میرنیوز
به گزارش ایسنا؛ دکتر سعید رضا عاملی در حاشیه جلسه ۸۳۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی به اختصار از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره ریاست دکتر روحانی ارائه شد، گفت: از شهریور ۱۳۹۲ تا آذر ۱۳۹۹، مستمرا جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل و در مجموع ۹۹ جلسه تشکیل شده است که جلسه امروز نود و نهمین جلسه بود که در ۲۵ آذر ۱۳۹۹ تشکیل شد.
وی افزود: به طور متوسط سالیانه نزدیک به ۱۴ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی هفت سال گذشته برگزار شده است. طی این سال ها ۷ سند ملی مثل ملی معماری و شهرسازی ایرانی – اسلامی، سند ملی توسعه دانشبنیان انرژیهای بنیادی و سند توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم و سند جامع روابط علمی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همچنین طی این دوره ۱۳ اساسنامه مربوط به نهادهای مهم ملی مثل اساسنامه بنیاد ایرانشناسی، دانشگاه هنرهای اسلامی – ایرانی استاد فرشچیان، اساسنامه مرکز ملی مدیریت ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور و اساسنامه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخسان و اساسنامه جایزه جهانی سردار سلیمانی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.
دکتر عاملی با بیان اینکه در این دوره تعادل نسبتا خوبی بین مصوبات حوزه علم و فناوری و فرهنگ بوده است، گفت: حدود ۳۷ درصد مصوبات مربوط به حوزه علم و ۳۴ درصد مرتبط با حوزه فرهنگ و ۲۹ درصد حوزه مشترک را شامل می شده است.
وی اضظهار کرد: طی این دوره بیش از ۵۳ گزارش از عملکرد نهادهای و حوزه های مختلف مرتبط با علم و فناوری و فرهنگ با هدف رصد و پایش و ارزیابی امور مربوطه در صحن شورای عالی ارائه شده است. ۴۹درصد گزارش ها مربوط به حوزه علم بوده و ۴۷ درصد آنها مربوط به حوزه فرهنگ بوده و ۴ درصد مرتبط با حوزه های مشترک بوده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در تشریح مصوبه اول این جلسه گفت: ماده واحده عضویت نماینده سازمان برنامه و بودجه در هیئت امنای دانشگاهها در این جلسه به تصویب رسید. بر این اساس حضور نماینده سازمان برنامه و بودجه در هیئت امناء دانشگاهها کمک میکند که مصوبات دانشگاهها هم ناظر بر ظرفیت واقعی منابع مالی باشد و هم گرهگشائی مرتبط به امور مالی و برنامهای محقق شود.
به گفته وی؛ وزارت آموزش و پرورش با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مربوطه نسبت به تدوین اساسنامه مرکز یا سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک طی یک ماه اقدام کند و تدابیر همه جانبه ای را در اساسنامه پیشبینی کند.
دکتر عاملی در تشریح مصوبه دوم جلسه اظهار کرد: با توجه به مدیریت دو تکه مهدهای کودک که بخشی از آن بر عهده وزارت آموزش و پرورش و بخشی دیگر بر عهده سازمان بهزیستی است و با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت این دوره و ساماندهی مهدهای کودک، طبق ماده واحدهای متمرکز شدن امور مهدهای کودک و سایر مراکز نگهداری کودکان اعم از صدور مجوز؛ برنامهریزی، هدایت و نظارت و ارزیابی بر عهده وزارت آموزش و پرورش گذاشته شد و از این پس هیچ نهاد دیگر نمی تواند نسبت به صدور مجوز اقدام کند.
وی اضافه کرد: بدیهی است همه مهدهای کودک دارای مجوز می توانند به فعالیتهای خود ادامه دهند و باید طی یک فرایند نسبت به تمدید مجوزها جهت احراز استانداردهای لازم از وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند که جزئیات مربوط به وظایف آموزش و پرورش در حوزه مهدهای کودک به جلسه آتی این شورا موکول شد.
عاملی افزود: همچنین مقرر شد وزارت آموزش و پرورش با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مربوطه نسبت به تدوین اساسنامه مرکز یا سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک طی یک ماه اقدام کند و تدابیر همه جانبه ای را در اساسنامه پیشبینی کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در حال حاضر فقط ۵/۷ درصد گروه سنی در سند مهد کودک در مهدهای کودک نگهداری میشوند که ۸۰ درصد آنها در سن پیش دبستانی هستند. همچنین از سه میلیون جمعیت در سن پیش دبستانی که مربوط به سنین ۴ تا ۵ سال می شوند، حدود یک میلیون که عمدتا ۵ ساله ها هستند به مدارس پیش دبستانی می روند، لذا عملا راهبری این کار مهم در آموزش و پرورش ظرفیت سازی شده است.
دکتر عاملی گفت: این نگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بهصورت جدی وجود دارد که ما نیازمند سرمایهگذاری جدی برای این دوره سنی مهم که کودکان از بالاترین ظرفیت یادگیری برخوردار هستند، صورت گیرد. کودکان ما در این سنین توانائی بالایی برای یادگیری مهارت فردی و اجتماعی و مهارت مرتبط با زندگی و اجتماعی شدن را دارند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی افزود: این دوره از ظرفیت بسیار بالائی برای توانمندی در حوزه تعلیم و تربیت، اخلاق و کرامت انسانی، اخلاق فردی و اجتماعی برخوردار است و محور اصلی تعلیم و تربیت در دوره کودکی؛ خانواده و پدر و مادر هستند که موفقیت در تعلیم و تربیت مستلزم همکاری و همیاری مدرسه و خانواده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم