میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از بیزنس اینسایدر، "آلبرت اینشتین" پیشبینی کرد که اجرام بسیار بزرگ مانند سیاه چالهها و ستارههای نوترونی هنگام برخورد با یکدیگر، موجهایی را در فضا-زمان ارسال میکنند.
"اینشتین" فکر نمیکرد که بشر هرگز این امواج را که "امواج گرانشی" نامیده میشوند، شناسایی کند، اما "رصدخانه تداخل سنج لیزری موج گرانشی"(LIGO) صد سال بعد ثابت کرد که تصور او اشتباه بوده است.
اکنون یک شبکه جهانی از رصدخانههای سراسر دنیا ۵۰ موج گرانشی احتمالی حاصل از برخورد شدید فضایی را شناسایی کرده است.
وقتی اجرام فوق العاده بزرگ در فضا به شدت به یکدیگر برخورد میکنند، در فضا-زمان موجهایی را به بیرون میفرستند که برای میلیاردها سال در کیهان طنین انداز میشود. مدتها پس از وقوع این برخوردها، این امواج گرانشی -که ابتدا توسط آلبرت اینشتین تئوریزه شد- از زمین عبور میکنند.
در طول پنج سال گذشته، مجموعهای از دستگاهها در مسیری به طول سه مایل در واشنگتن، لوئیزیانا و ایتالیا به دنبال این امواج گشتهاند. دو ردیاب آمریکایی، "رصدخانه تداخل سنج لیزری موج گرانشی"(LIGO) را تشکیل میدهند و شریک آنها در ایتالیا "ویرگو"(Virgo) نام دارد.
"اینشتین" پیشبینی کرد که سر و صداها و ارتعاشات روی زمین مانع از این میشود که ما بتوانیم امواج گرانشی را تشخیص دهیم. اما این رصدخانهها ثابت کردند که او اشتباه می کرده است.
دانشمندان اکنون برخوردهای بزرگی را بین سیاه چالهها و ستارههای نوترونی کشف کردهاند. آنها سیاه چالههایی را یافتهاند که نباید وجود داشته باشند و تقریباً ریشه تمام طلاها، پلاتینها و نقرههای جهان را شناسایی کردهاند.
محققان "LIGO" و "Virgo" در ماه اکتبر اعلام کردند آزمایشاتشان ۳۹ رویداد موج گرانشی جدید را تنها طی شش ماه مشاهده در سال گذشته کشف کرده است. در مجموع، دانشمندان اکنون ۵۰ موج گرانشی احتمالی را شناسایی کردهاند.
"اینشتین" در سال ۱۹۱۶ پیشبینی کرد که برخورد اجرام عظیم مانند سیاهچالهها و ستارههای نوترونی، امواج گرانشی تولید میکند. طبق نظریه نسبیت اینشتین، جرم زیاد این اجسام -که گاه معادل دهها یا حتی صدها خورشید است- موجب خمیدگی تار و پود فضا-زمان میشود. هنگامی که آنها با هم برخورد میکنند، چنین اجرامی بلافاصله به اندازه جرم چندین خورشید را به انرژی خالص موج گرانشی تبدیل میکنند.
این امواج در فضا-زمان در اثر چنین برخورد شدیدی در همه جهات طنین انداز میشود و با سرعت نور در کیهان سفر میکند. این امواج سرانجام از زمین هم عبور میکنند و فضا و زمان ما را منحرف میکنند، اما "اینشتین" فکر میکرد که ما هرگز آنها را تشخیص نخواهیم داد.
در اواخر دهه ۱۹۹۰، محققان دو آزمایش بزرگ را در تلاش برای شناسایی امواج گرانشی بنا نهادند. یکی از ردیابهای L شکل در هانفورد واشنگتن ساخته شد که طول هر بازوی آن ۲.۵ مایل است. ردیاب دیگر نیز در لیوینگستون لوئیزیانا ساخته شده است که این دو با هم یک رصدخانه به نام "LIGO" را میسازند.
این رصدخانه در ۱۳ سال اول فقط با سکوت مواجه بود، اما سپس آشکارسازهای "LIGO" برخورد دو سیاه چاله با فاصله ۱.۳ میلیارد سال نوری از زمین و اولین امواج گرانشی را حس کردند.
این کشف ثابت کرد که "اینشتین" در مورد امواج گرانشی درست حدس زده است و زمینه جدیدی از نجوم را بر روی محققان باز میکند.
در دانش فیزیک، "فضا-زمان"(Spacetime) عبارت است از یک مدل ریاضی که زمان و فضا را به صورت درهمتنیده و به عنوان یک کمیت پیوسته با یکدیگر ترکیب میکند. بر اساس فرضیات مفهوم فضای اقلیدسی، جهان، سه بعد مکانی و یک بعد زمانی مستقل از هم دارد. در فضا-زمان سه بعد فضا و یک بعد زمان درهم ادغام میشوند و یک محیط پیوسته چهار بعدی را ایجاد میکنند. با ترکیب فضا و زمان و ایجاد یک محیط خمیده واحد، فیزیکدانها توانستهاند تئوریهای فیزیک را هم در سطح کیهانی و هم در بعد اتمی سادهسازی کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است