میرنیوز
دکتر فاطمه عظیمزاده در گفتو گویی با ایسنا، به ارائه توضیحاتی درباره هفتمین کنگره سالانه زخم و ترمیم بافت پرداخت و بر اساس دادههای SID فعالیتهای سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در حوزه زخم و ترمیم بافت را تشریح کرد.
وی در این زمینه گفت: سایت SID از سال ۱۳۸۳ شروع به نمایه سازی نشریات علمی کشور کرد. اکنون نزدیک به دو هزار عنوان نشریه علمی پژوهشی را در دل خود جای داده و با توجه به تعداد نشریات علمی پژوهشی و علمی ترویجی، بیش از دو هزار مجله اکنون روی سایت SID نمایه سازی میشود. از این تعداد، نزدیک به ۴۰۰ عنوان نشریه، نشریات علوم پزشکی هستند.
وی گفت: در کنار نشریات، بخشی را برای نمایهسازی همایش های علمی داریم که در این بخش، همایش های علمی پزشکی هم مثل سایر همایشها نمایهسازی میشود. کنگره زخم و ترمیم بافت که هرسال توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار میشود برای چهار دوره بر روی سایت نمایهسازی شده است و از مقالات دوره های اول تا چهارم کنگره در دو سال اخیر نزدیک به ۱۵ هزار بازدید و نزدیک به چهار هزار دانلود از مقالات اتفاق افتاده است که این موضوع نشان دهنده کیفیت مقالاتی است که در کنگره سالانه زخم و ترمیم بافت پذیرش و ارائه میشوند.
وی گفت: البته ما در مورد مقالات کنفرانسها رفرنسها را ثبت نمیکنیم. بنابراین تعداد رفرنسهایی که به مقالات داده شده است را نداریم اما همانطور که اشاره شد میزان استفاده از مقالات زیاد است.
عظیمزاده ادامه داد: خوشبختانه فعالیتهایی که در مجموعه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اتفاق میافتد نشاندهنده این است که صرفا بحث برگزاری کنگره مطرح نیست و در کنار آن، برنامه ریزیهای دیگری برای افزایش ظرفیت و توانمندی مجموعه و همچنین خدمترسانی در این حوزه تخصصی وجود دارد. از نظر علمی به این خاطر که محققان فرصت مشارکت در حوزه زخم و ترمیم بافت به صورت بینالمللی را پیدا کرده اند. از نظر عملی هم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به عنوان برگزار کننده این کنگره دنبال ایفای نقش به صورت میدانی بوده است که خوشبختانه خروجیهای مثبتی مشاهده میکنیم. به نظر میرسد که حوزه علوم پزشکی جزو معدود جاهایی است که در کشور به صورت عملی هم مورد استفاده قرار میگیرد، چرا که یکی از انتقاداتی که به تولیدات علمی کشور میشود این است که میزان تولید علمی بسیار بیشتر از پیشرفت علمی سطح جامعه است و این تناسب لازم برقرار نیست و به عبارتی تب تولیدات علمی داغ تر از تب اجرای فعالیتهای آن است.
وی افزود: بر اساس بررسیهایی که مجموعه ما از نظر تولیدات علمی در سطح کشور داشته، خوشبختانه جهاد دانشگاهی در حوزه علوم پزشکی جایگاه بسیار خوبی دارد و تولیدات علمی آن مطرح است. حتی چند نفر از متخصصین ما مثل آقایان دکتر منتظری، دکتر نصر اصفهانی و دکتر بهاروند افراد شاخص علمی در سطح بینالمللی هستند. این پژوهشگران جهاد دانشگاهی جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند و قطعا حضور آنها و سایر پژوهشگران علوم پزشکی وزن فعالیتهای علمی جهاد دانشگاهی در حوزههای پزشکی را بالا برده است. خوشبختانه خود جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران هم جزو مجموعههای موفق و تاثیرگذار بوده است.
رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) همچنین عنوان کرد: خوشبختانه پژوهشگران ما در علوم پزشکی در دنیا مطرح هستند. وقتی در یک سری پستهای تخصصی بررسی میکنیم، میبینیم در بعضی حوزههای تخصصی، مجموعههای پژوهشی پزشکی کشور جزو ۱۰ مجموعه برتر دنیا هستند که این افتخار بزرگی برای کشور است. اما آنچه درباره پژوهشهای مذکور به نظر میرسد این است که باید فعالیت های بیشتری در حوزه عملی انجام بگیرد. متاسفانه این بحث در کشور ما وجود دارد و حوزه علوم پزشکی هم از آن مستثنی نیست. اما در یک برآورد کلی این مشکل در حوزه علوم پزشکی کمرنگتر از سایر حوزه هاست.
عظیم زاده ادامه داد: خوشبختانه وقتی تولیدات علمی کشور را از نظر حجم بررسی کنیم، مشاهده میکنیم که تقریبا در دو دهه اخیر این روند، صعودی است. اما همیشه یک اشکال اساسی مطرح میشود؛ روند رشد و توسعه کشور متناسب با روند تولیدات علمی ما پیش نمیرود که این، انتقاد قابل تاملی است.
وی گفت: کشورهایی که از نظر حجم تولیدات علمی به ایران نزدیک هستند، با مقایسه ایران با آنها – که میتوانیم کشورهایی مثل ترکیه یا مالزی را مثال بزنیم – مشاهده میکنیم تولیدات علمی ایران نزدیک به تولیدات آنهاست اما وقتی سراغ شاخصهایی مثل رشد اقتصادی یا توسعه تکنولوژی میرویم میبینیم متاسفانه در بعضی جاها عقب هستیم. این مساله در مورد شاخص اقتصادی بسیار شدید است. برای نمونه تعداد مقالات تولید شده در ایران با ترکیه رقابت نزدیکی دارد اما میزان ثبت اختراع که کار را به فناوری نزدیک میکند بسیار پایین است. این درحالی است که ما بعضی سالها در انتشار متون علمی از این کشورها جلوتر هم بودهایم. بنابراین این ضرورت ایجاد میشود که سیاستگذاران کشور، یک مقدار رویکرد خود را تغییر دهند، صرفا انتشار علمی را نبینند و در کنار آن شاخصهای دیگری را هم لحاظ کنند که نشان دهنده ورود دانش و اطلاعات علمی به حوزه فناوری و بهرهبری از آن است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
میزان اجرای توافقنامههای ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه
میزبانی از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در «ایرانهلث ۱۴۰۴»
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
آرامش دانشگاهها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن میکند
خطرات پنهان عفونتهای چشمی را جدی بگیرید
رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیانها
واگذاری امور حوزهها به استانها
مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
نوبت پزشکان شد؛ ویزیت آزاد بیماران تامین اجتماعی!
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود