میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، عدنان خسروی، گفت: شایعترین علت ایجاد سرطان ریه مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دخانیات است.
رئیس بخش آنکولوژی بیمارستان مسیح دانشوری، افزود: مصرف دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تنباکو و تریاک مهم ترین عامل در بروز سرطان ریه محسوب میشود.
به گفته این فوق تخصص آنکولوژی، آزبست یا پنبه نسوز و آلودگی هوا از دیگر علل ایجاد سرطان ریه هستند. پنبه نسوز یا آزبست در پشم شیشه، سیمان و سقفهای سیمانی، لنت ترمز و لولههای انتقال آب و فاضلاب وجود دارد و میتواند انواع مختلفی از بیماریهای ریه از جمله سرطان ریه را ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که با آزبست در تماس هستند نظیر شاغلان در معدن، کارخانههای نساجی، مکانهایی که از عایق استفاده میشود و کارخانههای کشتی سازی در معرض خطر ابتلاء به سرطان ریه قرار دارند.
میزان شیوع سرطان ریه در ایران و جهان
رئیس بخش آنکولوژی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به میزان شیوع سرطان ریه در جهان، گفت: بر اساس آمار جهانی سرطان ریه جزو شایعترین سرطانها در مردان است و همچنین در زنان سومین یا چهارمین سرطان شایع محسوب میشود.
این فوقتخصص آنکولوژی بر اساس آمارهای موجود در ایران، خاطرنشان کرد: از نظر میزان شیوع سرطان ریه در مردان ایرانی در رتبه چهارم یا پنجم و در زنان در رده ششم یا هفتم قرار دارد.
به گفته خسروی، علائم و نشانههای سرطان ریه به صورت تنفسی یا سیستمیک در بیمار بروز میکند که علائم تنفسی شامل سرفه، خلط خونی، خس خس سینه، تنگی نفس و خشونت صدا است.
وی از نشانههای سیستمیک سرطان ریه به علائمی نظیر تب، کاهش وزن، درد قفسه سینه، درد استخوانها، سردرد و اختلال در بلعیدن اشاره کرد که باید مورد توجه قرار گیرد.
روشهای تشخیص سرطان ریه
این فوق تخصص آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به انواع روشهای تشخیص سرطان ریه اظهار کرد: برای تشخیص این بیماری از روشهای مختلفی نظیر گرافی ساده قفسه سینه، سی تی اسکن ریه و یا پت اسکن PET-CTاستفاده میشود.
خسروی افزود: برای تشخیص نهایی بیماری نیاز به نمونه برداری از بافت ریه بیمار است که توسط برونکوسکوپی یا نمونه برداری تحت هدایت سی تی اسکن انجام میگیرد.
روشهای درمان
خسروی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی را از روشهای درمانی این نوع سرطان ذکر کرد و گفت: اگر سرطان محدود به یک ریه بیمار باشد یعنی فقط یک ریه فرد درگیر شده و قابل جراحی به صورت کامل باشد، معمولاً جراحی توصیه میشود.
وی یادآور شد: در صورتی که بیماری هر دو ریه را درگیر کرده باشد معمولاً از شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان بیمار استفاده میشود. البته اخیراً درمانهای جدید ایمونوتراپی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع سرطان ریه
به گفته خسروی، سرطان ریه به دو نوع ؛ سرطان کوچک ( SCLC) و سرطان ریه غیر سلول کوچک ( NSCLC) تقسیم بندی میشود که متأسفانه پیش آگهی سرطان ریه کوچک معمولاً بد است و میزان بقا و طول عمر مبتلایان به این نوع سرطان در مواردی که محدود به یک ریه باشد حدود دو سال و در موارد منتشره حدود یک سال است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد موارد ابتلاء به سرطان ریه از نوع سرطان غیر سلول کوچک هستند افزود: در این نوع سرطان ریه درصورتی که درگیری ریه محدود و قابل جراحی باشد احتمال بهبودی کامل فرد حدود ۵۰ درصد است. در موارد منتشر بیماری نیز با استفاده از درمانهای جدید مخصوص ایمونوتراپی در سالهای اخیر طول عمر بیماران به حدود دو تا سه سال رسیده است.
خسروی با اشاره به اینکه سرطان ریه ارتباط واقعی با ارث ندارد و در بیماران توصیه به بررسی خانواده نمیشود خاطرنشان کرد: افراد بالای ۵۰ سال درصورت بروز علائم و نشانههایی که ذکر شد حتماً برای پیگیری به متخصص ریه مراجعه کند.
منبع : خبرگزاری مهر
رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام منصوب شد
مشارکت فعال سازمان سنجش در پیشرفت کشور با کیفیت بخشی به نظام آموزشی
جستجوی گوگل شبیه دستیار هوش مصنوعی میشود
مرکز توسعه کسب و کار «صنعت ۴» در دانشگاه تهران افتتاح شد
رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۳
جستجوی گوگل شبیه دستیار هوش مصنوعی می شود
رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ده ماه سال ۱۴۰۳
اعصابتان را با این گیاه دارویی آرام کنید
رونمایی از ۲ ماده اولیه پرمصرف دارویی؛ از درمان آرتروز تا کاربرد در مزوژلهای زیبایی
رشد ۶ درصدی آمار بیماران دیالیزی در ایران
کمردرد خود را بشناسید تا راهکار مناسب پیدا کنید
ایجاد وفاق تمامی اقشار جامعه؛ راهحل کاهش مشکلات مردم
پهپاد کامیکازه به شکل توپ راگبی
سهم هوشمصنوعی در فهرست کالا و خدمات دانشبنیان بررسی شد
پیوند دادن کرسیهای یونسکو به سازمان های تامین مالی بین المللی
حمایت از رشتههای راهبردی در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تصویب شد
بیشترین جراحی زیبایی بینی در خاورمیانه انجام می شود
صرفهجویی ۲ میلیارد دلاری با تولید داروهای بایوتکنولوژی
واکنش وزیر علوم به تایید شورا بر میزان تاثیر معدل در کنکور
آمادگی ایران برای گسترش همکاری تحقیقاتی با سایر کشورها
خطراتی که در آینده کودکان چاق را تهدید میکند
واکنش وزیر علوم درباره مصوبه جدید تاثیر معدل در کنکور
استفاده از باکتریهای مهندسیشده برای حمله به تومور سرطانی
پارک فناوری دانشگاه امیرکبیر واحد فناور و استارتآپی جذب میکند
آمادگی ایران برای گستش همکاری تحقیقاتی با سایر کشورها
دیپ سیک سوژه اجلاس هوش مصنوعی پاریس شد
جشنواره طب ایرانی برگزار میشود
جشنواره طب ایرانی برگزاری میشود
بی اعتنایی سازمان هدفمندی به مطالبات داروخانهها
بیماری پر رمز و راز دستگاه گوارش