میرنیوز
به گزارش ایسنا سورنا ستاری امروز در مراسم افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار و هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت، با تاکید بر اینکه در ۷ سال اخیر اتفاقات خوبی در حوزه تولید فناوری رخ داده است، افزود: توسعه شرکتهای دانشبنیان و جهتگیری جدید دانشگاهها و اساتید و اکوسیستم جدیدی که در این حوزه در کشور ایجاد شده، اتفاقات خوبی است که فرهنگ جدیدی را ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه امروزه مردم در زندگی روزمره خود محصولات دانش بنیان جدید شرکتها را میبینند و از آنها استفاده میکنند، اظهار کرد: هدف ما از برگزاری نمایشگاههای ایرانساخت این است که کودکان از زمانی که به مدرسه میروند و در پژوهشسراها فعالیت میکنند، تا زمانی که در آزمایشگاههای دانشگاهها مشغول به فعالیت میشوند، با تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت آشنا شوند و بدانند که تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی در کشور قابل ساخت است.
ستاری با اشاره به ایجاد اکوسیستم نوآوری و فناوری در کنار دانشگاهها، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۴۳ پارک علم و فناوری در کنار دانشگاهها ایجاد شده است، ضمن آنکه بین ۶ هزار تا ۱۰ هزار استارتاپ و بیش از ۱۵۰ شتابدهنده در بخش خصوصی فعال شدهاند.
وی گفت: همچنین ۵ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت میکنند و بر اساس آمار سال ۹۸، ۱۲۰ میلیارد تومان میزان فروش شرکتهای دانش بنیان در سال گذشته بوده و در این شرکتها ۳۰۰ هزار شغل مستقیم برای فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در خصوص جذب نخبگان و متخصصان ایرانی خارج از کشور، گفت: طی ۳ تا ۴ سال اخیر با برنامههای اجرا شده توانستیم بسیاری از کارآفرینان و متخصصان ایرانی را به کشور بازگردانیم، به گونهای که طی این برنامه ۲ هزار متخصص و کارآفرین ایرانی از ۱۰۰ دانشگاه برتر به کشور بازگشتند و اکنون در قالب استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان مشغول به فعالیت شدند.
ستاری با اشاره به فعال شدن سیستم سرمایه گذاری خطرپذیر در کشور یادآور شد: اکنون سرمایهگذاری VC در کشور در حال توسعه است و ۹ صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر در بورش ثبت شدند و به تدریج تعداد آنها نیز افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص افزایش ظرفیت اخذ وام شرکتهای دانشبنیان با تاکید بر اینکه در حال حاضر ظرفیت وام گرفتن شرکتها به بیش از ۱۵ تا ۱۶ میلیارد تومان رسیده و این میزان روز به روز در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان اقتصاد جدیدی ارائه میدهند که دانشگاهها مبدأ حرکت این اقتصاد هستند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تأکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی این سالها همکاری صمیمانهای با معاونت علمی داشته است و همه کمک کردهاند که اکوسیستم نوآوری شکل بگیرد؛ همچنین وزارت بهداشت، وزارت صنعت، وزارت اقتصاد و ... از جمله دستگاههایی هستند که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همکاریهایی داشته اند تا این اتفاق بزرگ در اکوسیستم نوآوری رخ بدهد.
ستاری در خصوص تجهیزات آزمایشگاهی گفت: محققان در شرکتهای دانش بنیان تاکنون تجهیزات پیشرفتهای در کشور ساختهاند که اکنون در دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، پژوهشگاهها، آزمایشگاهها و اخیرا در پژوهشسراها و هنرستانها قابل استفاده هستند.
وی با اشاره به فروش تجهیزات و مواد آزمایشگاهی دوره هفتم نمایشگاه تجهیزات گفت: ۳۲۰ میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی در نمایشگاه سال گذشته به فروش رسیده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است