم. اینکه یک فرد علاقمند به تحصیل در دوره‌های تحصیلات تکمیلی است و می‌خواهد به عنوان یک فرد فرهیخته و فرزانه فارغ‌التحصیل شود، باید مسیری را طی کند و برای رسیدن به دانش‌آموختگی خود تلاش و استانداردهای آنجا را کسب کند. ما نمی‌توانیم استانداردها را عوض کنیم.

*تحصیلات تکمیلی در جمهوری اسلامی باید موتور و پیشران پیشرفت علمی کشور باشد

فتح‌اللهی خاطرنشان کرد: برداشت من این است که در جمهوری اسلامی ایران تحصیلات تکیملی را به وجود آوردیم تا موتور و پیشران پیشرفت علمی کشور باشد. ما برای رسیدن به اهداف کشور باید انسان‌های مستعد و متعهد به اخلاق علمی داشته باشیم که برای پیشرفت کشور خود شبانه روزی کار کنند.اگر افراد را اشتباه انتخاب کنیم، این افراد کار درست را انجام نمی‌دهند و به تخلف دست می‌زنند.

*هدف از راه‌اندازی مراجع داخلی برای چاپ مقالات آسان کردن شرایط نیست/فرد استاندارد را چه با مراجع داخلی و چه خارجی باید کسب کند

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس خاطر نشان کرد: چه مرجع داخلی برای چاپ مقالات وجود داشته باشد و چه مرجع خارجی فرقی نمی‌کند. ما نمی‌خواهیم در داخل کشور با راه‌اندازی مجلات داخلی شرایط را آسان کنیم؛ گرفتن درجه پی اچ دی یک استاندارد است. فرد استاندارد را چه با مراجع داخلی و چه با مراجع خارجی باید کسب کند. اگر به آن استاندارد برسد و دانش و بینش او  پیشرفت کند به یک انسان بین‌المللی در حل مسأله تبدیل می‌شود. نمی‌توان استانداردها را دور ریخت.

* پیشنهاد‌‌ دهندگان تعیین مراجع داخلی برای چاپ مقالات بدنبال ایجاد راهکار برای انسان‌های ضعیف هستند

وی افرادی را که پیشنهاد‌ تعیین مراجع داخلی برای چاپ مقالات را می‌دهند، چنین ارزیابی کرد و گفت: این افراد راهکارهایی را برای انسان‌های ضعیف که وارد دوره‌های تحصیلات تکیملی شده‌اند طراحی می‌کنند. ما نمی‌توانیم برای آدم‌ها نسخه بپیچیم، ما برای پیشرفت جمهوری اسلامی نسخه می‌پیچیم. هر انسانی به اندازه استعدادی که خداوند به او داده است، محترم و موثر است.

*هیجان موجود در مورد وارد شدن به تحصیلات تکمیلی در افراد را باید مدیریت کنیم

فتح‌اللهی گفت: هر فرد باید درک کند که آیا با همان مقطع تحصیلی کارشناسی یا  دیپلم برای کشور موثر است یا باید وارد عرصه علم شود. ما باید این هیجانی که در جامعه ما وجود دارد که همه باید تحصیلات تکمیلی را طی کنند مدیریت کنیم و به افراد و آدم‌ها آموزش صحیح بدهیم و به هر کسی کمک کنیم خودش را کشف کند و بر اساس استعداد خود وارد عرصه علم شود تا دوره پی اچی دی را بگذراند و به عنوان یک عالم موثر برای کشور به حساب بیاید. همه نباید عالم موثر با تحصیلات تکمیلی شوند ما باید به جای اینکه استانداردها را در مورد چاپ مقالات از بین ببریم و عقب‌نشینی کنیم، باید در فضای بین‌المللی علم باشیم.

ما باید به جای اینکه استاندارد‌ها را در مورد چاپ مقالات از بین ببریم و عقب نشینی کنیم‌،باید در فضای بین‌المللی علم باشیم

 

وی با تاکید بر اینکه دشمن ایران اسلامی دوست دارد ما از فضای بین‌المللی علم خارج شویم و تمام تلاش خود را انجام می‌دهد،‌خاطر نشان کرد: ما نباید با این تصمیمات خود را از فضای بین‌المللی خارج کنیم. ما باید مدام به همه افرادی که در تحصیلات تکمیلی تلاش می‌کنند، تاکید کنیم که باید پرچم علمی کشور را در فضای بین‌المللی زنده نگه دارند نه اینکه عقب‌نشینی کنیم و دست به افتتاح مراجع داخلی برای چاپ مقالات بزنیم.

*دانشگاه‌ها در پرورش انسان‌ها از استاندار‌دهای علمی تبعیت می‌کنند که تابع جغرافیای خاص نیست

فتح‌الهی در پایان تاکید کرد: علم استانداردهای خاص خود را دارد و علما در استانداردهای علمی با هم تفاوتی ندارند. دانشگاه‌ها در پرورش انسان‌ها و اندازه‌گیری و آنالیز افراد از استاندارهایی تبعیت می‌کنند که این استانداردها، استانداردهای علمی هستند و تابع جغرافیای خاص نیستند که ما بگوییم به چه سمتی بروند. ما با تغییر آنها کشور را از مسیر علمی خود منحرف می‌کنیم.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع : خبرگزاری فارس


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

افسردگی می تواند شروع بیماری های مزمن را تسریع کند

افسردگی می تواند شروع بیماری های مزمن را تسریع کند
2025-02-18T10:22:59+03:30
تحقیقات جدید نشان می دهد که افسردگی کل بدن را تحت تأثیر قرار می دهد و با افزایش سن افراد، شروع بیماری های جسمی طولانی مدت را تسریع می کند.

آمار دریافت کارت داوطلبان آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴

آمار دریافت کارت داوطلبان آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴
2025-02-18T10:22:58+03:30
مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: بیش از ۳۲۵ هزار نفر از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و ۱۱۶ هزار نفر از داوطلبان آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۴ کارت خود...

ثبت نام پذیرفته شدگان بدون آزمون کارشناسی پیام نور از امروز آغاز شد

ثبت نام پذیرفته شدگان بدون آزمون کارشناسی پیام نور از امروز آغاز شد
2025-02-18T10:09:35+03:30
ثبت نام پذیرفته شدگان کارشناسی آزمون سراسری مرحله تکمیل ظرفیت و براساس سوابق تحصیلی دانشگاه پیام نور از امروز آغاز شد.

تأمین داروی بیماران SMA با کمک تولیدکنندگان داخلی

تأمین داروی بیماران SMA با کمک تولیدکنندگان داخلی
2025-02-18T09:56:15+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: یک نوع از داروی بیماران SMA توسط تولیدکنندگان داخلی تولید و در بازار موجود است.

روسیه گوگل را به خاطر سربازانش جریمه کرد

روسیه گوگل را به خاطر سربازانش جریمه کرد
2025-02-18T09:29:35+03:30
گوگل برای انتشار محتوایی در یوتیوب که سربازان روسی را هدف گرفته در این کشور جریمه شده است.

هوش مصنوعی صدای افراد را شبیه سازی می کند

هوش مصنوعی صدای افراد را شبیه سازی می کند
2025-02-18T09:16:15+03:30
یک مدل هوش مصنوعی ابداع شده که با کلیپ چندثانیه ای از صدای فرد آن را شبیه سازی می کند.

اولین مرکز آموزش علمی کاربردی پتروشیمی کشور افتتاح شد

اولین مرکز آموزش علمی کاربردی پتروشیمی کشور افتتاح شد
2025-02-18T09:16:15+03:30
اولین مرکز آموزش علمی کاربردی پتروشیمی کشور با حضور سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر افتتاح شد.

تشکیل کمیته تسهیل فعالیت اقتصاد دیجیتال تا پایان سال ۱۴۰۳

تشکیل کمیته تسهیل فعالیت اقتصاد دیجیتال تا پایان سال ۱۴۰۳
2025-02-18T08:22:55+03:30
در راستای دستور رییس جمهور مبنی بر تسریع در تشکیل کمیته تسهیل فعالیت اقتصاد دیجیتال، این کمیته قرار است تا پایان سال ۱۴۰۳ تشکیل شود.

نامه وزیرعلوم به روسای دانشگاه‌ها برای تامین امنیت فضای اطراف دانشگاه

نامه وزیرعلوم به روسای دانشگاه‌ها برای تامین امنیت فضای اطراف دانشگاه
2025-02-18T08:22:55+03:30
وزیر علوم از ابلاغ نامه ای به روسای دانشگاهها خبر داد تا در راستای تامین امنیت خوابگاه‌ها و پردیس‌های دانشگاهی با نیروی انتظامی و نیروهای قضایی استان‌ها جلسه...

راهکار پرداخت بدهی سازمان تأمین اجتماعی به مراکز درمانی

راهکار پرداخت بدهی سازمان تأمین اجتماعی به مراکز درمانی
2025-02-18T08:09:36+03:30
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، در خصوص اینکه سازمان تأمین اجتماعی چگونه می تواند مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی طرف قرارداد خود را بدون تاخیر و مع...

بیمارانی که نباید ذره‌ای آرد گندم یا جو مصرف کنند

بیمارانی که نباید ذره‌ای آرد گندم یا جو مصرف کنند
2025-02-18T08:09:35+03:30
متخصص تغذیه گفت: افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند باید رژیم غذایی بدون گلوتن داشته باشند، بنابراین مصرف هر ماده غذایی که در آن گلوتن وجود دارد؛ ممنوع است.

مواد غذایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن

مواد غذایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن
2025-02-18T07:16:15+03:30
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر نقش تغذیه در کاهش استرس، تقویت ایمنی و مقابله با آلودگی هوا و به مصرف میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و امگا ۳ در برنامه غذا...

ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب!

ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب!
2025-02-18T06:09:35+03:30
متخصصان معتقدند نوشیدنی‌های انرژی‌زا ۳۰ درصد ضربان قلب را افزایش داده و باعث ایجاد ریتم غیرطبیعی ضربان می‌شود؛ ریتم غیر طبیعی ضربان قلب می‌تواند منجر به سکته...

خواص بی‌نظیر تخم بلدرچین

خواص بی‌نظیر تخم بلدرچین
2025-02-18T04:22:54+03:30
تخم بلدرچین، با ارزش غذایی بی‌نظیر و خواص درمانی فراوان، به تقویت سیستم ایمنی، افزایش انرژی، بهبود عملکرد مغزی و سلامت قلب کمک می‌کند.

میزان اجرای توافقنامه‌های ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد

میزان اجرای توافقنامه‌های ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
2025-02-17T16:36:16+03:30
مشاور سیاسی رئیس‌جمهور گفت: حجم توافق‌نامه‌هایی که بین ایران و روسیه امضا شده با میزان اجرای این توافقات و میزان همکاری عملی که شکل گرفته، هم‌خوانی ندارد.

حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاه‌های ایران و روسیه

حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاه‌های ایران و روسیه
2025-02-17T16:09:37+03:30
اجلاس مشترک روسای دانشگاه‌های ایران و روسیه با روسا و نمایندگان ۱۵ دانشگاه از فدراسیون روسیه و ۱۳ دانشگاه سطح یک ایران برگزار شد.

میزبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در «ایران‌هلث ۱۴۰۴»

میزبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در «ایران‌هلث ۱۴۰۴»
2025-02-17T15:02:55+03:30
فرآیند ثبت نام شرکت‌ها برای حضور در پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث که خردادماه ۱۴۰۴ در تهران برپا می‌شود، تا ۴ اسفند ادامه دارد.

کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد

کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
2025-02-17T15:02:55+03:30
در جلسه «شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، موضوعات «برنامه مقابله با فقر» و «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی در دولت» ...

اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری

اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
2025-02-17T14:49:36+03:30
هفت شتابنده به همت دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری گواهینامه‌های خود را دریافت کردند.

رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری

رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
2025-02-17T14:36:17+03:30
وزیر بهداشت جایگاه علمی کشور را مناسب دانست و گفت: در داروسازی رتبه هشتم، در دندان‌پزشکی یازدهم و در پرستاری رتبه سیزدهم تولید علم دنیا را داریم.

فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است

فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
2025-02-17T14:22:56+03:30
نماینده مجلس با انتقاد از آمار سقط جنین در کشور گفت: فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است.

مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است

مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
2025-02-17T14:22:55+03:30
رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران، مصرف آنتی بیوتیک در کشورمان را بالاتر از استاندارد جهانی دانست.

آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل

آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
2025-02-17T14:22:55+03:30
دومین نشست مینایی با موضوع «شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل» ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در آسمان نمای گنبد مینا برگزار می‌شود.

اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد

اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
2025-02-17T14:09:48+03:30
کارگردان مستند قتل خاص گفت: این مستند از سال ۱۴۰۲ آغاز و تلاش شد که در مستند قبیح بودن سقط جنین به تصویر کشیده شود.

موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود

موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
2025-02-17T14:09:47+03:30
معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این مجموعه در تلاش است تا مجوز آزمایشگاه همکار سازمان بهداشت جهانی (WHO) را دریافت کند.

آرامش دانشگاه‌ها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن می‌کند

آرامش دانشگاه‌ها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن می‌کند
2025-02-17T14:09:46+03:30
رئیس هیئت‌اجرایی جشنواره رازی گفت: آرامش در دانشگاه‌ها و تکریم محققین می‌تواند چراغ پژوهش در کشور را روشن کند.

خطرات پنهان عفونت‌های چشمی را جدی بگیرید

خطرات پنهان عفونت‌های چشمی را جدی بگیرید
2025-02-17T13:56:16+03:30
متخصص چشم گفت:عفونت‌های چشمی در صورت عدم درمان به موقع می‌توانند منجر به کاهش بینایی شوند، این عفونت‌ها به دو دسته سطحی و عمیق تقسیم می‌شوند.

رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیان‌ها

رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیان‌ها
2025-02-17T13:56:15+03:30
صادرات شرکت های دانش بنیان در سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۵ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل از آن، ۱۲۱ درصد رشد داشته است.

واگذاری امور حوزه‌ها به استان‌ها

واگذاری امور حوزه‌ها به استان‌ها
2025-02-17T13:56:15+03:30
مدیرحوزه‌های علمیه کشور گفت: در طرح تحولی حوزه‌های علمیه بسیاری از امور از جمله برگزاری دروس سطوح عالی، خارج فقه واصول، رشته‌های تخصصی، آموزش‌های مهارتی، امو...

مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است

مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
2025-02-17T13:42:59+03:30
وزیر علوم گفت: امروز مشکلات در هم تنیده جهانی استادان و پژوهشگران را از دسترسی آزاد به اطلاعات و داده های علمی بازداشته است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)