میرنیوز
به گزارش ایسنا، هادی صادق زاده ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: شورای صنفی یک نهاد دانشجویی است که هم مشروعیت دارد و هم مقبولیت. این شورا به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از بطن دانشجویان و با انتخابات قانونی تشکیل میشود.
وی ادامه داد: ضرورت وجود شورای صنفی در حقیقت به ایجاد تعامل و همفکری بین دانشجویان و مسؤولان و مطالبه خواستههای به حق دانشجویان برمیگردد و بدون شک وجود تعامل و مشارکت بین شورای صنفی و مسؤولان دانشگاه به مرتفع کردن مشکلات ختم میشود. در عین حال تشکیل یک نهاد دانشجویی مستقل که بتواند به دور از هر گونه محافظهکاری مطالبات و خواستههای صنفی دانشجویان را به گوش مدیران ارشد دانشگاه برساند و از حقوق قانونی آنها دفاع کند، بسیار اهمیت دارد .
دبیر شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به تاریخچه شروع فعالیت شورای صنفی در این دانشگاه گفت: شورای صنفی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعد از وقفه چند ساله از سال ۹۴ شروع به فعالیت کرده و از آغاز فعالیت به عنوان شورای صنفی دانشگاه قدمهای مهمی در رفع مشکلات دانشجویان برداشته است. البته اعضای شورا متشکل از دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی اعم از دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری عمومی، دستیاران و دکتری تخصصی بود که در سال اخیر به دلیل دغدغهها و مشکلات خاص مقاطع مختلف و به منظور انجام فعالیت شورا به نحو احسن و رسیدگی به مشکلات به صورت تخصصیتر، از یکدیگر جدا شدند و شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی برای اولین سال به صورت مستقل شروع به فعالیت کرد.
عضو شورای مرکزی دبیران شوراهای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دکتریوی با اشاره به ضرورت وجود شورای صنفی در دانشگاههای علوم پزشکی خاطرنشان کرد: دانشجویان از ارکان اصلی دانشگاهها به شمار میروند و وجود نهاد شورای صنفی به عنوان یک نهاد دانشجویی که از جنس دانشجویان است، برای پیگیری مطالبات آنها در هر دانشگاهی ضروری است. شورای صنفی دانشگاهها به عنوان نهادی دانشجویی به دور از فعالیتهای سیاسی و فقط برای رفع مشکلات دانشجویان اعم از مشکلات رفاهی و صنفی، آموزشی، پژوهشی و ... قدم به عرصه فعالیت گذاشته است. همچنین این شورا در جهت بهبود شرایط موجود و ایجاد شرایط جدید برای رشد هر چه بهتر دانشجویان در تمامی جنبهها از جمله علمی، پژوهشی، جسمی و روانی و ... تلاش میکند.
به گفته وی، شورای صنفی دانشجویان به دلیل ایجاد ارتباط مستقیم و بدون واسطه بین دانشجویان و مسؤولان و به عنوان زبان گویای دانشجویان میتواند قدمهای خیلی مؤثر و سریعی در رفع مشکلات دانشجویان و بهبود شرایط موجود بردارد. البته در به ثمر رسیدن این رسالت مهم همکاری مسؤولان مربوطه با این شورا و تلاش برای حل مشکلات و بها دادن به این شورا از طرف مسؤولان امری مهم و ضروری است که اگر این مهم اتفاق نیافتد فعالیت شورا هم تأثیری نخواهد داشت.
دبیر شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به مشکلات شورای صنفی این دانشگاه اظهار کرد: از مهمترین مشکلات موجود که گریبان گیر اکثر دانشگاههای علوم پزشکی کشور است میتوان به نبود خوابگاه مجردی و متأهلی برای دانشجویان دکتری تخصصی و دستیاران، پرداخت کمک هزینه تحصیلی کم نسبت به وضع موجود و تخصیص وام ضروری به این دانشجویان در کل دوره به مبلغ یک میلیون تومان اشاره کرد و از دیگر مشکلات نبودن محلی برای گذراندن طرح تعهد دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی به ویژه برای دانشجویان دکتری تخصصی و پذیرش دانشجویان در رشته های مختلف بدون در نظر گرفتن آینده شغلی و آینده نگری لازم است.
وی ادامه داد: از طرفی جذب فارغ التحصیلان به عنوان طرح تعهد خدمت در گروههایی که عنوان رشته فارغ التحصیلی دانشجو با عنوان گروه مورد پذیرش یکی نیست، باعث ایجاد مشکل شده است؛ این در حالی است که فارغ التحصیل رشته مورد نظر وجود دارد. همچنین کمبود تجهیزات آزمایشگاهی در برخی رشتههای تحصیلی به ویژه رشتههای جدید و نبود اساتید کافی در رشتههای تازه تأسیس نیز از دیگر معضلات موجود است.
به گزارش مفدا، عضو شورای مرکزی دبیران شوراهای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دکتری در خصوص نقش وزارت بهداشت در تقویت شوراهای صنفی خاطرنشان کرد: برای آنکه شورای صنفی دانشگاه دوام و قوام بیشتر و بهتری داشته باشد باید حمایت همه جانبه از عملکردها و فعالیتهای شورای صنفی، از طرف مسؤولان صورت گیرد و مسؤولان دانشگاه به این شورا اعتماد کنندتا شورا بتواند رسالت مهم خود را عملی کند. وزارت بهداشت نیز با پیگیری حل مشکلات و هماهنگی برگزاری جلسات مرتب با مسؤولان در سطح وزارتخانه باعث بهبود عمکرد شورا و تقویت جایگاه آن خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد