میرنیوز
یاسر ابراهیمیان قاجاری به خبرنگار مهر گفت: مطابق سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت، ایران در افق ۱۴۴۴ در میان ۵ کشور پیشرفته جهان در تولید اندیشه، علم و فناوری جای گرفته و از اقتصادی دانش بنیان، خوداتکا و مبتنی بر عقلانیت و معنویت اسلامی برخوردار بوده و دارای یکی از ۱۰ اقتصاد بزرگ دنیا است.
رئیس گروه ژئوماتیک، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: با توجه به اینکه مقوله علم و فناوری از مهمترین زیرساختهای پیشرفت کشور و ابزار جدی رقابت در عرصه های مختلف بین المللی است، لذا توسعه فناوریهای راهبردی لازمه تحقق اهداف پیش بینی شده در افق ۱۴۴۴ است؛ از طرفی برای بی اثر کردن تحریمهای ظالمانه و دشمنیها علیه ملت ایران، یکی از راهکارهای اساسی توسعه فناوریهای نوین و راهبردی با تکیه بر توان دانشمندان و جوانان کشور محسوب می شود.
ابراهیمیان افزود: فناوریهای مکان محور (ژئوماتیک) به عنوان یک فناوری توانمندکننده و دانش بنیان از ابرفناوریهای نوظهور و در حال رشد قرن ۲۱است که تقریبا تمامیکشورهای توسعه یافته جهان تدوین و اجرای برنامه های توسعه آن را از مدتها پیش آغاز کرده اند.
رئیس گروه ژئوماتیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تجربه جهانی نشان داده است نسبت سود به هزینه در به کارگیری این فناوریها حداقل ۴ به ۱ بوده و پیشرفت در این فناوریها، خود، موجبات پیشرفت در بسیاری از فناوریهای دیگر را فراهم کرده است.
وی تاکید کرد: فناوریهای ژئوماتیک مجموعه فناوریهایی هستند که در یک یا چند مرحله شامل تهیه، ذخیره سازی، به هنگام سازی، بازیافت، حفظ و نگهداری، تجزیه و تحلیل، کاربرد و نمایش اطلاعات مکان محور موثر می شود؛ این فناوریها شامل فناوریهای اطلاعات مکانی مانند GIS و حدنگار، فناوریهای تعیین موقعیت و ناوبری مانندGP، سنجش از دور، فتوگرامتری، فناوریهای پویشگرهای لیزری و ... می شود.
ابراهیمیان با بیان اینکه لازمه نقش آفرینی هرچه بهتر این ابرفناوری به عنوان زیربنای توسعه پایدار کشور، حمایت همه جانبه، توسعه و مدیریت راهبردی آن در سطح ملی است، گفت: در همین راستا با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پیش نویس این قانون تهیه شده که پس از سیر مراحل اداری در قالب طرح نمایندگان به مجلس ارائه خواهد شد.
وی گفت: پیش نویس اولیه این طرح در اواخر سال ۹۸ برای بررسیهای بیشتر و اعمال نظرات کارشناسی به مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ارائه شد که در جلسات متمادی پیش نویس نهایی آن حاصل شد.
وی با تاکید بر عزم جدی معاونت علمی و فناوری در توسعه ژئوماتیک کشور گفت: حمایت از شرکتهای دانش بنیان حوزه ژئوماتیک، راه اندازی شتاب دهنده تخصصی حوزه ژئوماتیک، تصویب قانون جامع ژئوماتیک در مجلس و سند راهبردی ژئوماتیک در شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله اقدامات معاونت علمی و فناوری در زمینه ژئوماتیک بوده است.
منبع : خبرگزاری مهر
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی