میرنیوز

وقتی آرامش از اقیانوس‌ها گرفته می‌شود/تجهیز کاوشگر خلیج‌فارس برای پایش و ردیابی نهنگ‌ها

وقتی آرامش از اقیانوس‌ها گرفته می‌شود/تجهیز کاوشگر خلیج‌فارس برای پایش و ردیابی نهنگ‌ها 2020-12-07T07:26:34+03:30

به گزارش ایسنا، لطفا به این تصویر نگاه کنید:

وقتی آرامش از اقیانوس‌ها گرفته می‌شود/تجهیز کاوشگر خلیج‌فارس برای پایش و ردیابی نهنگ‌ها

این عکس یک اسب دریایی را نشان می‌دهد که گوش‌پاک‌کنی را با خود می‌برد و در پشت عکس آن نیز لکه‌های سفیدی دیده می‌شود که حکایت از تکه‌های پلاستیک معلق در آب هستند. عکاس این تصویر دردناک که در آب‌های اندونزی ثبت شده "جاستین هافمن" است و در زمان ثبت امیدوار بوده که با انتشار آن توجه مردم جهان به آلوده شدن شدید دریاها و اقیانوس‌ها جلب شود؛ چرا که محققان پیش‌بینی کرده‌اند در صورت ادامه روند آلوده کردن آب‌های جهان تا سال ۲۰۲۰ میزان زباله در دریاها و اقیانوس‌ها از ماهی‌ها بیشتر می‌شود. 

حدود ۸۰ درصد آلودگی دریاها و اقیانوس‌ها در سطح جهان منشا خشکی دارند و حدود ۶۰ تا ۹۵ درصد از محتوای این آلودگی‌ها از جنس پلاستیک است. علاوه بر آلودگی پلاستیکی، آلودگی نفتی نیز به محیط‌های آبی اضافه شده و این امر حیات جانداران دریایی را با مخاطره انداخته است.

از این رو بسیاری از کشورها با پایش‌های منظم و طولانی مدت اقدام به بررسی وضعیت گونه‌های آبی می‌کنند. این پایش‌ها به سازمان‌های ذی ربط این امکان را می‌دهد که با یافتن منشا تلفات آبزیان در جهت کاهش فشار بر محیط‌های دریایی اقدام کنند. اما زمانی که محققان با مرگ دسته‌جمعی و فردی نهنگ‌ها مواجه می‌شوند و متوجه می‌شوند که یکی از دلایل این امر آلودگی‌های آب اقیانوس‌ها است، این پایش‌ها رویکرد دیگری می‌یابد. آنها تلاش می‌کنند با تجهیز کشتی‌های تحقیقاتی به ابزارهای خاص اقدام به بررسی زیست این جانداران آبی کنند؛ چرا که مطالعات نشان می‌دهد که این پستانداران غول پیکر تعادل بخش اقیانوس‌ها هستند.

ایران نیز با تکمیل شناور کاوشگر خلیج فارس، از سال ۱۳۹۵ با به آب انداختن آن در خلیج فارس، دارای کشتی تحقیقاتی شد. طرح کاوشگر خلیج فارس طرح کلان ملی بوده که به کارفرمایی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و توسط سازمان صنایع دریایی طراحی و ساخته شد که ۱۱ خدمه دارد و می‌تواند ۱۶ محقق را نیز با خود حمل کند.

قابلیت انجام ماموریت‌های تحقیقاتی و نمونه‌برداری تا اعماق ۳ هزار متری به مدت ۴۵ روز با برد ۳ هزار مایلی، تجهیز به سامانه تثبیت موقعیت دینامیکی، قابلیت بهره‌برداری از تجهیزات پیشرفته تحقیقات دریایی از قبیل Side Scan Sonar، Multi –Beam Profiler و CTD و تجهیز به ۵ آزمایشگاه‌ تخصصی استاندارد تر و خشک برای انجام امور تحقیقاتی از جمله ویژگی‌های این شناور تحقیقاتی به شمار می‌رود.

این شناوری است که به گفته محقق پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی در صورتی که با تجهیزات خاصی مانند دوربین‌های مدار بسته مجهز شود، می‌توان برای پایش وضعیت نهنگ‌های خلیج فارس از آن بهره‌برداری کرد.

وی معتقد است که ایران اطلاعات زیادی از مسیر حرکت نهنگها در خلیج فارس و حتی میزان آسیب رساندن دستگاه‌های "سونار" کشتی‌های تجاری و صیادی بر نهنگ‌های این حوضه آبی در اختیار ندارد که این امر نیاز به فراهم ساختن زیر ساخت‌های لازم در این زمینه است. 

زخم‌هایی که انسان‌ها بر روی گوش نهنگ‌ها بر جای می‌گذارند

دکتر امیر قاضی‌لو، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه تلفات نهنگ‌ها در اقصی نقاط مناطق آبی دنیا مرسوم است، گفت: اولین عاملی که در این زمینه احتمال داده می‌شود، اختلال در جهت یابی آنها است؛ چرا که نهنگ‌ها معمولا از امواج صوتی با فرکانس پایین برای جهت یابی در آب استفاده می‌کنند، به این معنا که صدایی را تولید می‌کنند که این اصوات با محیط پیرامونی نهنگ برخورد و آنها این پاسخ را دریافت و مسیر خود را جهت یابی می‌کنند.

وی اظهار کرد: در مواردی در این سیستم اختلالاتی ایجاد می‌شود که احتمال می‌رود دستگاه‌های "سونار" موجود در انواع کشتی‌های صیادی، نظامی و تجاری موجب آسیب رساندن به گوش میانی و داخلی این موجودات می‌شود و در نهایت سیستم جهت یابی نهنگ‌ها از کار خواهد افتاد و در نتیجه این آبزیان نمی‌توانند جهت یابی درستی داشته باشند و این امر منجر به گل نشستن آنها در سواحل خواهد شد.

قاضی‌لو، عامل دیگر به گل نشستن نهنگ‌ها را بروز بیماری دانست و خاطر نشان کرد: گوش داخلی این موجودات می‌تواند در اثر عامل ویروسی و باکتریایی آسیب ببیند و دچار التهاب شود که این عامل می‌تواند منجر به اختلال در جهت یابی نهنگ‌ها شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی با اشاره به به‌گل نشستن دو نهنگ در سواحل خلیج فارس تاکید کرد: در چنین شرایطی باید به این سوال پاسخ داده شود که نهنگ‌ها زمان به گل نشستن زنده بوده‌اند و یا مرده. در صورتی که آنها مرده به ساحل رسیده باشند، ممکن است عوامل دیگری مانند برخورد آنها با کشتی‌ها و گیر افتادن در تورهای صیادی و سایر موارد این چنینی که در دریا رخ می‌دهد، دخیل باشد.

وی اضافه کرد: ولی اگر نهنگ‌ها در زمان به گل نشستن زنده باشند، می‌توان حدس زد که سیستم جهت یابی آنها از کار افتاده است؛ ولی از آنجایی که علل و عوامل متعددی در این زمینه موثر است، زیاد نمی‌توان حدس درستی در این باره زد، ضمن آنکه باید یادآوری شود که زمانی که نهنگی می‌میرد، زمان قابل توجهی طول می‌کشد که به ساحل برسد.

اطلاعاتی که از آن بی خبریم

قاضی‌لو با تاکید بر اینکه دلفین‌ها و نهنگ‌ها موجودات مهاجری هستند، گفت: در برخی از فصول و در بعضی مناطق تعداد آنها زیاد می‌شوند و آب‌های خلیج فارس و دریای عمان مستثنی از این شرایط جمعیتی برای این موجودات نیستند و در برخی از فصول سال این موجودات به سمت این دو حوضه آبریز حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه پستانداران دریایی به دنبال غذا هستند، تاکید کرد: به نظر می‌رسد در فصل زمستان جمعیت این پستانداران در خلیج فارس افزایش می‌یابد.

این محقق حوزه علوم زیستی دریا با تاکید بر ضرورت مشخص شدن مسیر مهاجرت نهنگ‌ها در خلیج فارس و دریای عمان، یادآور شد: دستیابی به این اطلاعات مستلزم آن است که پایش‌های منظمی بر روی مسیر حرکتی این موجودات آبزی در چندین سال پیاپی انجام شود. از داده‌های به دست آمده می‌توان برآورد کرد که موجودات در چه زمانی اقدام به مهاجرت به آب‌های ایران می‌کنند.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن بر اساس این داده‌ها همچنین می‌توان مدیریتی بر روی آب‌ها اعمال کرد که در مسیر حرکت نهنگ‌ها، تردد کشتی‌ها و یا عملیات صیادی در برخی از فصول سال محدود شود و از این طریق می‌توان به مدیریت مساله پرداخت.

قاضی لو در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون مسیر حرکت نهنگ‌ها در خلیج فارس مشخص نشده است، گفت: در این زمینه مطالعات به صورت مشاهدات مقطعی انجام شده، ولیکن به نظر می‌رسد پایش منظم و دقیق و در بلند مدت در این زمینه انجام نشده است.

این محقق پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با بیان اینکه پایش‌ها برای مسیر یابی حرکت نهنگ‌ها معمولا به دو صورت انجام می‌گیرد، توضیح داد: یکی از روش ها "مقطعی" است که افرادی به صورت داوطلب در سواحل با استفاده از ابزارهای ساده مانند دوربین مشاهدات مقطعی انجام می‌دهند و داده‌های به دست آمده از این روش پراکنده است.

وی روش دیگر را پایش "گسترده" دانست و یادآور شد: با استفاده از ابزارهای خاصی مانند کشتی‌های تحقیقاتی و تجهیز آنها به دوربین‌های مدار بسته اقدام به پایش گسترده این آبزیان می‌شود، به این صورت که با استفاده از این کشتی می‌توان از "اروند رود" تا "گواتر" کل مسیر را تصویربرداری کرد و با فناوری‌هایی که قادر به تشخیص موجودات در آب هستند، تعداد، گونه و وضعیت سلامت دلفین‌ها و نهنگ‌ها را ثبت کرد.

به گفته این محقق داده‌های به دست آمده از این روش در نهایت تجمیع می‌شود و بر اساس آن می‌توان پیش بینی‌های دقیقی از مسیرهای مهاجرت و زمان‌های مهاجرت این موجودات داشت و بر اساس این داده‌ها در گام بعدی می‌توان مدیریت‌های خاصی انجام داد.

زیرساخت‌های موجود کشور برای ردیابی نهنگ‌ها

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با بیان اینکه ما هم در پژوهشگاه و هم در موسسه تحقیقات شیلات زیر ساخت‌های لازم را برای پایش نهنگ‌ها و دلفین‌ها در خلیج فارس در اختیار داریم، اظهار کرد: زیر ساخت‌ها برای این تحقیقات فراهم است و تنها برخی از ابزارها مانند دوربین‌های مدار بسته، سیستم ضبط صوت و همچنین نرم افزارهای تشخیص خودکار موجود زنده نیاز است تا اقدام به پایش دائمی آبزیان شود.

قاضی لو، با اشاره به گشت‌های تحقیقاتی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی در خلیج فارس، یادآور شد: این گشت‌های تحقیقاتی حداقل دو بار در سال در حال انجام است و در این پیمایش‌ها مسیر تقریبا کاملی از ابتدای خلیج فارس تا انتهای دریای عمان مورد پایش قرار می‌گیرد و با اضافه کردن این زیر ساخت‌ها می‌شود حداقل دوبار در سال اطلاعات مربوط به نهنگ‌ها و دلفین‌های این حوضه‌های آبریز را ثبت و تحلیل و بر اساس آن مسیر مهاجرت را تعیین کرد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
2024-11-26T16:40:44+03:30
جلسه توجیهی ویژه کارکنان نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر در سالن الغدیر پلیس راهور برگزار شد.

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه
2024-11-26T16:14:03+03:30
هیئت تجاری متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای مسکو حاضر شدند.

پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوری‌های پاک به رهبری چین

پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوری‌های پاک به رهبری چین
2024-11-26T15:47:23+03:30
یک نشریه اقتصادی در گزارشی پیش بینی کرده در سال آتی میلادی چین سردمدار تولید فناوری های حافظ محیط زیست خواهد بود و آینده هوش مصنوعی با وجود سرمایه گذاری کلان...

«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئن‌تر پروژه‌های صنعتی راه اندازی شد

«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئن‌تر پروژه‌های صنعتی راه اندازی شد
2024-11-26T15:47:22+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: یک صندوق بیمه تشکیل شده و تقریبا ۱۲ بیمه کشور در آن حاضر هستند تا ریسک پروژه های صنعتی مخصوصا در حوزه ...

فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام

فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
2024-11-26T15:34:03+03:30
نشست فیلترینگ فضای مجازی در ایران با محوریت ابعاد حقوقی آن ظهر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی می‌کند

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی می‌کند
2024-11-26T14:54:05+03:30
ارتش چین مدعی شده یک پوشش ضد رادار جدید ابداع کرده که می تواند هدف های مورد نظر را از رادارهای ضد پنهان کاری( شناساگر) مخفی کند.

۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد

۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
2024-11-26T14:40:43+03:30
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: ۶۴۵ میلیارد تومان، وام ودیعه مسکن توسط صندوق رفاه دانشجویان پرداخت شده است.

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی می‌کند

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی می‌کند
2024-11-26T14:27:34+03:30
ارتش چین مدعی شده یک پوشش ضد رادار جدید ابداع کرده که می تواند هدف های مورد نظر را از رادارهای ضد پنهان کاری( شناساگر) مخفی کند.

مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند

مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
2024-11-26T14:27:33+03:30
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: قیمت تمام شده آموزش توسط مراکز آموزش علمی کاربردی ارائه شود.

مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد

مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
2024-11-26T14:27:33+03:30
فرصت شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید تا ۱۰ آذ...

پرهیز از تبعیض میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر

پرهیز از تبعیض میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
2024-11-26T14:27:28+03:30
معاون وزیر علوم با اشاره به ۱۶ آذر گفت: ضروری است معاونان دانشجویی با هماهنگی روسای دانشگاه‌ها اقداماتی را برای پاسخ‌گویی به سوالات دانشجویان داشته باشند.

مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد

مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
2024-11-26T14:14:04+03:30
فرصت شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید تا ۱۰ آذ...

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
2024-11-26T13:47:22+03:30
درس «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ارائه شده و این دوره از امروز ۶ آذر آغاز شد...

حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامه‌سازی رایان»

حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامه‌سازی رایان»
2024-11-26T13:34:05+03:30
مسابقه‌ بین‌المللی برنامه‌سازی رایان با حمایت معاونت علمی و ستاد اقتصاد دانش‌­بنیان دیجیتال به میزبانی دانشگاه شریف برگزار می‌­شود.پیش بینی می شود از ۷۰ کشور...

دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران

دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
2024-11-26T13:34:04+03:30
وزیر ارتباطات با تأکید بر اهمیت کیفیت خدمات دیجیتال از ضعف جدی در اجرای پروژه فیبرنوری و فاصله ۲۵درصدی با استانداردهای جهانی خبر داد و خواستار نقش‌آفرینی تسه...

افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر

افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
2024-11-26T13:34:04+03:30
تیم دانشگاه تهران موفق شد در المپیاد جهانی معماری منظر در بخش «همکاری دانشجویی»، رتبه نخست را کسب کند.

برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند

برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
2024-11-26T13:20:46+03:30
چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با پیام آیت‌الله العظمی سبحانی و تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.

هوش مصنوعی آهنگساز می شود

هوش مصنوعی آهنگساز می شود
2024-11-26T12:40:42+03:30
انویدیا یک مدل هوش مصنوعی جدید برای تولید موسیقی و صوت رونمایی کرد که می تواند اصوات را اصلاح و صداهای جدید تولید کند.

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
2024-11-26T12:00:39+03:30
درس «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ارائه شده و این دوره از امروز ۶ آذر آغاز شد...

دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد

دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
2024-11-26T11:47:23+03:30
کارشناس حوزه جمعیت گفت: موضع گیری هایی که از سوی شخص رئیس جمهور تخاذ شده است، نشان می دهد اهتمام زیادی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارند.

استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی

استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
2024-11-26T11:47:22+03:30
رئیس شانزدهمین کنگره دندان پزشکان عمومی ایران گفت: هوش مصنوعی مبحث تازه ای است که کاربردهای موثری را در درمان دندان پزشکی دارد و استفاده از این ظرفیت کار دند...

حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت

حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
2024-11-26T11:47:22+03:30
رئیس جمهور، روز سه شنبه ششم آذر ۱۴۰۳ به طور سرزده راهی وزارت بهداشت شد.

اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد

اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
2024-11-26T11:47:21+03:30
وزارت صنعت اندونزی پیشنهاد اپل برای سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری در کارخانه تولید تجهیزات و قطعات آیفون در این کشور را قبول نکرد.

امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام‌نور فراهم شد

امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام‌نور فراهم شد
2024-11-26T11:47:20+03:30
بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه پیام‌نور امکان تغییر محل آزمون برای دانشجویان این دانشگاه در سامانه گلستان فراهم شد.

برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی

برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
2024-11-26T11:20:39+03:30
مشاور اقتصادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: پیش‌بینی ما این است که در دوره چهارساله وزارت دکتر سیمایی حدود ۳۰ هزار خوابگاه متأهلی ایجاد کنیم.

پرهیز از تمایز میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر

پرهیز از تمایز میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
2024-11-26T11:20:39+03:30
معاون وزیر علوم با اشاره به ۱۶ آذر گفت: ضروری است معاونان دانشجویی با هماهنگی روسای دانشگاه‌ها اقداماتی را برای پاسخ‌گویی به سوالات دانشجویان داشته باشند.

تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها

تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
2024-11-26T10:54:06+03:30
محققان دستگاه اپتوالکترونیکی ساختند که از بینایی انسان برای محاسبات درون حسگری تقلید می‌کند؛ این سامانه مصرف انرژی کم و سرعت بالایی دارد.

امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانش‌بنیان

امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانش‌بنیان
2024-11-26T10:54:05+03:30
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف سرعت بخشیدن به درخواست‌ها و کاهش میزان مراجعات حضوری، نخستین قرارداد الکترونیکی را با یک شرکت دانش‌بنیان منعقد کرد. 

آخرین تغییرات در شورای عالی حوزه‌های علمیه

آخرین تغییرات در شورای عالی حوزه‌های علمیه
2024-11-26T10:40:40+03:30
اعضای جدید شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع تقلید معرفی شدند.

زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است

زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است
2024-11-26T10:27:19+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به کمبود نقدینگی در زنجیره تولید و تامین دارو، گفت: چالش‌های بیرونی بر فعالیت‌های داخلی سازمان غذا و دارو سایه انداخته است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)