میرنیوز

برای سیاستگذاری باید به تحقیقات علمی استناد کنیم

برای سیاستگذاری باید به تحقیقات علمی استناد کنیم 2020-12-15T16:13:17+03:30

به گزارش ایسنا، همزمان با هفته پژوهش، نشست علمی «حکمرانی مبتنی بر داده و اطلاعات» با سخنرانی دکتر حسام‌الدین آشنا، مشاور رییس جمهور و رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد. دکتر آشنا در ابتدای این نشست تأکید کرد: جهاد دانشگاهی از نهادهای اصلی برآمده از انقلاب اسلامی است و ایسپا یکی از ثمرات اجتماعی و پژوهشی این نهاد انقلابی است. یکی از مهمترین افتخارت ایسپا این است که تنها نهادی است که درحال حاضر نتایج نظرسنجی‌ها را منتشر کردهو داده‌هایی که متعلق به ملت است را در اختیار آنها قرار می‌دهد. سایر موسسات نظرسنجی نمی‌توانند ادعا کنند که داده‌های آنها در اختیار مردم است، بلکه فقط نتایجی (از نظرسنجی‌ها) را منتشر می‌کنند.

مشاور رییس جمهور تأکید کرد: ایسپا این شهامت را دارد و این دقت علمی را برای خود و این حق را برای مردم ایران قائل است که دسترسی به داده‌ها داشته باشند و شاید به این ترتیب، ‌علیرغم محدودیت‌ها و کمبود بودجه،‌ مطرح‌ترین موسسه نظرسنجی در حال حاضر کشور باشد.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به موضوع این نشست تأکید کرد: وقتی از حکمرانی صحبت می‌کنیم، از اصول،‌ معیارها و رویه‌هایی صحبت می‌کنیم که دولت‌ها بر مبنای آن، امور و منابع عمومی را اداره می‌کنند؛ از روش‌های فردی و نهادی، عمومی و خصوصی صحبت می کنیم که امور مشترک مردم را اداره می‌کنند و به صورت پیچیده‌تر، ‌از فرایند همکاری برای همسازی منافع متنوع یا متضاد صحبت می‌کنیم.

دکتر آشنا افزود: حکمرانی کار بسیار دشواری است، زیرا کسانی که منافعی داشته یا به دنبال پیشبرد اهداف خود هستند، همه در یک میدان رقابتی که ظاهرش رفاقت است،‌ با هم مسابقه می‌دهند که خروجی آن فرایند، اداره امور کشور است. در نهایت، حکمرانی شامل نهادهای رسمی و نظام‌های است که برای تضمین رعایت قانون به آنها قدرت دادیم، ولی در عین حال شامل قرادادهای غیررسمی هم می‌شود که مردم بر سر آنها توافق کرده اند. در اصل،‌ ساز و کار اداره عمومی را حکمرانی می‌گویم.

وی افزود: اما حکمرانی بر مبنای داده به چه معناست؟ داده یکی از بخش‌های شواهد است. گاهی بنابر عقاید،‌نظر و باورهایمان حکمرانی می‌کنیم و گاهی حکمرانی بر مبنای شواهد موجود است. حکمرانی بر مبنای شواهد موجود یعنی باید برای سیاست‌گذاری به تحقیقات علمی یا سایر اشکال اطلاعات که از آنها اتخاذ سند می‌شود، استناد کنیم.

دکتر آشنا گفت: وقتی از حکمرانی مبتنی بر شواهد صحبت می‌کنیم، نیازمند دانش و تخصص کارشناسان هستیم. خود کارشناس‌پنداری و ‌خود همه‌چیزپنداری با حکمرانی مبتنی بر شواهد شباهتی ندارد. وقتی در جامعه بدنبال شواهد و مستندات می‌گردیم، تبلیغات را هم باید مورد توجه قرار دهیم؛ ‌اینکه در جامعه چه کسانی در مورد چه مسائلی صحبت می‌کنند، چه تجربیاتی وجود دارد، ‌تاریخ به ما چه می‌گوید؛ حتی ضرب‌المثل‌ها، تشبیه‌ها، دانش و فرهنگ محلی هم باید مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از تصمیمات که در کشور گرفته می‌شود، مبتنی بر ضرب‌المثل است و با یک مثال، تشبیه یا استعاره، تصمیم گرفته می‌شود.

مشاور رییس جمهور تأکید کرد: واقعیت این است که وقتی می‌خواهید سیاست‌گذاری کنید، زمین سیاست‌گذاری پر از عوامل سیاسی، ایدئولوژیک، اقتصادی، ‌فرهنگی و اجتماعی است که همه بر سیاست‌گذاری تأثیر می‌گذارند. وقتی از سیاست‌گذاری یا حکمرانی مبتنی بر شواهد صحبت می‌کنیم، یعنی آگاهانه تصمیم گرفته و بدانیم در چه زمینه‌ای درحال تصمیم‌گیری هستیم.

وی افزود: واقعیت این است که تصمیم‌گیرندگان با در نظر گرفتن یک دستور خاص شروع به جمع‌آوری، تهیه و تحلیل داده می‌کنند؛ به تعبیری در حوزه سیاست بازی یا بازی سیاست، سفارش می‌دهند که چه شواهدی جمع‌آوری شود تا به استناد آنها، سیاست‌گذاری مدنظر انجام شود. این یعنی جمع‌آوری گزینشی،‌ تحلیل سفارشی و البته نتیجه‌گیری دستوری که در این سالها شاهد آن بوده‌ایم.  

برای سیاستگذاری باید به تحقیقات علمی استناد کنیم

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: یکی از پایه‌های شواهد، داده‌ها هستند و داده، دارایی محسوب می‌شود. داده می‌تواند بر سیاست‌گذاری بسیار موثر باشد. تمامی مراحل سیاست‌گذاری، شناسایی و تشخیص مسئله، جمع‌آوری شواهد و تغذیه اطلاعاتی فرایند سیاست‌گذاری، پیش‌بینی آینده،‌ تدوین سیاست و مشاوره سیاستی‌، پیاده‌سازی و ارزیابی سیاست، همه می‎تواند داده‌محور باشد.

دکتر آشنا افزود: دولت خودش هم داده ساز است و هم داده باز. دولت، داده‌های با ارزش سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را هم تولید و هم مدیریت می‌کند. مدیریت بدین معنی است که تعیین می‌کند چه کسی، چقدر، چگونه و چه زمانی می‌تواند از داده‌ها استفاده کند. هر سازمان دولتی،‌ سازمان تولید داده هم هست؛‌ اما مدیریت داده‌ها اعم از تولید داده است. مدیریت دسترسی به داده‌ها بسیار مهم است. حاکمیت در زمینه مدیریت داده، سیاسی عمل می‌کند.

وی تأکید کرد: چاره موجود در این زمینه، چیزی است که آن را تضمین حقوق داده می‌نامیم؛ یعنی تعیین حق و تکلیف برای تنظیم‌گر داده‌ها و ذی‌نفعان. یعنی اگر از نظر حقوقی و قانونی تکلیف آن را مشخص نکنیم، به کسانی که در دولت داده تولید یا مدیریت می‌کنند، ‌اجازه دادیم هرگونه که مصلحت می‌دانند به صورت سیاسی عمل کنند.

دکتر آشنا از حق مالکیت معنوی، حق حفاظت از داده، حق دسترسی به داده، حق حاکمیت بر داده برای پیش برد مسئولیت‌های دموکراتیک، حق شهروندان بر داده‌های حاوی اطلاعات در مورد نظام حکمرانی به عنوان پنج حق کلیدی داده نام برد که به صورت تار و پود در هم تنیده شده‌اند.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری تأکید کرد: باید روشن باشد که چه کسی مالک داده است؛ حق معنوی تولیدکننده رعایت شود؛ داده باید حفاظت شود که سرقت نشده یا تغییر نکند؛‌ دسترسی به داده باید برای همگان فراهم شود؛‌ حاکمیت باید دسترسی به داده‌های دیگران (غیرحاکمیت) داشته باشد تا بتواند مسئولیت‌های خود را انجام دهد؛ شهروندان هم باید دسترسی به داده‌های حاکمیت داشته باشند تا قادر به نظارت باشند. با رعایت این حقوق، وضعیت متعادلی در زمینه مدیریتی داده بوجود می‌آید.

دکتر آشنا با اشاره به ویژگی‌های سیاست‌گذاری مبتنی بر داده گفت: داده‌ها باید در دسترس باشد؛ ‌دسترسی آسان به داده‌ها و اطلاعات و در دسترس بودن آنها به صورت تفصیلی و تفکیک شده؛‌ به روز بودن داده‌ها و انتشار به موقع داده‌ها؛ ‌قابلیت دستیابی به داده‌ها که ارتباط نزدیکی با باز بود داده‌ها دارد، بسیار حائز اهمیت هستند. داده‌هایی که تولید می‌شود و دیگران به آنها دسترسی ندارند، داده‌های سیاستی نیست،‌ اینها داده‌های سازمانی هستند.  

وی افزود: رتبه ایران در زمینه داده باز در سال 2015 میلادی 117 بود و در سال 2016 به رتبه 67 رسیدیم. این رتبه با معیارهای مانند مجوزهای رسمی، ‌فرمت‌های باز، ‌قابل خواندن بودن، امکان دانلود، به روزرسانی،‌ دسترسی عمومی دسترسی آزاد، تعیین شد. جایگاه ایران در این یک سال تغییر جهشی پیدا کرد که ناشی از ویرایش اطلاعات (تصحیح اطلاعات،) تغییرات روشی که آنها اعمال کردند یا تغییر عملکرد کشورهای دیگر بود و باعث شد که جایگاه ما تغییر کند.  

سیاست‌مداران و مردم زبان همدیگر را در مورد داده‌ها بفهمند

دکتر آشنا در زمینه قابلیت اطمینان داده‌ها گفت: این موضوع به این معنی است که چقدر می‌توان به داده‌های منتشرشده اعتماد کرد. صحت و و دقت داده‌ها و مقایسه‌پذیری اطلاعات موجود با اطلاعات قبلی بسیار مهم است؛ چارچوب داده‌های ما باید با فرمت داده‌هایی که در دنیا تولید می‌شود، یکسان باشد؛ کمبود و نقص داده نداشته باشیم؛‌ شفافیت اطلاعاتی و مباحثات داشته باشیم.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افزود: اینکه بتوانیم با عموم مردم گفتگو کنیم، یعنی بحث داده‌ها یک بحث عمومی باشد یا به تعبیر دقیق‌تر، سیاست‌مداران و مردم هر دو زبان همدیگر را در مورد داده‌ها بفهمند و زبان مشترکی در این زمینه وجود داشته باشد. مردم باید بتوانند بازی‌های زبانی که با ‌آمار و شاخص‌ها انجام می‌شود را به درستی درک کنند. سطح آگاهی عمومی از مسائل مربوط به حکومت داری و بودجه و ... باید ارتقا پیدا کند.

دکتر آشنا خاطر نشان کرد: یکی از ارزش‌های مهمی که در این دوره ایجاد شد، ‌توان مخالفت با دولت بود. ‌اینکه بتوان با دولت مخالفت کرد، قیمت دارد. این موضوع چرا اهمیت دارد؟ زیرا وجود یک سیستم مخالفِ قدرتمند باعث می‌شود شفافیت ابتلای بر قدرت داشته باشد. متقاضیان شفافیت دولتی صرفاً مردم بی‌صدا یا دانشگاهیان مرتب و منظم نیستند، بلکه بخش دیگری که فکر می‌کند باید به قدرت برسد،‌ مطالبه عدد و رقم می‌کند.

رفت و برگشت میان قدرت و دانش ضروری است

مشاور رییس جمهور گفت: گفتگوی میان دانشگاهیان و سیاست‌مداران گفتگوی ضروری است و از دو طریق ایجاد می‌شود. نخست اینکه سیاست‌مداران از دانشگاهیان باشند؛ یعنی زبان دانشگاه را بلد باشند. دوم اینکه سیاست‌مداران به دانشگاه بیایند. رفت و آمد میان دانشگاه و دولت، ‌میان افراد آکادمیک و حکومت بسیار ضروری بوده و نتیجه آن، ایجاد یک زبان مشترک خواهد بود.

دکتر آشنا تأکید کرد: بحث کیفیت نمایش داده‌ها و خوانایی داده هم بسیار مهم است. باید اطلاعات عمومی در مورد محتواها و شکل‌های سیاست‌گذاری را ارتقا دهیم. خوانش‌پذیری داده‌ها بسیار مهم بوده و باید آمادگی تفسیر و نقد داده‌ها را هم داشته باشیم.

مشاور رییس جمهور با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت کنونی در زمینه حکمرانی داده‌محور گفت:  قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته شده که یکی از این قدم‌ها، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) است. از ایسپا انتظار داریم که در انتشار داده‌های نظرسنجی این امکان را فراهم کند که همگی دسترسی به داده داشته باشند. اگر ایسپا نمی‌تواند همه داده‌ها را منتشر کند،‌ حداقل 5 درصد از نظرسنجی را روی سایت در دسترس دانشگاهیان برای تحلیل و بررسی قرار دهد.

دکتر آشنا افزود: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات یکی از بسترهای کلیدی شفافیت است. آئین‌نامه اجرایی در این دولت نوشته شده و وزارت ارشاد مسئولیت آن را بر عهده گرفت و 23 شیوه‌نامه برای دسترسی آزاد به اطلاعات نوشته شده و سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات فعال شده است. اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند از طریق این سامانه، به اطلاعات دولتی دسترسی داشته باشند، مگر اطلاعاتی که حریم خصوصی را نقض کند یا امنیت ملی باشد.

برای سیاستگذاری باید به تحقیقات علمی استناد کنیم

ضعف فرهنگ تصمیم‌گیری داده‌محور

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: در زمینه حکمرانی مبتنی بر داده با چالش‌هایی روبرد هستیم. از بُعد فرهنگی - اجتماعی، فرهنگ پایین سازمانی در کشور باعث شده که اهمیت زیادی برای کلان‌داده‌ها و داده قائل نستیم؛ داده های سازمانی تجمیع نشده‌اند. همچین برخی مدیران ما نیاز به داده ندارند و شهودی تصمیم‌گیری می‌کنند و ضعف فرهنگ تصمیم‌گیری داده‌محور وجود دارد. انگیزه و اقبالی در مدیران ارشد به کلان‌داده‌ها وجود ندارد. عدم وجود اطلاعات کافی از میزان، تنوع،‌ منابع تولید داده هم مشکل دیگر این بخش است.

دکتر آشنا افزود: از بُعد چالش‌های حاکمیتی، در حکمرانی مبتنی بر داده سیاست‌های حاکمیتی در حمایت از توسعه کلان‌داده‌ها نداریم؛ سازمان‌ها و نهادهای صاحب داده خود را موظف نمی‌دانند که داده‌ها را عرضه کنند. از لحاظ تحریم، مشکلات نرم‌افزاری جدی در کلان‌داده‌ها داریم که در نتیجه، ‌نمی‌توانیم به نرم‌افزارهای شبکه‌ای و قوی‌تر در حوزه تحلیل کلان‌داده دسترسی داشته باشیم. مقررات مربوط به دسترسی داده و هنوز بطور کامل روشن نشده است و در نهایت قوانین مدون در زمینه جمع‌آوری اطلاعات برای سازمان‌ها نداریم. حریم خصوصی نیز مسئله جدی است و هرچه جلوتر می‌رویم،‌ علاقه دستگاه‌های دولتی برای نفوذ به حریم خصوصی بیشتر می‌شود. در زمینه مالکیت فکری نیز تکلیف به درستی مشخص نشده است.  

در انتهای این نشست که همزمان با روز پژوهش و با حضور دکتر حمیدرضا طیبی،‌ رئیس جهاد دانشگاهی،‌ دکتر حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی،‌ مهندس علیرضا زجاجی، مدیرکل حوزه ریاست جهاد دانشگاهی،‌ دکتر ابراهیم حاجیانی،‌ معاون پژوهشی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و عضو هیئت مدیره ایسپا برگزار شد، از نسخه جدید سامانه نظرسنجی ایسپا و همچنین کتاب «پیمایش ملی کیفیت زندگی مردم ایران بر اساس پرسشنامه سازمان سلامت جهان» رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
2024-11-25T16:34:02+03:30
دادستان های کره جنوبی در دادگاه تجدید نظر خواستار ۵ سال زندان برای «جی لی» مدیر شرکت سامسونگ الکترونیک به دلیل ادغام بحث برانگیز شرکت هایی شدند که سلطه او بر...

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند
2024-11-25T16:20:41+03:30
مدیر تحصیلات عمومی جامعه الزهرا (س) از اعلام فراخوان ثبت نام «برنامه کوثر» استعدادهای برتر ویژه طلاب سطح دو خبر داد.

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
2024-11-25T15:54:01+03:30
دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: پیامک‌های ارسالی مبنی بر پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلاهبرداری است.

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
2024-11-25T15:40:39+03:30
تحقیقات جدید در سوئد نشان می دهد افرادی که ژن شان، آنها را در معرض خطر بالای زوال عقل قرار می دهد ممکن است قادر به مبارزه با این عامل ارثی و غلبه بر آن باشند.

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
2024-11-25T15:13:59+03:30
در دیدار و هم اندیشی معاون علمی رییس جمهور و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سازوکارهای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در حکمرانی نوآورانه و فناورانه ...

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد
2024-11-25T15:00:40+03:30
داشتن مفاصل دردناک فقط یک مصیبت فیزیکی نیست: همراه با افسردگی، می‌تواند عملکرد مغز افراد مسن را به مرور زمان کاهش دهد.

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
2024-11-25T15:00:40+03:30
ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران توسط انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره برگزار خواهد شد.

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود
2024-11-25T14:47:24+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند
2024-11-25T14:34:00+03:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که هوش مصنوعی می‌تواند روندهای پژوهشی نوظهور را شناسایی کند، گفت: شناسایی موضوعات نوظهور از پژ...

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
2024-11-25T14:20:38+03:30
دستیار صوتی آفلاین فارسی اندروید در هر زمان و مکانی بدون نیاز به اینترنت پاسخ‌های دقیق ارائه می‌دهد و با قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌تواند به رشد اشتغال و...

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
2024-11-25T14:07:19+03:30
عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در ارزیابی کیفیت و تاثیر پژوهش‌ها و پژوهش‌های پیشروی آینده استفاده کرد.

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تصفیه گاز استیلن شده است که در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی احکامی، معاون توسعه منابع مدیرعامل، مدیرکل تامین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و مدیرکل توسعه سرمایه انسانی را منصوب کرد.

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود
2024-11-25T13:40:40+03:30
هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران با حمایت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز برگزار می‌شود.

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود
2024-11-25T13:40:39+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خب...

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2024-11-25T13:40:39+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در حکمی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ابقا کرد.

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
2024-11-25T12:47:23+03:30
پس از آنکه یک تحقیق جدید نشان داد چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی در زمینه تشخیص بیماری ها از پزشکان  بهتر عمل کرده، اکنون ایلان ماسک پیش بینی می کند هوش مصنوع...

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
2024-11-25T12:33:59+03:30
نوع جدیدی از روبات می تواند به راحتی اشیای مختلف از مواد خوراکی نرم تا پیچ و مهره را بردارد، جابه جا و کنترل کند. این روبات با الهام از کرم مخملی ابداع شده ک...

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا
2024-11-25T12:20:39+03:30
محققان آزمایشگاه ملی فناوری انرژی آمریکا (NETL) از سیال به دست آمده از قطران زغال سنگ برای تولید گرافن استفاده کردند.

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
2024-11-25T11:40:39+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
2024-11-25T11:27:21+03:30
نماینده حزب الله در ایران از دستاوردهای پزشکی ایران و کمک پزشکان ایرانی به مجروحان لبنانی قدردانی کرد.

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
2024-11-25T11:27:20+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، مشکل کمبود پزشک متخصص را بی ارتباط با افزایش ظرفیت پزشکی دانست.

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
2024-11-25T11:27:20+03:30
محققان چینی یک اسلحه خودکار برای پهپاد ابداع کرده اند و به این ترتیب فناوری جنگ افزاری های بی سرنشین را توسعه داده اند.

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
2024-11-25T11:27:19+03:30
در نخستین نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه‌های جدیدی برای بهبود خدمات تغذیه دانشگاه معرفی شد تا رضایت دانشجویان افزایش یابد.

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:14:01+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:00:43+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان
2024-11-25T10:47:22+03:30
به تازگی نتایج تحقیقی منتشر شده که نشان می‌دهد می‌توان با استفاده از یک پوشش قند مانند روی نانوذرات داروی ضدسرطان را بهبود بخشید.

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
2024-11-25T10:47:22+03:30
«گروه اطلاعات تهدید گوگل» (Google’s Threat Intelligence Group)  شبکه ای از شرکت های مرتبط با چین را از نتیجه جستجوهایش حذف کرده زیرا سرویس ها و وب سایت های ا...

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
2024-11-25T10:47:21+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: در شرایط فعلی، نمی‌توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت. برای این که مغزهای متفکر کشور بمانند باید تصمیمات قا...

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
2024-11-25T10:47:21+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، بر لزوم تقویت هویت جمعی و نوآوری در اتحادیه‌ها تأکید کرد و خواستار برگزاری جلسات منظم و کارآمد برای افزایش تأثیرگذاری آ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)