میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری در این بازدید، بحث اهمیت صنعت غذا در کشور را همچنان مغفول دانست و گفت: دستاوردهای این حوزه باید تجاریسازی شود تا موثر باشد. در کشور فرهنگ غذایی متنوعی حاکم است که نباید با گسترش واردات، این فرهنگ مغفول بماند.
وی اظهار کرد: باید از ظرفیت محققان و شرکتهای دانش بنیان در راستای پایبندی به فرهنگ غذایی کشور استفاده شود و شرکتها باید تکنولوژی فعلی این صنعت را بومیسازی کنند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، کاهش نوآوریها و کیفیت در حوزه غذا را ناشی از حمایتهای بیش از حد در حوزه واردات دانست و افزود: نتیجه این امر افزایش سموم در مواد غذایی و به خطر افتادن سلامت مردم است. تایید امنیت غذا باید به صورت جدی دنبال شود.
ستاری با اشاره به حجم ۳.۵ میلیارد دلاری واردات در صنعت مرغ، تصریح کرد: این اقدام سالانه، واردات حجم بالایی از کنجاله و ذرت را به کشور تحمیل میکند که نیاز به بازنگری جدی دارد.
وی ادامه داد: توجه به امنیت غذا از اهداف اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده که یکی از مهمترین مباحث آن شناسایی و تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی است.
ستاری گفت: قبل از راهاندازی مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و گسترش آزمایشگاهها، قابلیت تشخیص کمتر از ۳۰ سم وجود داشت، اما اکنون بیش از ۴۳۰ نوع سم قابل شناسایی هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تاکید بر تاثیر اجرای برنامه جامع سلامت ملی بر ایجاد بازار در کشور، افزود: به عنوان مثال تشخیص ژلاتین حلال در مبادی ورودی میتواند بازار عظیمی برای صنایع غذایی در کشور ایجاد کند. این پروژههای کوتاه مدتی که روی زمین است را باید به سرعت به نتیجه برسانیم.
وی با اشاره به یکی از دستاوردهای این طرح مبنی بر تشخیص حلال بودن یا نبودن ذبح انواع گوشت، تصریح کرد: این بحث بسیار جدی است و باید به صورت پروژه و برند در سطح بینالمللی معرفی شود. باید از ظرفیت موجود در کشور و محققان برجسته نهایت استفاده را ببریم.
دکتر زالی: ضرورت تسریع پیشرفت فناوری تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی به ویژه در مبادی ورودی
دکتر زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این بازدید ضمن تقدیر از حمایتهای معاون علمی رییس جمهوری که منجر به ایجاد شتاب قابل توجه در پروژههای تحقیقاتی دانشگاه شده است، گفت: طرح جامع سلامت ملی از روزهای آغازین شکلگیری مورد توجه قرار گرفت و تمام دستاوردها ناشی از اهتمام ویژه اساتید و محققان دانشگاه و استفاده از ظرفیتهای بین المللی بوده است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به ایمنی و سلامت مواد غذایی در سراسر دنیا، اظهار کرد: رقابتهای فشرده در زمینه تهیه غذای سالم موجب شده این موضوع سلامت محور، به یک منازعه در راهبردهای استراتژیک جهانی تبدیل شود. شناسایی تقلبات، اثبات اصالت و ردیابی آلایندهها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
زالی، تکنولوژیهای موجود در زمینه اثبات کیفیت مواد غذایی را بسیار پیچیده خواند و گفت: پیش بینی میشود در تمام کشورها ۵ تا ۲۰ درصد تقلب در صنعت مواد غذایی صورت میگیرد که این اقدام علاوه بر مخاطرات سلامت محور، جنبههای سوء اخلاقی را هم در بر میگیرد. کشور ما نیز از این آمار مستثنی نیست.
وی با اشاره به تکنولوژیهای پیشرفته در کشور و دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا، عنوان کرد: کابرد یکی از دستاوردهای این مرکز تحقیقات شناسایی آفتکشهاست که برای فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
زالی با بیان اینکه ۲۱۱ آفت کش در مزارع کشاورزی استفاده میشود که بیشتر آفت کشهای ترکیبی کاربرد دارد، افزود: متاسفانه آفت کشهای ترکیبی نیز اثرات سوء بسیار زیادی دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت فناوری نوین تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی به ویژه در مبادی ورودی، عنوان کرد: وجود آنتی بیوتیکها و مواد هورمونی در برخی مواد غذایی فوبیای اجتماعی ایجاد کرده است، همچنین وجود این مواد علاوه بر ایجاد سویههای مقاوم، آلرژی و حتی اضافه وزن نیز به همراه دارد. از طرفی از سال ۲۰۱۲ اقبال جهانی به سمت مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک بوده است.
زالی تصریح کرد: پایبندی به اصالت مواد غذایی در صادرات، نقطه قوت محسوب میشود و تولید مواد غذایی نامرغوب اعتبار و وجاهت بینالمللی کشور را زیر سوال میبرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن درخواست همکاری از معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برای برقراری ارتباط هوشمند و هدفمند با دانشگاههای برتر بینالمللی حوزه کشاورزی، گفت: همکاریهای اخیر با دانشگاه واخنینگن هلند، دانشگاه برتر در زمینه کشاورزی در قالب طرح جامع سلامت ملی منجر به انتقال فناوری، بومیسازی و درونزایی شده که گسترش اینگونه ارتباطات و استمرار طرح جامع سلامت ملی نیازمند حمایتهای بیش از پیش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
وی ادامه داد: نوآوری در زمینه طیفسنجیها و شناسایی آلایندهها با همت شرکتهای دانشبنیان محقق شد، باید به این شرکتها با توان اقتصادی خردتر توجه ویژه کرد، چراکه ارزش آنها در بحران کرونا بیش از هر زمان دیگری احساس شد.
زالی در پایان بر اهمیت به کارگیری علوم هوش مصنوعی در اجرای برنامههای جامع سلامت ملی تاکید کرد.
در حاشیه این مراسم از محصولات فناورانه در حوزه شناسایی آفت کشها، آلایندهها، تقلبات و تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی رونمایی شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است