میرنیوز

معتمدی: نمی‌دانم چرا با متقلبان پژوهشی برخورد نمی‌شود!

معتمدی: نمی‌دانم چرا با متقلبان پژوهشی برخورد نمی‌شود! 2020-12-11T08:33:16+03:30

 دکتر سید احمد معتمدی در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب گزارشی از فعالیت های پژوهشی دانشگاه امیرکبیر ارائه داد و با تاکید بر اهمیت اخلاق در علم و پژوهش، اظهار کرد: اخلاق در همه حوزه ها اعم از اقتصاد، سیاست، مدیریت، علم، پژوهش و ... اهمیت بالایی دارد. در حوزه علمی و تحقیقاتی فرهیختگان و اساتید باید بیشتر پایبند به اخلاق باشند و ما در کشور مشکلی از نظر اخلاق در دانشگاه ها نداریم و به ندرت شنیده می شود در دانشگاه مقاله ای کپی شده باشد اما در خارج از دانشگاه وضع اخلاق اصلا خوب نیست. مجلس نیز سال گذشته مصوبه ای در این عرصه برای مقابله با تقلب علمی داشت.

معتمدی تاکید کرد: نمی دانم چرا در برخورد با تقلبات علمی و پژوهشی به طور قاطع برخورد نمی شود و این پدیده در روبروی دانشگاه تهران و یا جاهای مختلف علنا اعلام می شود که مقاله یا مدرک فروشی می کنند و حتی گزارش هایی در خصوص مدرک فروشی در صدا و سیما پخش می شود اما اقدامی نمی شود. این جای تعجب است با اینکه برخورد با این مراکز و افراد ساده است و مکان و هویت آنها معلوم است، چرا با آنها برخورد نمی شود؟!

رییس دانشگاه امیرکبیر خاطر نشان کرد: البته وزارت علوم در این زمینه با جدیت ورود کرده و انتظار می رود قوه قضائیه نیز به طور جدی تر وارد شود. فکر می کنم در یک ماه بشود این مراکز را برای همیشه جمع کرد اما اینکه هیچ اقدامی نمی شود جای سوال دارد و به نظر می رسد عده ای از این موضوع سود می برند و این برای جمهوری اسلامی ایران که هفدهمین کشور در شتاب علمی است، زیبنده نیست که علنا در آن مدرک فروشی صورت بگیرد.

تلاش برای قرارگرفتن در میان 100 دانشگاه برتر دنیا

وی در ادامه صحبت های خود در تشریح اقدامات پژوهشی دانشگاه امیر کبیر، اظهار کرد: ما در برنامه راهبردی این دانشگاه دو محور اصلی که یکی از آنها مرتبط با فعالیت های پژوهشی است را پیگیری کردیم بطوریکه در این برنامه پیش بینی کردیم تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم در رتبه بندی های جهانی جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر از لحاظ رتبه بندی باشیم و حداقل یکی از رتبه بندی های دنیا را به دست بیاوریم و خوشبختانه با تلاشی که صورت گرفت توفیقات خوبی در این زمینه داشتیم و در حال حاضر در تمامی رتبه بندی های برتر دنیا که مورد تایید وزارت علوم است قرار گرفته ایم.

وی در ادامه تصریح کرد: در دانشگاه امیرکبیر در بین دانشگاه های صنعتی داخل کشور رتبه های اول یا دوم را به دست می آوریم و در QS که اخیرا اعلام شد در ارجاع مقالات که نشان دهنده کیفیت مقالات تولید شده است به عنوان هفدهمین دانشگاه دنیا معرفی شدیم. بنابراین مسیری که مربوط به تولید علم است همچنان از لحاظ کمیت و کیفیت ادامه می دهیم و تلاش داریم بیشتر به سمت تحقیقات بنیادی و کاربردی برویم.

معتمدی تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر از میان کشورهای آسیایی بیشتر با دانشگاه های کشور ژاپن و کره ارتباط دارد که برنامه داریم ارتباط علمی و آموزشی خود را با دانشگاه های کشور چین نیز افزایش دهیم.

رئیس دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: در برنامه دیگر راهبردی خود، وارد شدن به دانشگاه نسل سه را ملاک قرار دادیم و سه برنامه برای این تحقق این هدف تدوین کردیم تا بتوانیم مانند دانشگاه های برتر دنیا به دانشگاه نسل سه یا چهار دست یابیم تا در چرخه اقتصادی و توسعه کشور اثرگذار باشیم، چرا که از دانشگاه ما به عنوان قدیمی ترین دانشگاه کشور انتظار می رود که در حل معضلات اثرگذار باشد.

افزایش چهار برابری درآمد حاصل از قراردادهای پژوهشی

به گفته معتمدی، اولین این برنامه ها افزایش قراردادهای صنعتی است که هر چه آمار قراردادها بالاتر برود یعنی ما مشکلات صنعتی کشور را با قوت بیشتری برطرف کنیم. دوم برنامه نوآوری و فناوری را داریم که به شرکت های دانش بنیان و رشد مرتبط می شود و دیگری برنامه مهارت افزایی است.

وی ادامه داد: ما در اواخر سال ۹۸ و در سال جاری قراردادهای خوبی را منعقد کردیم و هم رشد چند برابری در آمار قراردادها داشتیم و هم اینکه با رشد دریافت مواجه شدیم و پیش بینی ما این است که جذب درآمد ما بیشتر شود. همچنان که پس از گذشت هفت ماه از سال دریافتی ما از محل قراردادهای پژوهشی دو برابر سال گذشته است و بیش از ۴۰ میلیارد دریافتی داشتیم که البته قراردادهای ما به مبلغ حدود ۱۵۰ میلیارد تومان می رسد.

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: فکر می کنیم تا پایان سال جاری درآمدهای قراردادی ما از مرز ۸۰ میلیارد دلار عبور کند و این یک رکورد است که به چهار برابر سال گذشته می رسد.

تاثیر کرونا بر فعالیت های پژوهشی

وی به تاثیر کرونا بر فعالیت های پژوهشی دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: طبیعتا این ویروس تاثیرگذار است اما مثلا در حوزه تحریم ها ما از یک جهت با تاثیر منفی و از جهت دیگر با تاثیر مثبت مواجه شدیم. مثلا تاثیر منفی آن این است که ما برای انجام فعالیت های پژوهشی به قطعات و تجهیزات نیازمندیم که در این زمینه به دلیل تحریم ها و شیوع کرونا با مشکل مواجه هستیم اما از طرف دیگر استقبال صنایع از دانشگاه های داخل افزایش پیدا کرده است و تعامل بیشتری بین صنعت و دانشگاه ها ایجاد شده است.

دکتر معتمدی خاطرنشان کرد: در بحث نوآوری و کمک به شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد و پیشرو خوشبختانه موفق عمل کردیم. ما در سال ۹۳ حدود ۱۲ واحد داشتیم. در حال حاضر این رقم از مرز ۲۸۸ عبور کرده و واحدهای جدیدی در این زمینه افتتاح می شود و موج دوم این مراکز در خیابان ولیعصر و جنب دانشگاه در حال افتتاح است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد: ابتکاری که ما به خرج داده ایم تا دانشجویان و اساتید و دانشکده ها بیشتر درگیر شوند این است که در هر دانشکده یک مرکز نوآوری ایجاد می کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در دوره توافق برجام استفاده خوبی در عرصه همکاری های بین المللی به عمل آمد، اظهار کرد: ما در حال حاضر با اکثر دانشگاه های معتبر اروپایی قرارداد همکاری در حوزه پژوهش و حتی تبادل دانشجو داریم و بیش از ۳۵ درصد مقالاتی که اساتید ما منتشر می کنند با همکاری اساتید خارجی است که این بیانگر ارتباطات قوی با جهان بیرون است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر با کشورهای فرانسه، آلمان، سوئیس، ایتالیا و کشورهای همسایه همکاری داریم. اگرچه این همکاری سیستماتیک نیست اما در عرصه پروژه های بین المللی و انجام پروژه ها حرف اول را در کشور می زنیم.

وضعیت دفاع از پایان نامه در روزگار کرونایی

معتمدی در خصوص نحوه دفاع پایان نامه ها در شرایط کرونایی تاکید کرد: دفاع از پایان نامه ها نیز به صورت حضوری بوده و در ترم جاری نیز همین روال دنبال خواهد شد اما اگر استادی به دلیل مشکل بیماری نتواند در جلسه حضور یابد بستری فراهم می شود که وی به صورت مجازی در جلسه دفاع حاضر شود. البته حضور استاد راهنما و دانشجو در زمان دفاع از پایان نامه الزامی است و  مانند ترم گذشته مدعوین نمی توانند در جلسه دفاع حاضر شوند.

رییس دانشگاه امیرکبیر همچنین درخصوص فعالیت آزمایشگاه های دانشگاه نیز گفت: آزمایشگاه های دانشگاه باز بوده اند و دانشجویان براساس برنامه ریزی صورت گرفته از سوی اساتید در این مکان ها حضور می یابند البته به نحوی برنامه ریزی شده است که شاهد تراکم جمعیت دانشجویان در آزمایشگاه ها نباشیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
2024-11-23T06:47:18+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت آب کشور توضیح داد.

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
2024-11-22T15:34:02+03:30
شرکت آمازون احتمالا سال آینده میلادی با تحقیقات آنتی تراست اتحادیه اروپا درباره آنکه آیا محصولات برند خود را در پلتفرم فرو ش آنلاینش بر کالاهای دیگر ترجیح می...

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
2024-11-22T15:34:02+03:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی «سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج» را منصوب کرد.

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
2024-11-22T15:20:42+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون و مشاور دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است
2024-11-22T13:34:05+03:30
مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بر اهمیت درمان افسردگی به عنوان یکی از اختلالات شایع روانپزشکی تاکید کرد.

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
2024-11-22T13:07:18+03:30
نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد.

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
2024-11-22T13:07:18+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور رئیس دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
2024-11-22T12:00:41+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون داروهای ضدویروسی HIV که موجود هستند سبب به صفر رسیدن ویروس در خون می‌شوند.

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود
2024-11-22T11:47:20+03:30
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی از برگزاری دهمین کنگره بررسی «سلامت در حوادث و بلایا» خبر داد.

نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد

نخستین کلوز آپ از ستاره  درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
نخستین عکس کلوزآپ از یک ستاره خارج از کهکشان راه شیری نشان می دهد این شی آسمانی در ساختاری عجیب پیچیده شده است.

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: مهلت درخواست‌های اجرای رشته و پذیرش متمرکز طلاب توسط حوزه‌های استانی و مناطق مستقل حوزوی تمدید شد.

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند
2024-11-22T08:53:59+03:30
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی ...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
2024-11-22T08:53:58+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد
2024-11-22T08:27:32+03:30
مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور به طب سنتی و مکمل به عنوان یک واقعیت جامعه نگاه می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد.

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
2024-11-22T08:27:31+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که باید هزینه سلامت را پایین بیاوریم، گفت: این فرآیند از طریق احیای سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم امکانپذیر ...

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد
2024-11-22T08:27:31+03:30
گروهی از محققان ایرانی یک حسگر مبتنی بر هیدروژل جهت رصد آمونیوم آب ابداع کرده اند تا کیفیت محیط آبزیان را کنترل کنند.

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
2024-11-22T07:47:19+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر پنج مورد تب دنگی یک مورد می تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد و افزایش آتی این ویروس منتقله از طریق پشه اجتناب ناپذی...

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
2024-11-22T07:33:59+03:30
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بر اساس برآوردهای ارائه شده، علاوه بر حدود بیست هزار فوتی در سال، حوادث ترافیکی سالانه حدود پانصد تا هشتصد هزار م...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T07:20:43+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T06:54:00+03:30
وزیر علوم گفت: دراین چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده اند که این عدد نگران کننده ای است.

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)