میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه جانز هاپکینز، پژوهشگران حوزه پزشکی "دانشگاه جانز هاپکینز"(Johns Hopkins University)، یک آنتیبیوتیک جدید را برای مقابله با یک پاتوژن ابداع کردهاند که به صورت قابل توجهی در برابر داروها مقاوم است و اغلب میتواند برای افراد مبتلا به "فیبروز سیستیک"(cystic fibrosis) و سایر بیماریهای ریوی، کشنده باشد.
این پاتوژن موسوم به "Mycobacterium abscessus"، با باکتری شناختهشدهتری مرتبط است که عامل سل و جذام به شمار میرود اما اخیرا به عنوان گونههای متمایزی ظاهر شده است که عفونت ریوی بدخیمی را در پی دارند.
این گروه پژوهشی، یکی از نخستین درمانهای بالقوه را برای یک باکتری ابداع کرده است که هیچ نوع درمان مورد تایید "سازمان غذا و دارو"(FDA) برای آن وجود ندارد و میزان درمان آن کمتر از ۵۰ درصد است. پیش از آن که این ترکیب جدید موسوم به "T405" بتواند به یک درمان بالینی تبدیل شود، پژوهشگران باید قدرت دارویی آن را با استفاده از یک مدل پیشبالینی حیوانی از عفونت، بهبود ببخشند.
"کریگ تاونسند"(Craig Townsend)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: هر هفته تعدادی از مردم در بیمارستانهای ما، جان خود را به خاطر ابتلا به این باکتری از دست میدهند. دادههای پژوهش ما بسیار امیدوارکننده هستند.
به رغم درخواستهای فوری برای انجام گرفتن پژوهشهای بیشتر به منظور درک این باکتری و بررسی درمانهای احتمالی، پژوهشگران در مورد آزمایش خطرناکترین عضو خانواده "مایکوباکترهای غیر سل"(Non-Tuberculosis Mycobacteria) محتاط بودهاند.
"گیانو لامیکهانه"(Gyanu Lamichhane)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این باکتری هنوز نوعی بیماری در حال ظهور به شمار میرود. تعداد بیماران مبتلا به مایکوباکترهای غیر سل در آمریکا در حال حاضر بیش از بیماران مبتلا به سل است.
در این مقاله، قدرت ترکیب T405، بسیار بیشتر از گونههای مایکوباکتریوم غیر سل موسوم به "کمپلکس مایکوباکتریوم"(Mycobacterium abscessus) ذکر شده است. هنگامی که T405 با داروی موسوم به "آویباکتام"(Avibactam) ترکیب شود، توانایی خود را در پیشگیری از مقاومت باکتریها نشان میدهد.
موشها در آزمایشهای صورت گرفته، توانستند T405 را به خوبی تحمل کنند، کمتر از درمانهای کنونی تجویز شدند و بیماران را در معرض عوارض جانبی کمتری از جمله ناشنوایی قرار دادند.
افراد دارای سیستم ایمنی سرکوب شده و مبتلا به بیماریهای ریوی نیز در معرض خطر ابتلا به عفونتی قرار دارند که بیشتر در بیماران مبتلا به فیبروز سیستیک دیده میشود. نحوه انتقال این عفونت، به درستی درک نشده اما باکتریها را میتوان در خاک، گرد و غبار و آب پیدا کرد. این باکتریها میتوانند به عفونت ریهها، بافتهای نرم و پوست منجر شوند.
دستورالعملهای درمانی کنونی برای این عفونت، به ۱۲ تا ۱۸ ماه درمان با چند دارو نیاز دارند که میزان درمان حاصل از آن بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است. این پژوهش تاکید دارد که آنتیبیوتیکهای جدیدی با فعالیت بهتر مورد نیاز هستند.
این پژوهش، در مجله "Communications Biology" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
میزان اجرای توافقنامههای ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه
میزبانی از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در «ایرانهلث ۱۴۰۴»
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
آرامش دانشگاهها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن میکند
خطرات پنهان عفونتهای چشمی را جدی بگیرید
رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیانها
واگذاری امور حوزهها به استانها
مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
نوبت پزشکان شد؛ ویزیت آزاد بیماران تامین اجتماعی!
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود