میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، آژانس فضایی آمریکا(ناسا) فهرستی از فضانوردان واجد شرایط برای انجام اولین مأموریتهای پروژه "آرتمیس"(Artemis) برای بازگشت به کره ماه را به اعلام کرده است که یک ترکیب از فضانوردان کهنه کار و جدید است.
این ۱۸ نامزد نه تنها در زمینههای مختلفی تخصص دارند، بلکه از افراد نسبتا تازه وارد گرفته تا برخی از باسابقهترینهای ناسا در آن حضور دارند. این فهرست انتخاب شده است تا تیم "آرتمیس" را تشکیل دهد و به عنوان بخشی از برنامه "آرتمیس" به زمینهسازی ماموریتهای بعدی فضانوردان در ماه کمک کند.
فضانوردان تیم "آرتمیس" از طیف متنوعی از سوابق، تخصص و تجربه برخوردار هستند. برنامه "آرتمیس" اولین زن تاریخ و مرد بعدی را در سال ۲۰۲۴ روی ماه فرود میآورد و حضور پایدار انسان در ماه را تا پایان دهه جاری میلادی رقم خواهد زد.
این فضانوردان به ناسا کمک میکنند تا برای مأموریتهای "آرتمیس" در آینده که سال آینده با توسعه سیستمهای فرود انسانی با شرکای تجاری ناسا، کمک به توسعه آموزش، تعریف الزامات سخت افزاری و مشاوره در مورد توسعه فنی آغاز میشود، آماده شود.
"پت فورستر" سرپرست فضانوردان ناسا گفت: ما هنگام بازگشت به ماه، کار بسیار مهیجی در پیش رو داریم و برای تحقق آن به همه نیروی فضانوردی ناسا نیاز است. قدم زدن روی سطح ماه برای همه ما یک رویای واقعی است و هر نقشی که ما برای تحقق آن بتوانیم ایفا کنیم، باعث افتخار است. من به این گروه از زنان و مردان افتخار میکنم و میدانم که هر یک از آنها به نمایندگی ناسا و ایالات متحده در پروژه "آرتمیس" کار برجستهای انجام میدهند.
هشت فضانورد در فهرست، محصول کلاسهای سال ۲۰۱۷ هستند و چندین فضانورد کارکشته از سال ۲۰۱۳ از جمله "کریستینا کخ" و "ویکتور گلاور" فضانورد و خلبان کپسول "کرو دراگون" که به تازگی از ایستگاه فضایی بینالمللی بازگشته اند نیز در آن حضور دارند.
تعدادی از آنها نیز مانند "استفانی ویلسون" که از سال ۱۹۹۶ در نقش فضانورد حضور دارد و "جوزف آکابا" از سال ۲۰۰۴ بسیار باتجربه هستند.
اما نکته قابل توجه برای ما ایرانیها، مشاهده نام "یاسمین مقبلی" فضانورد ایرانی تبار ناسا در این فهرست است. "یاسمین مقبلی"(Jasmin Moghbeli) در سال ۲۰۱۷ به گروه فضانوردان ناسا پیوست. وی که عضو تفنگداران دریایی ایالات متحده بود، در بالدوین نیویورک بزرگ شده است. وی لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته مهندسی هوا فضا دریافت کرده است. وی همچنین از مدرسه خلبانی آزمایشی دریایی ایالات متحده فارغ التحصیل شده و قبل از ورود به ناسا، خلبانی بالگردهای "H-۱" را آزمایش کرده است.
"یاسمین مقبلی" متولد سوم تیر ۱۳۶۲ خورشیدی، خلبان و سرگرد نیروی دریایی آمریکا و فضانورد ایرانی-آمریکایی ناسا است. او فارغالتحصیل موسسه امآیتی، مدرسه عالی نیروی دریایی آمریکا و دانشکده خلبانی نیروی دریایی ایالات متحده است و بیش از دو هزار ساعت پرواز با ۲۵ نوع هواپیمای مختلف را در سابقه دارد.
هنوز مشخص نیست که کدام یک از ۱۸ نفر پرواز خواهند کرد و ممکن است بسیاری از این فضانوردان، نقشهای پشتیبانی را انجام دهند. آنها با شرکتهایی که در حال توسعه فرودگرهای ماه هستند، همکاری خواهند کرد و در مورد آموزش، تعیین شرایط سخت افزاری و امور فنی مشورت خواهند داد. آنها همچنین به عنوان چهره عمومی برنامه "آرتمیس" عمل خواهند کرد.
این حرکت، ناسا را یک قدم به بازگرداندن انسان به ماه در سال ۲۰۲۴ نزدیک میکند. اگرچه در حال حاضر در حالی که چند هفته مانده به استقرار دولت جدید ایالات متحده، مشخص نیست که برنامه "آرتمیس" چگونه ادامه خواهد یافت، چرا که اولویتها به راحتی میتوانند تغییر کنند و ممکن است این برنامه با تاخیر مواجه شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
میوهای با خواص ضد سرطان
نحوه پاسخگویی به سوالات آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ مشخص شد
بررسی چالش های حوزه دارو؛ از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد
ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش دهد؟
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد