میرنیوز
به گزارش ایسنا، بهمن نامور مطلق در نشست پژوهشی بازخوانی انتقادی پژوهشهای هنری که عصر امروز (پنجشنبه،27 آذر) برگزار شد، گفت: اگر بگوییم هنر دو ساحت نقد و خلق دارد متاسفانه ما در ایران توازنی بین ساحت نقد و خلق نداریم. ساحت خلق بسیار خوب پیش رفته و آثار بسیار فاخری در طول تاریخ خلق شدهاند اما در حوزه نقد و نظریه هنری بسیار ضعیف بودهایم.
وی افزود: عالم خلق، عالمی شگفتانگیز و پر رمز و راز است اما چون ساحت نقد در ایران پیشرفت نکرده است، بنابراین دیگران شاید بهتر بتوانند رموز عالم خلق را کشف کنند. اگر بتوانیم در حوزه نقد نیز جدی کار کنیم مطمئنا بهتر از دیگران میتوانیم آثار هنری را نقد کنیم زیرا در این فضا و با آثار هنری رشد کردهایم.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان خاطر نشان کرد: اگر نقد خوب نداشته باشیم مطمئنا خلق هم دچار نارساییهایی میشود. در 10 سال اخیر کتابهایی که در موزههای خارجی بودند و به آنها دسترسی نداشتیم در حال بازتولید شدن است. در خود دانشگاه استاد فرشچیان، امکان برگزاری کرسیهای نظریهپردازی هنر به دانشگاه محول شده است و افرادی که فکر میکنند حرفهای تازهای در عرصه نظریه دارند میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
در ادامه این نشست، دکتر ایرج داداشی، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر بیان کرد: پرسش از هنر اسلامی، چندین بار دشوارتر از پرسش از هنر است، زیرا افزون بر گوناگونی نگرشها و رایها درباره هنر، با انبوهی از نگرشها و رایها درباره اسلام هم روبهرو خواهیم بود. باید بدانیم که با هر رویکردی، روشهایی پدید آمده است که شاید همه مانند همدیگر نباشند.
وی با بیان این که«هر پژوهشی در جهان کنونی، از یک روی میتواند نخستین پژوهش باشد» افزود: از روی دیگر، هر پژوهشی بر بن و پایه پژوهشهای پیشین خود ایستاده است. پیشپندارهها را نباید نادیده انگاشت یا دستکم گرفت زیرا بی هیچ گمانی بر فرجام و دستاورد هر پژوهشی سایه میافکند.
داداشی ادامه داد: پیشینه پژوهشها، آگاهیهایی را میسازد و میتواند نگرش و بینشی ویژه را پدید آورد. گرد هم آمدن اندیشوران و پژوهشگران بر نگرش ویژهای و برگزیدن رویکرد و روشی همانند، و پیروی از یک دستگاه اندیشگی و بینشی و زبانی ویژه یک گفتار یا گفتمان یا discourse را میسازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اظهار کرد: پرسش از هنر بر اساس گفتمانها میتواند پرسش فلسفی و حکمی از هنر، یا پرسش تاریخی از هنر، یا پرسش جامعهشناختی از هنر، یا پرسش انسانشناختی از هنر، یا پرسش لغوی و ریشهشناختی و مانند آن باشد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به تعریفات، تعصبات، تحکم، تعمیم، تقلیل، تمسخر و تمایلات در بحث از هر موضوعی گفت: در بحث از هر موضوعی، به طور طبیعی اختلاف نظرها و تشتت آرای بسیاری وجود دارد که پیش از هر چیزی توجه به چند نکته در این دیدگاهها و گفتارها لازم است. زیرا با توجه به آنها است که میتوان علت اختلافات و تنوع آرا و نظریات را شناخت و از آنها به عنوان امکان نگرش از وجوه گوناگون به یک موضوع بهره گرفت.
در بخش پایانی این نشست، دکتر نیر طهوری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و والری گونزالس، پژوهشگر دانشگاهSOAS لندن به ترتیب به بیان نظرات خود درباره هانری کربن و هنر اسلامی پرداختند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بررسی چالش های حوزه دارو؛ از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد
ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش دهد؟
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد