میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه ۳۴۸ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه و پیش از دستور، محمود نیلی احمد آبادی با اشاره به تشکیل هیئت بررسی علل و عوامل مرتبط با مدیریت سیلاب به ارائه گزارشی از روند عملکرد این هیئت پرداخت.
رئیس دانشگاه تهران گفت: گامهای اصلی که این هیئت انجام داد، شامل روایت حادثه، آسیبشناسی وضعیت موجود، مستندسازی درسآموختههای رخدادههای سیل ابتدای سال ۹۷ و ۹۸ و نیز ارائه راهبردها بوده است.
وی افزود: این هیئت که شامل ۱۵ کارگروه همراه با ۲۹۰ عضو بوده است توانسته با تشکیل سیستم مدیریت دانش و مستندسازی اطلاعات مجموعهای قوی از اخبار، گزارش، تحلیل و پایاننامه پیرامون موضوع سیلاب جمعآوری کند.
نیلی احمدآبادی ادامه داد: همچنین اقداماتی از قبیل جمعآوری و به اشتراکگذاری تجارب موفق جهانی در مدیریت سیل، برقراری ارتباط با دانشگاهها و سازمانهای فعال در حوزه سیل در سایر کشورها، تنظیم جلسات با گروههای بینالملل در زمینه موضوع سیل و مواردی از این قبیل مسائلی بوده که هیئت مذکور در زمینه بینالملل انجام داده است.
وی تصریح کرد: در کل هیئت به این نتیجه رسید که اگر در حکمرانی اصلاحات اساسی را صورت ندهیم، نگاه بخشی به مسئله سیل مشکل ما را حل نخواهد کرد.
رئیس دانشگاه تهران گفت: گزارش نهایی هیئت تلاشی است برای اینکه معلوم شود چگونگی عناصر حکمرانی در حیطه تخصصی هرکارگروه و ترکیب کارکرد عناصر حکمرانی در حیطه همه کارگروهها به نحوی کار کردهاند که مسئله مدیریت سیلاب در هر سه بازه زمانی پیش، حین و پس از سیلاب سبب بروز نقصانها، خسارات و فاصله با وضع مطلوب شده و در نهایت چه اصلاحاتی باید صورت گیرد.
وی ادامه داد: تجربه هیئت ویژه گزارش ملی سیلابها ما را متقاعد میسازد که این شیوه از بررسی مسائل با اتکای به جامعه کارشناسی و علمی کشور با رویکردی بینرشتهای و بین بخشی همراه با تضمین استقلال هیئت بر بررسی و اعلام نتایج صورت گرفته است.
نیلی احمدی آبادی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در کشور نیروهای متخصص و مبرز زیادی وجود دارد ضمن آنکه در زمینه موضوع سیل پایاننامهها و رسالههای بسیار مفیدی احصاء شد و امیدواریم جهت پیشگیری از خطرات ناشی از سیلاب از دستاوردهای این گزارش و الگوهای آن که در اختیار دولت قرار داده شده است استفاده شود.
در ادامه سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تجربه هیئت مذکور گفت: فضای همکاری و همافزایی میان دانشگاهی از موارد مهمی است که هرچه بتوان در جهت افزایش همکاریها با دولت و بخش بازار بطور عام معطوف شود ارزشمند است.
وی با تأکید بر اهمیت محسوس بودن نتایج تحقیقات افزود: مناسب است دستورالعملهای ابلاغ شده و نتایج پژوهش هیئت مذکور در اختیار همگان قرار گیرد.
عاملی ادامه داد: متأسفانه در طول تاریخ ایران آنچنان که لازم بوده است، دولتها دانشگاه را نپذیرفتهاند و امکان رفع مشکلات را در درون دانشگاهها جستجو نکردهاند و این امر تبدیل به یک فرهنگ اجرائی شده است.
وی افزود: ما نزدیک به ۴میلیون دانشجو و نزدیک به ۱۵۰هزار عضو هیئت علمی در کشور داریم که بهطور بالقوه قابلیت رفع مشکلات و حل مسائل مهم و اساسی کشور را دارا هستند. به میزانی که به آنها کار اجرا شود، حوزه توانائی ها و نوآوری ها تقویت می شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شایسته است که شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم از این نوع تحقیقات حمایت به عمل آورد.
وی با اشاره به مشکل عدم تمکین به قانون در مسائل جاری کشور تصریح کرد: اگر ضامن اجرای قانون قوه قضائیه است بایستی تخلفات مربوط به ابلاغات را پیگیری کند که چرا به عنوان مثال معضل سیلاب کماکان در اهواز جاری است.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: در دوره فعلی به تشکیل خوشههای علمی اقدام کرده و مسائل مختلف کشور را در گروههای مربوطه تجزیه و تحلیل کرده که جمعبندی آن را برای دولت ارسال کردهایم.
نیلی احمدآبادی نیز در ادامه تصریح کرد: تجربه هیئت سیلاب نشان داد که با حداقل اصطکاک و با همکاری کامل دانشگاهی و دستگاهی نتایج خوبی به دست آمد.
وی افزود: این تجربه نشان داد که اگر سازماندهی خوبی بر مبنای علمی وجود داشته باشد، همکاری ثمربخش خواهد بود.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: مشارکتهای مردمی و نقش مردم از جمله مواردی بود که در هیئت مذکور بدان پرداخته شده است.
وی افزود: آنچه در این میان گاهی منجر به مشکل میشد، عدم فرماندهی واحد بود که گاهی این مشارکتها را دچار آسیب میکرد.
نیلی احمدابادی با اشاره به تجربه دانشگاه تهران در بررسی زلزله کرمانشاه گفت: در آنجا مشاهده کردیم که مردم به راحتی با نهادهای دولتی ارتباط برقرار نمیکنند و در همین رابطه گروههای تسهیلگری که از دانشکدههای روانشناسی و علوم اجتماعی حضور یافته بودند نقش فوقالعادهای در جهت اقناع مردم جهت باور به همکاری دولت و همراهی با نهادهای دولتی ایفا کردند.
منبع : خبرگزاری مهر
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان