میرنیوز
جبارعلی ذاکری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت بودجه دانشگاهها در لایحه ۱۴۰۰ اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ دو اتفاق میافتد؛ نخست بحث بودجهای دانشگاهها است که با توجه به اینکه در سال جاری و سال قبل وضعیت دانشگاهها از لحاظ بودجه وضعیت مناسبی نبود، کسری بودجه و مدیریت آن در سال ۱۴۰۰ حادتر میشود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت افزود: البته طبیعتاً آموزش مجازی روال خود را طی میکند ولی بخش پژوهش، تحقیقات، تامین تجهیزات و تامین مواد اولیه آزمایشگاهی با عدد و رقمی که در لایحه در نظر گرفته شده، قطعاً ما را با چالش مواجه خواهد کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز تامین مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی به دلیل افزایش قیمت دلار، ما را با مشکل رو به رو کرده بنابراین انتظار این است که برای سال ۱۴۰۰ تجدید نظری در بودجه صورت گیرد و کمکی به دانشگاهها انجام شود.
ذاکری خاطرنشان کرد: گرچه در سال ۹۹ در کلان بودجه، ارقام خوبی برای خرید تجهیزات در نظر گرفته شده بود اما بخشی از آن به تامین تجهیزات مورد نیاز حوزه علوم پزشکی اختصاص داده شد و سهم وزارت علوم کمتر شد که جای تامل دارد و به هر حال باید در بودجه ۱۴۰۰، این سهم احیا و جبران شود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به نکته مهم دیگر بودجه دانشگاهها در لایحه ۱۴۰۰ گفت: وضع مالیات بر پژوهش، تصمیم کلان دولت است و نحوه اجرای آن به نظرم درست نیست؛ چرا که عضو هیات علمی باید شخصاً به اداره امور مالیاتی مراجعه کند و پروندهای برای مالیات خود برای انجام پژوهشها باز کند.
وی افزود: طبق روال سال جاری و سالهای گذشته، دانشگاه یک پروندهای را برای کل پروژههای پژوهشی خود باز میکرد و نهایتاً تایید و تصویب این پروندهها به عهده وزارت علوم بود که به طور مثال مصداق پژوهشی بودن، مطالعه محور بودن و مشاورهای بودن را تایید کند. در حالی که وقتی عضو هیات علمی به اداره امور مالیات مراجعه میکند، تعامل امور مالیاتی با فرد نسبت به تعامل آنها با یک دانشگاه متفاوت است.
ذاکری تصریح کرد: به همین دلیل متاسفانه برخی همکاران هیات علمی ما قصد دارند قراردادهایشان را امسال نصفه و نیمه خاتمه دهند؛ چرا که در سال ۹۹ مالیاتی به پروژه تعلق نمیگیرد و اگر مثلاً ۹۰ درصد پروژه تکمیل شده باشد، اگر برای سال ۱۴۰۰ بماند، ثابت کردن آنکه چند درصد کار مربوط به امسال بوده و چند درصد برای سال آینده، کار سختی است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه اعضای هیات علمی به دنبال خاتمه دادن قراردادهای خودشان تا پایان سال ۹۹ هستند، اظهار کرد: با این وضعیت، ما در سال آتی ممکن است با افت شدید در انعقاد قراردادهای جدید و همچنین دریافتیهای قرارداهای قبلی رو به رو باشیم.
وی در پایان گفت: به دلیل دو عاملی که اشاره کردم به نظر میرسد در سال ۱۴۰۰ دانشگاهها با افت زیادی در فعالیتهای پژوهشی رو به رو شوند. البته در راستای اصلاح لایحه، همکاران ما در وزارت علوم و همچنین روسای دانشگاهها هشدارهای لازم را به سازمان برنامه و بودجه دادهاند و امیدواریم اصلاحات لازم در بودجه صورت گیرد.
منبع : خبرگزاری مهر
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند