میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، اکنون محققان "دانشگاه ملی سنگاپور"( NUS) یک سپر قابل حمل چادر مانند اختراع کردهاند تا توسط آن از گسترش پخش بزاق و هواپخشهای تولید شده طی مراحل دندانپزشکی جلوگیری کنند. این وسیله که "دارت دندانی"(Dental DART) نام دارد و مخفف "قطره دندان و چادر کاهش دهنده هواپخش"(Dental Droplet and Aerosol Reducing Tent) است را میتوان در اطراف سر بیمار قرار داد تا به عنوان مانعی برای محافظت از دندانپزشکان، پرستاران و بیماران در برابر تماس مستقیم و غیرمستقیم با بیماریهای عفونی مانند کووید-۱۹ عمل کند. علاوه بر این، دارت دندانی باعث کاهش انتشار هواپخش بر روی سطوح محیطی، کاهش در دسترس بودن عوامل بیماری زا و احتمال آلودگی متقابل میشود.
این دستگاه بر اساس اختراع قبلی محققان همین دانشگاه که "دارت"(DART) نام داشت و به منظور محفاظت از کارکنان مراقبتهای بهداشتی هنگام انجام کارهایی مانند قرار دادن لوله در داخل دهان بیمار و خارج کردن آن و به منظور جلوگیری از تولید قطرات و هواپخش ایجاد شده بود، توسعه یافته است.
پروفسور "فردی بوی"(Freddy Boey) ، معاون دانشگاه ملی سنگاپور و محقق اصلی این پروژه گفت: دارت دندانی یک اختراع نوین تکامل یافته است و برای محافظت از دندانپزشکان و بیماران آنها در برابر عوامل عفونی بالقوه موجود در هواپخشهایی که طی مراحل دندانپزشکی تولید میشوند، تهیه شده است.
نحوه عملکرد دارت دندانی
دارت دندانی یک سپر شفاف چادرمانند است که گودی آن ۵۴ سانتی متر است و ۶۴ سانتی متر نیز ارتفاع دارد. عرض آن با توجه به صندلیهای دندانپزشکی در اندازههای مختلف، بین ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر قابل تنظیم است. سپر مذکور مجهز به سه درگاه دسترسی برای دسترسی دندانپزشکان و پرستاران برای ایمن انجام دادن کارهای دندانپزشکی است.
چادر به پمپهای خلاء که روی صندلیهای دندانپزشکی موجود است، متصل است. این سیستم به صورت کاملا ایمن هوای آلوده درون چادر را از بین میبرد و آن را به سمت سیستم پالایش هدایت میکند و با این کار میزان تماس مواد آلوده با دست و بازوها و ابزارهای پزشک را کاهش میدهد.
آقای سادارشان آنانثارامن"(Sudarshan Anantharaman) از محققان این مطالعه گفت:سه ماه طول کشید تا ما توانستیم یک مدل ایده آل طراحی و ارائه کنیم. ما مجبور بودیم "لولاهای جهانی"(universal hinges) طراحی کنیم که بتواند متناسب با همه مدل صندلیهای دندانپزشکی باشد و طراحی مناسبی داشته باشد که قابلیت جمع شدن داشته و همچنین موقعیتهای مناسبی برای دسترسی به درگاههای دسترسی را داشته باشد.
دارت دندانی در یک محیط بالینی که میزان باکتری موجود در سطح یونیت دندانپزشکی و محافظ صورت که توسط دندانپزشک استفاده میشود اندازه گیری شده، مورد آزمایش قرار گرفته است. این آزمایشات قبل و بعد از انجام مراحل مقیاس گذاری( که شناخته شده است به طور قابل توجهی باعث افزایش آلودگی هوا میشود) انجام شده است.
نتایج نشان داد که پس از درمان با استفاده از دارت دندانی، هیچ افزایشی در تعداد باکتریهای زنده روی این سطوح مشاهده نشد. از طرفی محققان اظهار کردند در صورت عدم استفاده از چادر میزان آلودگی به میزان ۱۴ برابر افزایش یافته بود.
پروفسور "وینیکیس روزا" (Vinicius Rosa) دندانپزشک و یکی از مخترعان این ابزار از دانشگاه ملی سنگاپور گفت: تجهیزات محافظت شخصی میتوانند پس از قرار گرفتن در معرض هواپخش ناشی از عملیات دندانپزشکی، آلوده شوند. استفاده از دارت دندانی میتواند از آلودگی تجهیزات محافظت شخصی هنگام قرار گرفتن در معرض هواپخشها بکاهد و از آلودگی بیشتر محیط در زمانی که پزشکان بازوها، دستها و ابزارهای خود را از چادر خارج میکنند، جلوگیری کند.
اداره آمار کار ایالات متحده(US Bureau of Labour Statistics) دندانپزشکان را به دلیل مجاورت زیاد با افراد و قرار گرفتن در معرض بیماری در طبقه مشاغلی طبقه بندی کرده است که بیشترین خطر آلوده شدن به کووید-۱۹ را دارند. علاوه بر این، سایر عوامل عفونی همانند پولمونیت، آنفلوآنزا، هپاتیت، عفونتهای پوستی و چشمی نیز ممکن است طی مراحل معمول دندانپزشکی منتقل شوند.
دندانپزشکی یک از مشاغل ضروری است و از ابتدای شیوع این بیماری همهگیر این شغل با مشکل مواجه شده است. دارت دندانی میتواند به ایجاد یک محیط ایمن در کلینیک دندانپزشکی کمک کند و اضطراب و پریشانیهای روانی ناشی از همهگیری کووید-۱۹ را هم برای پزشکان و پرستاران و هم بیماران کاهش دهد.
چهار محقق دانشگاه ملی سنگاپور که این ابزار را طراحی کردهاند حق ثبت اختراع/ پتنت را برای طراحی دارت دندانی خود ثبت کردهاند. آنها حال به دنبال همکاری با شرکای بهداشتی و درمانی هستند تا این دستگاه را در دسترس دندانپزشکان سنگاپور و دندانپزشکان سراسر جهان قرار دهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود