میرنیوز

دانشجویان از تجربه آموزش مجازی می‌گویند

دانشجویان از تجربه آموزش مجازی می‌گویند 2020-12-04T07:53:14+03:30

به گزارش ایسنا، از سال گذشته که کروناویروس شیوع پیدا کرد، فضای آموزش عالی کشور به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و دانشجویان و اساتید را با فضای جدیدی روبه‌رو کرد.

در این میان برخی از دانشجویان از وضعیت و شرایط موجود راضی بودند و برخی دیگر خیر. عده‌ای از دانشجویان معتقدند که آموزش مجازی مشکلاتی برای آنها دارد و عده‌ای دیگر این شیوه را مطلوب می‌دانند.

به طبع تداوم این تعطیلی‌ها، امسال دانشجویان روز دانشجوی متفاوتی را تجربه خواهند کرد و عملا شاهد برگزاری جشن‌ برای بزرگداشت این روز نخواهند بود.

در این راستا، پای حرف‌های چند تن از دانشجویان کشور نشستیم تا تجربه آنها از آموزش مجازی در طول این دو ترم را جویا شویم.

تجربه علمی و عملی در این دوران، متناسب با شرایط کرونا است

یک دانشجوی سال آخر رشته پزشکی از دانشگاه آزاد تهران واحد پزشکی قلهک در این رابطه اظهار کرد: بیشتر آموزش ما در حال حاضر در بیمارستان‌ها است که بر اساس تعداد کشیک‌های ما انجام می‌شود. در این دوران تعداد کشیک‌های ما کاهش نیافته است و بار آموزش علمی و عملی که قبل از کرونا داشتیم، در دوران کرونا هم به همان نحو است و تفاوتی چندانی نکرده است.

وی ادامه داد: در دروس تئوری، کلاس‌های آنلاین را به کلاس‌های حضوری ترجیح می‌دهم چراکه هم رفت‌وآمد ندارد و هم اینکه مطالب آموزشی اساتید ذخیره می‌شود و دانشجو مطالب ارائه شده را از دست نمی‌دهد و می‌تواند در زمانی دیگر حرف‌های استاد را گوش کند و نت بردارد. از طرفی دیگر در کلاس آنلاین زمانی‌که استاد سوالی را می‌پرسد، همه باید پاسخ دهند و به این ترتیب دانشجویان بیشتر از کلاس حضوری در پاسخگویی به سوالات شرکت می‌کنند.

این دانشجوی رشته پزشکی افزود: تا چند ماه پیش نهایت کاری که اساتید انجام می‌دادند این بود که صدای ضبط شده خود در ارائه مطالب درسی را در گروه واتساپی به اشتراک می‌گذاشتند ولی چند ماه است که دانشگاه ما یک سری سایت اطراحی کرده که کلاس‌های آنلاین در این سایت برگزار می‌شود. البته آموزش مجازی دانشجویان سال پایین‌تر از فروردین ماه آغاز شده است.

وی راجع به دانشجویان سال پایین‌تر گفت: در حال حاضر بچه‌ها برای امتحان دروس را قسمت‌بندی می‌کنند و با همدیگر امتحان می‌دهند. به این ترتیب مطالعه برای امتحانات مانند دوران قبل از کرونا چندان زیاد و مفید نیست.

این دانشجو راجع به انجام امور دانشجویی مرتبط با دانشگاه افزود: برای انجام این امور یک سری شماره تلفن در اختیار دانشجویان قرار داده‌اند  که می‌توانند در زمان‌های خاص با این شماره‌ها تماس بگیرند و کارهای خود را انجام دهند. تجربه شخصی من در این رابطه رضایت بخش بود و افراد مسئول در آموزش به خوبی به سوالات ما پاسخ می‌دهند.

وی تجربه علمی وعملی در این دوران را متناسب با شرایط کرونایی دانست و اظهار کرد: در این دوران ما تنها با بیماران مبتلا به "کووید-۱۹" مواجه بودیم و بسیاری از مردم به خاطر شرایط بیمارستان‌ها، کمتر برای بیماری‌های دیگر به بیمارستان مراجعه می‌کنند. بنابراین از این نظر به آموزش ما ضربه خورده است ولی همه این آموزش‌های بستگی به اساتید دارد.

در ترم گذشته، یک سوم کلاس‌ها به "قلق‌گیری" گذشت

دانشجوی ترم آخر رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی نیز راجع به تجربیات خود به ایسنا گفت: ما در ابتدا با مشکلات سخت‌افزاری و اینترنت مواجه بودیم که البته هنوز هم وجود دارد. ولی بحث مهمی که در مورد کلاس‌های مجازی وجود دارد، مسئله تمرکز است. برخی از دانشجویان عادت دارند که صدای ضبط شده اساتید را مجددا گوش کنند ولی برای من این شیوه آموزش سخت بود. البته بعضا خود اساتید هم برای تدریس تمرکز کافی نداشتند.این مشکلات در ترم پیش بیشتر بود و یک سوم کلاس‌ها به قلق‌گیری گذشت و اطلاعات خاصی در اختیار دانشجویان قرار داده نشد.

وی که هم‌اکنون دانشجوی ترم یک دانشگاه علامه ‌طبابایی است، ادامه داد: درست است که دانشجو در خانه راحت‌تر است، ولی نبود اتمسفر آموزش چندان حس مطلوبی نیست و اینکه دانشجو در دانشگاه نیست که بعد از کلاس در فضای باز خستگی در کند، احساس ناخوشایندی است و نشاطی که در کلاس‌ها وجود دارد هم کمتر شده است.

این دانشجو افزود: زمانی‌که در دانشگاه شهید بهشتی بودم، استفاده از فضای مجازی و تشکیل کلاس‌های مجازی برای یک سری اساتید که سن بالایی داشتند، کار سختی بود و عملا کلاس تشکیل نمی‌دادند. در حال حاضر هم یک سری مشکلات دیگر وجود دارد. مثلا تدریس برخی اساتید با یک ریتم صدا بسیار خسته‌کننده است و برخی اساتید دیگر تعامل بسیار زیادی از دانشجویان می‌خواهند. مثلا یکی از اساتید فعلی ما در کلاس ساعت ۸ صبح دانشجو را وادار می‌کند با دوربین روشن درکلاس آنلاین حضور پیدا کند.

وی برگزاری کلاس‌های ترکیبی(مجازی و حضوری) در دوران پسا کرونا را تا حدی مطلوب دانست و گفت: استاد می‌تواند درس‌گفتار را به طرق مختلف ارائه دهد ولی یک سری همایشها، سمینارها و جلسه‌ها حضوری موثرتر هستند.

این دانشجو انجام امور دانشجویی در شرایط فعلی را یک مشکل دانست و اظهار کرد: زمانی‌که من با بخش آموزش دانشگاه کار داشتم با مشکل برخوردم و می‌توانم بگویم ساختار اداری دانشگاه در فضای مجازی به نحوی مطلوب اداره نمی‌شود.

با آموزش مجازی، زمان رفت‌وآمد به دانشگاه صرف درس خواندن می‌شود

دیگر دانشجویی که مشغول تحصیل در ترم ۷ رشته روانشناسی دانشگاه پیام نور است، اظهار کرد: سامانه lms که دانشگاه برای کلاس‌های آنلاین در نظر گرفته بود، در روزهای ابتدایی  دچار مشکل بود و دانشجویان نمی‌توانستند در فضای کلاس باقی بمانند البته این مشکل همچنان هم وجود دارد. مثلا چند هفته پیش دانشگاه به ما اعلام کرد که سامانه با مشکل مواجه شده و چند روز صبر کنید تا کلاس‌ها مجددا برگزار شود.

وی ادامه داد: خیلی از روزها سامانه با برنامه کلاس‌های ما هماهنگ نبود و برنامه کلاس‌های ما را ثبت نمی‌کرد. به‌ گونه‌ای‌که اسم درس و روز و تاریخ مشخص نبود و ما متوجه نمیشدیم که کلاس داریم یا نه. گرچه این مشکل هنوز برای بعضی از دانشجویان پابرجاست.

این دانشجوی روانشناسی با بیان اینکه اساتید از همان ابتدا خود را با شرایط تطبیق دادند و فورا در قالب آموزش مجازی به ما تدریس کردند، افزود: اساتید ما خیلی سریع صدای ضبط شده خود در تدریس را در گروه‌های واتساپی به اشتراک گذاشتند و فرآیند تدریس را آغاز کردند.

وی با اشاره کیفیت تدریس در آموزش مجازی گفت: کیفیت یادگیری بستگی به تئوری با عملی بودن دروس دارد. دروس عملی که نیاز به آزمایشگاه دارد و یا درسی مانند "SPSS" که کاملا عملی است، در آموزش آنلاین اصلا از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و بقیه هم ‌کلاسی‌های من نسبت به این دروس هم ناراضی بودند. ولی در یک سری از دروس آموزش مجازی حتی از آموزش حضوری مفیدتر هم هست چراکه به این ترتیب بچه‌ها سوال‌های اضافی نمی‌پرسند و یا بحث کلاس به حاشیه نمی‌رود.

این دانشجو روانشناسی خاطرنشان کرد: در آموزش مجازی، در زمان ما صرفه‌جویی می‌شود چراکه رفت و آمد وجود ندارد و ما می‌توانیم این زمان را صرف درس خواندن کنیم.

وی در نهایت گفت: در امور دانشجویی، مسئولان دانشگاه هم به صورت تلفنی و هم حضوری پاسخگو هستند البته تلفنی، کمی سخت و زمانگیر است ولی همه بچه‌ها بعد از کمی تلاش می‌توانند مشکل خود را برطرف کنند.

منابع انسانی به خوبی مدیریت نشده‌اند

دانشجوی دیگری که مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت است، در خصوص مزایا و معایب آموزش مجازی گفت: با آغاز آموزش مجازی، ما دانشجویان سریع‌تر از اساتید توانستیم با شرایط سازگار شویم. چراکه نسل ما بیشتر با فناوری‌های دنیای مجازی آشناتر است. در ابتدا یکی سری از اساتید حاضر به قبول شرایط جدید در شیوه آموزش نبودند و یک سری کلاس‌ها تا عید برگزار نشد. بعد از آن هم شیوه تدریس و امتحان گرفتن ابهام زیادی داشت و تا یک هفته قبل از برگزاری امتحانات ترم پیش،‌اساتید و دانشگاه نمی‌دانستند که باید چگونه امتحانات را برگزار کنند.

وی ادامه داد: در روزهای ابتدایی شروع آموزش مجازی، دانشگاه کمی با مشکلات زیرساختی مواجه شد ولی سریع توانستند سرورها را ارتقا دهند. ولی زیرساخت‌های مرتبط با دانشجویان و اساتید با مشکلات گرانی تجهیزات از قبیل لپ‌تاپ، تبلت، وب‌کم و میکروفون مواجه شد. اینترنت هم که به کلی در کشور مشکل دارد و البته بسیاری از این مشکلات زیرساختی همچنان برای خیلی از دانشجویان ادامه دارد.

وی آموزش حضوری را برای دانشجویان کارشناسی که شاغل هم نیستند، گزینه مناسب‌تری دانست و گفت: دانشگاه جذابیت‌های خودش را دارد و تعاملاتی که صورت می‌گیرد، قطعا برای دانشجویان کارشناسی دوره‌های حضوری بهتر است ولی در سطح کارشناسی ارشد یا دکتری و یا دانشجویانی که شاغل هستند، آموزش مجازی گزینه خیلی بهتری است.چراکه در کارشناسی ارشد بسیاری از دانشجویان شاغل هستند و برای یک ساعت کلاس مجبورند به دانشگاه بروند. البته آموزش مجازی به دلیل محتوا و حجم کمتر دروس، به آموزش دانشجویان ارشد لطمه نمی‌زند.

این دانشجو مشکل اساسی در این روزها را انجام کارهای اداری عنوان کرد و افزود: کارمندان دانشگاه با این فرهنگ با دانشجویان برخورد می‌کنند که خود را در یک سطح جداگانه از دانشجویان می‌بینند و کارهای دانشجویان را دیر راه می‌اندازند و موقع تلفن زدن هم برخورد مناسبی با دانشجویان ندارند.

دانشجویان کلاس‌های مجازی را چندان مهم نمی‌دانند

یک دانشجوی دیگر که هم‌اکنون در حال تحصیل در ترم ۳ مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد در دانشگاه تهران است، به ایسنا گفت: با آغاز آموزش مجازی، دو تا سه جلسه طول کشید تا با شرایط جدید خو بگیریم و یک سری ایرادات نرم‌افزاری وجود داشت که بسیاری از دانشجویان نمی‌توانستند در کلاس حاضر شوند.

وی ادامه داد: تجربه شخصی من این امر را ثابت کرد که در کلاس مجازی، مشارکت دانشجویان خیلی کمتر از کلاس‌های حضوری است و بیشتر استاد صحبت می‌کند. کیفیت این شیوه برگزاری کلاس‌ها خیلی پایین‌تر از کلاس حضوری است و مطالب آموزشی کمتر به چالش کشیده می‌شود و استاد مطلبی را ارائه می‌دهد و تمام.

این دانشجوی دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشجویان کلاس‌های مجازی را چندان مهم نمی‌دانند، افزود: افرادی که در کلاس‌های حضوری حضور فعالی داشتند، در کلاس‌های مجازی نقش کمرنگی پیدا کرده‌اند. با این تفاسیر ترجیح می‌دهم بعد از کرونا مجددا تمامی کلاس‌ها به صورت حضوری تشکیل شود چون تبادل اطلاعات و انگیزه میان دانشجویان وجود دارد.

وی راجع به نحوه برقراری ارتباط با کارشناسان دانشگاه اظهار کرد: ما از طریق ایمیل با کارمندان آموزش در ارتباط هستیم و راهنمایی‌های لازم را دریافت می‌کنیم.

این دانشجو با اشاره به اینکه استرس امتحانات مجازی بیشتر است گفت: امتحانات مجازی یک سری قواعد خاص خود را داشت که همه ما نگران نحوه امتحان دادن خود بودیم. مثلا اینکه شاید سامانه دچار اختلال شود. البته نتیجه امتحانات هم مانند امتحانات حضوری واقعی نبود و  میزان تقلب، بیشتر از امتحان حضوری است.

پذیرش آموزش مجازی برای ترم اولی‌ها آسان‌تر است

دانشجوی ترم ۳ مهندسی صنایع دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات گفت: برای ما که در ترم‌های ابتدایی هستیم،‌ تطبیق‌پذیری با شرایط آموزشی جدید کار آسان‌تری بود ولی اساتیدی هم بودند نسبت به شرایط موجود شکایت داشتند. البته گروه‌های تلگرامی و واتساپی که برای تبادل اطلاعات ایجاد شد، تعامل میان اساتید و دانشجویان و دانشجویان با هم را افزایش داد.

وی مشکل قطعی اینترنت را کلافه‌کننده دانست و ادامه داد: قطعی اینترنت تمرکز ما را از بین می‌برد و بعضی اوقات سبب می‌شود در کلاس حضور پیدا نکنیم.

این دانشجو با بیان اینکه سطح کیفی آموزش مجازی و حضوری قطعا با هم یکسان نیست، گفت: ما کلاس‌هایی داریم که ۷ و نیم صبح آغاز می‌شود و آز آنجا که در خانه به صحبت‌های استاد گوش می‌دهم، با خواب‌آلودگی به درس گوش می‌کنم و شاید بازدهی کافی را نداشته باشد.

وی افزود: این دو ترم به نوعی آزمون و خطا بوده است و از آنجا که همه یاد گرفته‌اند که برای آموزش مجازی باید چه کاری انجام دهند، خوب است که در دوران پسا کرونا کلاس‌های مجازی در کنار کلاس‌های حضوری ادامه پیدا کند. چون در کلاس مجازی صدای اساتید ضبط می‌شود ولی در کلاس‌ حضوری در صورت غیبت، فقط می‌توانیم جزوه‌ها را از باقی بچه‌ها دریافت کنیم.

این دانشجو عنوان کرد: قبل از اینکه وضعیت کرونا تا این حد قرمز شود، مسئولان آموزش در دانشگاه حضور داشتند و پاسخگوی مشکلات ما بودند.  

دست دانشجو برای انجام امور صنفی،به جایی بند نیست

دانشجوی دیگری که مشغول تحصیل در رشته مهندسی صنایع دانشگاه تربیت مدرس است راجع به تجربه خود از آموزش مجازی اظهار کرد: در آموزش مجازی ابتدا انرژی بچه‌ها بیشتر بود ولی به مرور زمان کلاس‌ها را جدی نگرفتند چون حضور و غیاب در کلاس‌های مجازی چندان جدی نیست.

وی عمده مشکلات زیرساختی در آموزش مجازی را مشکل اینترت دانست و گفت: اینترنت مداما با قطعی همراه است و یا صدای استاد قطع می‌شود و ما هم نمی‌توانیم صحبت چندانی در کلاس داشته باشیم.

این دانشجو ادامه داد: کیفیت آموزش در این شیوه اصلا با آموزش حضوری یکسان نیست. مخصوصا در دوران کارشناسی ارشد که دانشجو باید تعامل بیشتری با استاد داشته باشد و راجع به موضوعاتی چون پایان نامه و سمینار با استاد در ارتباط باشد.

وی با بیان اینکه کلاس‌های حضوری را به مجازی ترجیح می‌دهم، اضافه کرد: ارتباط ما با مسئولان آموزش به شدت سخت شده است و ایمیل و تلفن را به زور جواب می‌دهند و دانشگاه هم کار خاصی نکرده است و دست دانشجو به جایی بند نیست.

مشکل بزرگ آموزش مجازی اینترنت است

یک دانشجوی رشته مترجمی فرانسه در مقطع کارشناسی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه با توجه به ناگهانی بودن شرایط ، اساتید توانستد خوب شرایط را مدیریت کنند، گفت: یک ماه و نیم زمان برد تا من توانستم خود را با شرایط سازگار کنم.

وی مشکل بزرگ آموزش مجازی را اینترنت دانست و ادامه داد: در کلاس‌های معمولی هم اینترنت با اختلال مواجه می‌شود و به یک باره از کلاس خارج می‌شویم ولی این شرایط در امتحانات سخت‌تر است.

این دانشجو افزود: آموزش مجازی اصلا با آموزش حضوری قابل مقایسه نیست.چون هرچه‌قدر که در کلاس‌های مجازی حضور پیدا کنیم، کیفیت و بازده کلاس‌های حضوری را ندارد. در کلاس حضوری یک سری تمرینات سر کلاس حل می‌شود و میتوان از استاد سوال پرسید. ولی در آموزش مجازی تمرینات را خود دانشجو حل می‌کند و گاهی اوقات زمان برای سوال پرسیدن وجود ندارد.

وی در پایان تاکید کرد: اگر دانشجو در امور دانشجویی خود دچار مشکل و سوال باشد، کسی به این راحتی‌ها پاسخگو نیست و اموری چون انتخاب واحد و یا وام دانشجویی فقط از طریق کانال تلگرام و اینستاگرام دانشگاه اطلاع‌رسانی میشود.

به گزارش ایسنا، با توجه به نقطه‌ نظرهای دانشجویان رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف که برخی از آنها در این گزارش ذکر شد، مشکلات زیرساختی همچنان برای دانشجویان آزار دهنده  ادامه دار است و پاندمی "کووید-۱۹" سبب شده عده‌ای از دانشجویان، آموزش در شرایط فعلی را چندان جدی تلقی نکنند. با این تفاسیر باید دید که مسئولان آموزش عالی کشور، با توجه به تجارب پشت سرگذاشتن دو ترم کرونایی در صورت تداوم شرایط ، در ترم آتی چه تمهیداتی را برای عدم افت کیفیت آموزش دانشجویان در نظر خواهند گرفت.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند

مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
2024-11-23T07:40:39+03:30
سرپرست امور خدمات سرپایی و بستری سازمان غذا و دارو، به اهمیت پیشگیری از مقاومت میکروبی اشاره کرد و گفت: باید از همین امروز برای مقابله با این بحران جهانی اقد...

درمان خارش در بیماری‌های کبدی

درمان خارش در بیماری‌های کبدی
2024-11-23T07:40:39+03:30
یک فوق تخصص کبد، درباره درمان خارش در بیماری های کبدی، نکاتی را متذکر شد.

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
2024-11-23T06:47:18+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت آب کشور توضیح داد.

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
2024-11-22T15:34:02+03:30
شرکت آمازون احتمالا سال آینده میلادی با تحقیقات آنتی تراست اتحادیه اروپا درباره آنکه آیا محصولات برند خود را در پلتفرم فرو ش آنلاینش بر کالاهای دیگر ترجیح می...

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
2024-11-22T15:34:02+03:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی «سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج» را منصوب کرد.

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
2024-11-22T15:20:42+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون و مشاور دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است
2024-11-22T13:34:05+03:30
مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بر اهمیت درمان افسردگی به عنوان یکی از اختلالات شایع روانپزشکی تاکید کرد.

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
2024-11-22T13:07:18+03:30
نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد.

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
2024-11-22T13:07:18+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور رئیس دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
2024-11-22T12:00:41+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون داروهای ضدویروسی HIV که موجود هستند سبب به صفر رسیدن ویروس در خون می‌شوند.

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود
2024-11-22T11:47:20+03:30
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی از برگزاری دهمین کنگره بررسی «سلامت در حوادث و بلایا» خبر داد.

نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد

نخستین کلوز آپ از ستاره  درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
نخستین عکس کلوزآپ از یک ستاره خارج از کهکشان راه شیری نشان می دهد این شی آسمانی در ساختاری عجیب پیچیده شده است.

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: مهلت درخواست‌های اجرای رشته و پذیرش متمرکز طلاب توسط حوزه‌های استانی و مناطق مستقل حوزوی تمدید شد.

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند
2024-11-22T08:53:59+03:30
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی ...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
2024-11-22T08:53:58+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد
2024-11-22T08:27:32+03:30
مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور به طب سنتی و مکمل به عنوان یک واقعیت جامعه نگاه می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد.

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
2024-11-22T08:27:31+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که باید هزینه سلامت را پایین بیاوریم، گفت: این فرآیند از طریق احیای سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم امکانپذیر ...

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد
2024-11-22T08:27:31+03:30
گروهی از محققان ایرانی یک حسگر مبتنی بر هیدروژل جهت رصد آمونیوم آب ابداع کرده اند تا کیفیت محیط آبزیان را کنترل کنند.

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
2024-11-22T07:47:19+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر پنج مورد تب دنگی یک مورد می تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد و افزایش آتی این ویروس منتقله از طریق پشه اجتناب ناپذی...

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
2024-11-22T07:33:59+03:30
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بر اساس برآوردهای ارائه شده، علاوه بر حدود بیست هزار فوتی در سال، حوادث ترافیکی سالانه حدود پانصد تا هشتصد هزار م...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T07:20:43+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T06:54:00+03:30
وزیر علوم گفت: دراین چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده اند که این عدد نگران کننده ای است.

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)